bölüm-14

214 12 18
                                    

- 12 ŞUBAT 2014 -

okul açılalı 3 gün oldu. onu gördüğüm ilk an kalbim çırpınırcasına atıyordu. 15 günün acısını çıkarır gibi izledim onu. doya doya... sanki elimden kayacakmış gibi.. sanki ona son bakışımmış gibi izledim. tekrar tekrar ezberledim yüzünün her milimini.. içimden bir ses bir daha böyle olamayabileceğini söylüyordu. nedensiz bir karamsarlık vardı üstümde. halbuki herzamanki gibiydik. konuşuyorduk ara ara -okulda ne kadar konuşabiliyosak..-

bugün 12 şubat. doğum günüme gün  saymaya başlamıştım. 3 gün kaldı -15 şubat-  güzel şeyler olabileceğini düşünüyorum. grup olarak kutlarız heralde. ya da sürpriz filan yaparlar kesin. her neyse.. okul herzamanki gibi.. sıradan, sıkıcı ve maraton.. tatilin tozunu atmış, derslere çoktan alışmıştım. 

eve geldiğimde baya yorgundum. üstelik birsürü ödevim var dinlenebileceğimi sanmıyorum. kısa bir sürenin ardından oturdum kitapların başına.. tabi harıl harıl ödev yaptığımı filan düşünmüyosunuzdur umarım. bir yandan bizimkilerle mesajlaşıp bir yandan ödevi yapmaya çalışıyorum -ne kadar olursa artık- aradan bir saat geçmişti ki Güney'den mesaj geldi:

"kanka Tuna mesaj attı. hayırdır inşallah. selam demiş."

" Tuna niye sana mesaj atsın ki :/ ne konuşuyosunuz?"

"öyle havadan sudan.. napıyosun filan dedi"

ödevi bırakmış, Güney'den gelen mesajlara bakıyodum. Tuna neden Güney'e mesaj atmıştı? daha önce hiç konuşmadılar. durduk yere? halini hatrını sormak için attığını sanmıyorum. Tuna öyle kızlarla gereksiz  muhabbetlere girmez. bişey dicek olmalı. benim hakkımda olabilir mi? o sırada art arda gelen mesaj sesiyle düşüncelerimden kopup dünyaya dönmüştüm. 

" kankaaaaaa 

  kankaaaaaa

  seleeeeennnn

  kannkaaaaa

  laağğnn

(göbek atan emoji)"

"noldu!?!"

" Selen benden mi hoşlanıyo dedi!!!"

kalbim yerinden çıkacakmış gibi atsada kötü bir his oluşmuştu içimde. ne demeli şimdi bu soruya? yüzüp yüzüp kuyruğuna geldim sanırım. istediğim de bu değil miydi zaten? sevgimi anlaması? şimdi neden bu kötü his içimi kemiriyodu. "evet" dememeliydi. kesinlikle "evet" dememeli. ama "hayır" da demesin. ne desin o zaman.....

" Güneeyy kanka içimde kötü bi his var sakın evet deme. nerden çıktı şimdi, neden sordun filan de. soruya soruyla karşılık ver. evet ya da hayır deme."

"artık çok geç"

"ne demek geç!!! ne dedin!?!"

" evet dedim :/ "

kalbim daha fazla dayanamayarak çarpıntılarını damla damla dışarı atmaya başlamıştı. neden ağlıyodum şimdi. sevinçten mi? üzüntüden mi? üzüleceğim bir şey olmadı henüz. ama sevinmek için de erken. sanırım bu kadar heyecana dayanamadığımdan gözyaşlarımın sebebi.. ne cevap vereceğini deli gibi merak ediyodum. hayat felsefem: "her zaman olumsuzu düşün ki olumlu olduğunda sevinesin" ama olumsuzu düşünemiyodum şuan. binlerce hayal kurmuştum saniyeler içinde. verebilceği cevapları sıraladım.

iki şık vardı:

A) ben de onu seviyorum (ikisi de mutlu olur) 

B) ben onu sevmiyorum (kız, ölür. erkek, hayatına devam eder)

peki cevap hangisiydi?

- Gelen Mesaj: Güney -

"kanka?"

YALAN UMUTLARHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin