bölüm-13

129 11 7
                                    

okul zamanı yazmaya zamanım olmuyo çok özür dilerim. o yüzden bir an önce bitirmeyi düşünüyorum.. ayrica kisa bi bolum oldu sanirsam bu kadar aradan sonra kisa oldugu icin ne kadar sovseniz yeridir ama bilgisayarima el koydular butun bilgiler onun icindeydi. bu bolumu gecis gibi dusunun. olaylardan once yasanan seyleri kisaca gectim.. sonraki bolum hakkinda tahminlerinizi bekliyorum ;)

iyi okumalar..

....

sonunda sömestır tatili başlıyodu.. tatilden önceki son okul günü... bir klasik olarak çıkışta biyerlere gitmeyi planlıyoruz. tabiki AVM.

sabah okula gittiğimde sınıfta sadece Tuna vardı. sırama oturup diğerlerinin gelmesini izledim. her gelen bir Tuna'ya bir bana bakıyodu. nedenini çok sonra fark etmiştim. ikimiz de kırmızı kazak giymişiz. aynı gibi duruyoduk. Güney dünden bi süprizi olduğundan bahsediyodu zaten. sinifa girdiğinde dişi Tuna gibi duruyodu. ilk defa saçlarını düzleştirmeyip doğal-kıvırcık- haliyle okula geliyodu sanırım.. sınıfa girince "süpriiizz. bak enişteme benzediiimm" diye bağırmasıyla Tuna+Melis ve tayfası bize dönmüştü. sıçtım.

...

karneler dağıtılıp uzuun bir törenden sonra nihayet çıkış saati gelmişti. genelde önce plan yapar, anneme en son haber veririm.

"alo? anne biz biyerlere gidiyoruz haberin olsun"

"tamam kızım."

ve son. evet karnemi merak etme gibi bi huyları yoktur. 9 yil boyunca bir kere bile zayıfım olmadığından çok sıkıcı olduğumu karneme bakmanın hiç zevkli olmadığını söyler, yakınırlar. bi türlü yaranamıyorum anlicağınız. (gözünüzde inek bi tip canlandirmayin sjshsjs çalışmadan yapanlardanım)

Uzun bir süredir vizyona girmesini beklediğimiz "Ateşi Yakalamak" nihayet vizyondaydı. ve biz yaklaşık birkaç aydır bu günü planlıyoruz. sinema biletlerimizi alıp yemek bölümüne geçtik. karne sonrası bütün öğrenci milleti burdaydı. adım başı birileriyle sarılıyoduk. sonunda kıyıda boş bir masa bulup oturduk. aradan biraz zaman geçmişti ki Güney:

"kankaa Tunaa!!"

ışık hızıyla arkamı dönmüştüm.fakat Tuna'yı filan göremiyodum. "hani nerde?"

"önünde ya işte"

o an arka masamdaki Tuna gibi bonus olan başka birini gördüm.

Gülüşmeler..

o sıra dikkatimi etraftaki bonuslar çekti. ne kadar da çoklar. daha önce hiç dikkatimi çekmemişlerdi. bu sefer ben baska birini işaret ederek "aa Tunaa" demistim. Güney de gösterdiğim yöne dönmüştü. biraz sonra "kanka bu sefer gerçekten Tuna!" diyen Güney'e inanip tekrar arkamı döndüğümde gerçekten ona benzeyen başka birini görmüştüm. sıkılmıştim bu benzetmeden. ama Güney vazgecmiyodu. "oha! kanka! Tuna!" aldiris etmeyip sadece gülmekle.yetinmiştim. "kanka vala Tuna yaa baksana" arkami donmeye gercekten üseniyodum. yalancı çoban hikayesine dönmüştü artık. o sırada yanımızdan Tuna ve Yasin'in geçmesiyle şok olmuştum. "oha gerçekten Tuna'ymış?" Güneyin yüz ifadesi "ben demiştim" haline dönerken, onlarsa bi "hi!" bile demeden yanımızdan geçip gitmişlerdi.

zaten elimde olan telefonumdan whatsappa girdim. Tuna onlinedi. 

Gönderilen Mesaj: Tuna

"yanımızdan geçip bi selam vermemek de öküzlüktür :D sonra 'kızlara soğuk mu davranıyorum?' oluyo :D "

online olmasına rağmen cevap gelmemişti.

tabi biz durur muyuz hiç? başladık hayal kurmaya.. sinemada yan yana oturduğumuzu filan...

...

film gerçekten güzeldi. fakat tabiki kitabını tercih ederim. bence kitaplar, daha ayrıntılı olduğundan ve kahramanlar,mekanlar vs. kendi hayal gücümüze kaldığından filmlerden çok daha güzel oluyo..

sonunda eve gelmiştim. o yorgunlukla kendimi direk yatağa attım..

19.43

gelen mesaj: Tuna

"ben sizi merdivendeyken görmüştüm. sen de görseydin belki bi el sallardım. zaten artık umrumda değil öküzlük filan.."

"düşünceni değiştiren ne oldu?"

"öküz olmicam tabi de.. neyse ee naptınız?"

"gezdik, film izledik filan.. :D siz naptınız?"

"oturduk. :D geç döndük ama biz. ee daha daha? :D"

..

kısa bir konuşmanın daha sonuna geldik..

-2 gün sonra..-

tek bir mesaj bile yoktu. ve ben özlemeye başladım.. hayali canlanıyo gözümde, resimlerine bakıyorum sürekli. ve yazıyorum yine ona yazarcasına:

Karsimda öylece duruyosun ve ben seni izliyorum durmadan.gözlerini, gülüşünü, sağ yanagindaki gamzeyi... boguluyorum o kucucuk gamzede, hayallerimi gizliyorum icine. hayallerim...belki de hep onlar yuzunden uzuluyorumdur.hayal kurmasam, olmayisina biraksam, kabullensem gelmeyisini  daha mutlu olurum belki? engel olamiyorum. imkansizin hayalini kuruyorum: senin...

bakma oyle anlamli, gulme o kadar guzel.. canimi yakiyo..guluslerinin, bakislarinin benim olmamasi canimi yakiyo.. sesini duymak canimi yakiyo..en cok da seni sevmek...

-3 gün sonra..-

son konuşmamızın üstünden 5 gün geçti bugün. onunla konuşmayı, hissettirdiklerini özledim... ilk mesaji ondan bekliyorum bu sefer.ben yoruldum artık.. aklina ne zaman gelicegimi merak ediyorum dogrusu. gercekten benimle konusmak isteyip istemedigini..?

Sevmesen de beni, seviyorum seni.. ozluyorum sesini.. ozluyorum gulusunu, gozlerini... Dayanamiyorum sensizlige... Seni 10 dk gormeyince ozleyen ben nasil dayaniyim 10 gune... En azindan mesaj at be sevgili! yazdiklarini senin sesinle okuyunca seni duymus kadar oluyorum merak etme.. Ben kendime soz verdim ilk mesaji atmicam diye belki de gurur yaptim ama merak ediyorum gercekten konusmak isteyip istemedigini.. Ben cesaret edemiyorum belki ama sen gel be sevgili!.

ama dayanamadim yine hasretine.. oyle durup dururken de mesaj atamam ben. bahane lazimdi..

05.05

-gonderilen mesaj: Tuna..-

"selam :) napiyosun? ruyamda seni gordum :/ ölüyodun! iyi misin diye merak ettim :/"

evet. sırf mesaj atabilmek icin sabahladığım doğrudur..

11.43

-gelen mesaj: Tuna..-

"ölmedim merak etme :D"

"çok kötüydü ama :/"

yine kisa bir konuşma.. ama bu sefer biraz değişik. sanki soğukluk var sözlerinde..

...

-3 gun sonra..-

çetelemin 10. çiziği.. geriye kalan son 5..

"Goz gormeyince gonul katlanir derler..." unutmadim sevgilim katlaniyorum sadece.. Aklimdan ciktigin bir an bile olmuyo.. her sey seni hatirlatiyo bana; her soz, her mekan, her sarki... Yuzunu eskisi kadar hatirlamasam da yasattiklarin geliyo aklima.. Sesin cinliyo kulaklarimda... Sozlerin, gozlerin.... Bir de o unutulmaz gulusun...

...

-12 ŞUBAT 2014...-

*****

sonraki bolumun bu kadar gecikecegini sanmiyorum yazicaklarim belli cunku :) zamanimin oldugu en kisa surede yazicam ins :)

YALAN UMUTLARWhere stories live. Discover now