(9.Bölüm)

6.8K 468 4
                                    

''Nasıl olur yarın gelmeyecek miydi?''Diye sordum fısıldayarak.

''Bilmiyorum tuhaf biridir zaten.Sağı solu belli olmaz.Hadi içeri girelim.''Dedi Tomoe.Haru'nun odasının önünde duruyorduk.Kapıyı tıklattım ve girer girmez soğuk bir ürperti geldi.Beyazlı adam Haru'nun yerine oturmuştu.Haru ve Kohinata da masanın diğer tarafına oturmuş.Gelmemizi işaret ettiler.Oturduk ve ben tam soru soracakken beyazlı konuştu.''Bu mu?''Dedi tükürürcesine.

Kohinata söze atladı hemen tabi biliyor benim ters bir şeyler söyleyeceğimi.''Evet bu o Yüce Bilge.''

Pardon ne?Diye sordum kendi kendime.Haru konuşmaya başladı.

''Yüce bilge seni eğitmek için geldi.Buz krallığı yok olduktan sonra kalanlar dünyaya yerleşti ama o farklı bir boyuta gitti.Bugün senin için burda.''

''Glanstiklere yardım edeceğime inanamıyorum.Ateşlere inanmıyorum ve kesinlikle güvenmiyorum.Ama dünyanın kaderi bu kızın elinde.Yapacağım istemeyerekte olsa.Hoş,insanlar umurumda değil zaten burda yaşayan Buzlar için endişeleniyorum.Bu kızın güçleri ortaya çıkmış olabilir ama başaracağını sanmıyorum.Hiçbir şey yapamaz bu.''Dedi tiksinircesine bakıyordu bana.

''Birincisi ben 'bu kız' değilim.İkincisi ben yardım etmek için ailemden vazgeçtim.Üçüncüsü elimden geleni yapacağım ve pes etmeyeceğim.''Dedim hiddetle.Farkında olmadan ayağa kalkmışım.

''Sakin ol.Otur''Dedi yanımda oturan Tomoe.Tam oturacakken Haru çıkmamızı işaret etti.Sinirli bir şekilde odadan çıkarken Tomoe de arkamdan geliyordu.''Bu adam mı beni eğitecek yani?''

''Katlanman gerek,üzgünüm.''Dedi peşimden gelirken.Odama çıktım ve o da yanıma geldi.Hayrola der gibi baktım ama umursamadan yanıma duvarın dibine çöktü.

''Güçlerin sana ruhsal dayanıklılıkta verecek unutma bunu.Başaracaksın.''

''Sadece insanları akıl yoluyla etkilemek mi senin gücün?''Diye sordum ona bakarak.

''Hayır,sen nasıl ateşi kullanabiliyorsan ben de buzu kullanabiliyorum.''

''İlginç.Peki vücudum neden böyle soğuk.Ben ateşim.Sıcak olmam gerekmez mi?''

''Evet ama bilmiyorum gerçekten çok tuhaf.''

''Neyse,senin güçlerin nasıl açığa çıktı?''Bu soruyu sormamla yüzü düştü.

''Savaşta ailemi korurken açığa çıktı ama yetersizdim.Koruyamadım onları.''Gözünden bir damla yaş süzüldü.Elimle omzunu sıvazlayarak''Üzgünüm hem de çok.''Diyebildim sadece.

''Üzülme hepsi geride kaldı.Yüce Bilge eğitti beni.Şimdi karşımda kimse duramaz.''Dedi kıkırdayarak.Dengesiz mi ne?

''Beni sevmedi yani anlıyorum aslında ateş ve buz.Birbirine düşman iki krallık.Ama hırsımı ve gayretimi görünce beni sevecektir.''Dedim gülümseyerek.

''Aferin sana.''Dedi ve sarıldı.

***

''Zihnini boşalt ve odaklan.''Dedi Yüce Bilge.

Yarım saatten beri odaklanmaya çalışıyordum ama ormandaki kuş seslerinden bir türlü yapamıyordum.Bi ara uyuyacaktım.Bağdaş kurdum ve ommm bile dedim ama olmadı.''Bana bak''Dedi.

Gözlerimi açtım ve bilgeye baktım.''Şimdi etraftaki ağaçların tomurcuklarını çiçek açtır.''O da aynı şekilde karşımda oturuyordu.

''Nasıl çiçekle alakam yokki benim.Yakarım onları.''

''Ateşin yaşam ateşine dönüşşün.Arkadaşını iyileştirdiğini duydum.Onu nasıl yaptın?''

''Bilmiyorum pek hatırlamıyorum''Dedim.

''Ateşleri sevmiyorum ama bu özelliklerine saygı duyuyorum.Tabi doğru amaçlariçin kullanılırsa.Ateş bilgelerinden bazıları bu güçleri kötüye kullanıp ölmüş kişileri dirilttiler.''Dediğinde ağzım açık kaldı.

''Yok artık.Yani ben de yapabilir miyim?''

''Tabiyki yapamassın.Onlar bilgeydi.Güçleri çok farklı bir sınırdaydı ve diriltmenin bedelini canlarıyla ödediler.''Şok olmuştum.

''Kimi dirilttiler peki?''

''Titanyayı.''Dediğinde bir süre sessizlik oldu.

''Ama o bizim düşmanımız nasıl olur?''

''Bikaç bilge size ihanet ederek Titanya yı diriltti.Ve ondan sonra savaş başladı.İşte bu yüzden Ateş ve buz krallığı düşman.''

''Ama bu diğer ateşlerin suçu değilki.''

''Bu bizi ilgilendirmez.İhmalsizlik sizin suçunuzdu.''Duyduklarıma inanamıyordum.Sersemlemiş bir şekilde o halde otururken bilge ayağa kalktı.''Yarın devam ederiz''Diyerek yanımdan ayrıldı.

Gücümün ne kadar tehlikeli olduğunu anladım.Ama yıkıcı tarafını kullanmayacağım.Yaşam ateşini kullanacağım.Henüz kontrol edemesem de bir kere yaptım yine yaparım.

Ejderha Alevi:BaşlangıçHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin