25. ROZHODNUTÍ

139 8 0
                                    

Než se stačil Harry probudit podřízla jsem Peterovi hrdlo a sledovala, jak z něj prchá život. Když pak zaznělo dělo, ohlašující jeho smrt, Harry se probudil a zmateně se kolem sebe díval. Jeho zelené oči zpočinuly na mé maličkosti, která ještě stále držela v ruce nůž od Peterovi krve.

"Lily co jsi to udělala? Peter nám měl pomoct se dostat domů.", zhrozil se Harry a přešel opatrně ke mně. Harry si ode mně vzal nůž a já se k němu otočila zády. Sehla jsem se k mrtvému Peterovi a vzali si od něj Liamův náramek. Věděla jsem, že mě teď kluci musí nenávidět, ale já jsem jim jasně řekla, že žádné spojence nechci.

"Varovala jsem kluky, že nechci žádné spojence. Domů se dostaneme jen jedním způsobem. Musíme najít a zabít ostatní živé vítěze ", řekla jsem Harrymu sebejistě a otočila se na něj. Díval se na mě pohledem, který jasně říkal jestli jsem se nazbláznila. "Lily ty jsi se asi zbláznila. To nemůžeme. Nemůžeme se stát tím, kým nás chce Londprah mít.", řekl mi Harry a já se nad jeho slovy zamyslela. Samozřejmě, že měl jako obvykle pravdu, ale on musel až moc dobře vědět, že já a moje tvrdohlavost jsme neoblomní. To jsem měla po tátovi.

"Harry rozhodni se sám. Buď do toho půjdeš se mnou, nebo zůstaneš sám a najdeš si ty svoje spojence. Harry já nechci nic jiného než nás dostat domů. " řekla jsem mu narovinu a on se zarazil. Chvíli jsme tam stáli naproti sobě, vzájemně jsme si dívali do očí a já jsem věděla, že na nás teď je zajímavý a osudový pohled. Bratr a sestra stojí proti sobě a každý má svůj názor.

"Omlouvám se Lil, ale nechci riskovat, ale i zároveň nechci, aby jsi zemřela." řekl Harry nakonec a já se musela zhluboka nadechnout.

"Rozhodl jsi se pro samotu a jiné spojence. Sbohem Harry, uvidíme se až tu zbudeme jenom my dva." otočila jsem se od bratra, vzala svůj luk a toulec se šípy a vyrazila jsem do středu arény k rohu hojnosti pro více zbraní. Na Harryho už jsem se neotočila, ale věděla jsem jistě, že se na mě dívá svým starostlivým, bratrovským pohledem. Kráčela jsem dál a tušila jsem, že musím být na obrazovkách všech lidí v krajích i v Londprahu.

Musela jsem přežít a dokázat Londparahu, že i malá holka z desátého kraje, dokáže dvakrát vyhrát Hladové hry.







Je tu další kapitola s důležitým zvratem. Snad jste zvědavý, co se bude dít dál. Budu se snažit, aby byl další díl, co nejdřív. ;)



NOVÝ OSUD      [ONE DIRECTION]Where stories live. Discover now