Introducere

35 7 0
                                    

Încep prin a povesti de când am realizat că viața mea prinde culoare iar corpul meu percepe simțuri și sentimente noi.
In vara celor 14 ani ai mei am petrecut cea mai lunga vacanță la mare. Eram o copilă blondă, timidă, plinuță și fără pic de încredere în propria ființă.
Oh, Ană..ce as dori sa te pot schimba!
Sunt o copilă cu trecutul frânt, părinții mei s-au despărțit când eu aveam puțin peste un anișor de viață iar eu am rămas în custodia tatălui meu dar m-au crescut bunicii din partea tatălui deoarece el încă tânăr voia să își trăiască viața mai departe.
Am inceput primul an de școală la 6 ani deci mereu am fost cea mai mică din clasă, deși nu păream deoarece aveam o statură la fel ca toți ceilalți. Deși eram timidă uneori călcăm pe spini și ieșeam in centrul atenției dar simțeam urmă de regret apoi și o făceam rar.
Da, revin la acea vară.
Oh, Ană .. ce vară!
Am o mătușă din partea tatălui care locuiește în Constanța de la o vârstă fragedă și în fiecare vară îmi oferea o vacanță la mare cu toate beneficiile ei -all inclusive!
Dah, la sfârșitul lunii iunie bunicii mei m-au dus la gară mi-au plasat biletul in mână și un bagaj imens și du-te fato!!
Da, prima mea călătorie cu trenul singură, ce emoții ce trăire..simțeam libertatea prin toți porii pielii, o noapte întreagă privită pe geam, ascultând muzica preferată în căști și având grijă de bagaj ca o responsabilă ce sunt.
Recunosc, nu știam ce mă așteaptă de data aceasta deoarece mătușa mea este o femeie bipolară cu multe personalități, strictă chiar și cu ea însăși însă de dragul vacanței îmi propun sa o suport și anul acesta.
Mâinile îmi transpirau și mai erau două stații, doua și cele mai lungi parcă voiam să împing trenul însă el îmi făcea în ciudă părând obosit in întâmpinarea dimineții și a ultimei stații.
Oh, Constanța..soare, mare, aglomerație, distracție vin!
Am târât imensul bagaj ce cred că era mai mare decât greutatea mea pe holul trenului până la ușa de ieșire, mă ajută un bărbat străin sa îl cobor, îi mulțumesc și mă uit în toate direcțiile să găsesc chipul familiar al mătușii mele, oh și ce sentiment de disperare e atunci când trec minute bune și nimic, după câteva minute ajunsesem la capătul răbdării așa că m-am așezat pe bagaj trecandu-mi mâinile peste chip și asezandu-mi capul obosit pe genunchi.
Rămasă în gândurile mele disperate aud vag vocea pițigăiată de oraș a mătușii mele. Oh, Lena!!!
M-a îmbrățișat călduros și am prins amândouă de câte un mâner de al genții imense și am pornit către mașină ei.
Constanța dimineața, da este un oraș adormit la ora 6 dimineața în dar cred că eu eram mai adormită, mașinile răbdătoare la semafor până când Lena le amintește celorlalți șoferi să se întoarcă în uterul mamelor lor pentru că ea e femeie și poate face ce vrea.
Ajunse la blocul unde ea locuia nu era de ajuns că eram destul de obosită dar trebuia să tragem după noi și acel nenorocit de bagaj 4 etaje. Da, ați citit bine 4 etaje mari și late..mă uitam la Lena și încruntată o certam telepatic dar ea senină mă privește și îmi spune:
-Oh, Anne..haide, faci o baie și te pui la somn, diseară ieșim sau ieși. Am o surpriză pentru tine.
Mda, pentru cuvântul surpriza chiar parcă am prins puțină putere și am ajuns la etajul 4 in 5 minute iar de la ușă, descurca-te Leno, eu deja începeam să mă dezbrac și să mă îndrept spre baie.
Lena e o femeie singură nu prea știu să fi avut vreodată un partener, e contabilă și încă face facultăți la cei 40 de ani ai săi, are mari așteptări de la mine dar nu vreau nici să o dezamăgesc dar nici sa nu ii ofer mari speranțe. Parul ei saten creț ca o claie de paie era foarte enervant privirii mele însă ochii ei erau ai bunicii mele blânde ce îmi mai alina dorul de casă, mereu la dietă, Lena avea mâncare sănătoasă în frigider, dar eu rupeam noaptea tot ce era carne sau dulciuri și eram mustrată ușor de ea mereu in legătură cu silueta mea imperfecta dar ce îmi pasă mie de cum arăt? Eu doar vreau sa fiu liberă!
Urma să încep primul an de liceu și am decis că acea vară trebuie să mă schimbe complet fata de ce am fost in gimnaziu. Un dezastru gras in trening!

Oh, Ană..Место, где живут истории. Откройте их для себя