21. Όλα πίσω

16.7K 913 49
                                    

Την επόμενη μέρα η Βανέσα δεν σηκώθηκε από το κρεβάτι, αφενός διότι αρρώστησε με πυρετό και αφετέρου γιατί η ψυχολογία της είχε καταρρακωθεί. Δεν την είχε σταματήσει παρόλο που περπάταγε αργά στο δρόμο, μέσα στη βροχή με την ελπίδα να τρέξει πίσω της. Συγκέντρωνε την ακοή της πάνω από τον δυνατό ήχο του νερού που έσκαγε στο κράσπεδο και ξεγελιόταν, νόμιζε πως άκουγε την φωνή του, μα όχι.

Όλα ήταν στο μυαλό της, όλα ήταν μάταια. Η ίδια ένιωθε θαρραλέα μα αντί το βάρος να φύγει εντελώς από τους ώμους της, μία τρύπα είχε ανοίξει αριστερά στο στήθος της. Ήταν επώδυνο να μην υπάρχει ανταπόκριση στις ανθρώπινες σχέσεις.

<<Έλα μία για την προγιαγιά>>άκουσε την Αλκμήνη να λέει και είδε το κουτάλι να πλησιάζει απειλητικά το στόμα της.

Η Βανέσα κατάπιε άλλη μια μπουκιά από τη ζεστή της σούπα<<Δεν θέλω άλλο.>>

<<Μα δεν φάγαμε για τον προπάππου>>είπε η Αλκμήνη που προσπαθώντας να την κάνει να φάει είχε ξεθάψει όλο της το σόι. Μόλις είχε επιστρέψει από Λονδίνο και έσπευσε αμέσως στο σπίτι της κολλητής της, με την βαλίτσα να την περιμένει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της, μα δεν είχε άλλη επιλογή. Η Βανέσα της είχε στείλει ένα λακωνικό μήνυμα και κατάλαβε πως τα πράγματα δεν ήταν καλά και οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν. Ήρθε εδώ για να την βρει σε ένα κακό χάλι και να πρέπει η ίδια να μαζέψει τα σπασμένα.

<<Βανεσάκη μου θα ξαναπροσπαθήσουμε μετά ε;>>της είπε τρυφερά και ακούμπησε το πιάτο με την σούπα στο κομοδίνο της.

<<Πήγαινε στις δουλειές σου δεν είμαι κουλή, μπορώ να φάω και μόνη μου.>>είπε η Βανέσα και χώθηκε περισσότερο κάτω από τα σκεπάσματα. Δεν ήθελε να την κρατάει, ένιωθε ενοχές αλλά ταυτόχρονα απολάμβανε απεριόριστα την παρουσία της εκεί. Της είχε λείψει τόσες μέρες και δεν ήξερε αν ήθελε να μείνει μόνη της ακόμη.

<<Το ξέρω, αλλά δεν θα το κάνεις αν δεν με έχεις πάνω από το κεφάλι σου>>της επισήμανε και ίσως είχε δίκιο.

<<Η καλύτερη μαμά θα γίνεις>>της είπε πειρακτικά και η φωνή της πνίγηκε σε έναν ξερό βήχα.

Η Αλκμήνη άρχισε να κουνιέται πάνω στον κρεβάτι σαν μανιακή<<Κουνήσου από τη θέση σου>>της είπε και η Βανέσα γέλασε με την αντίδραση της φίλης της που έβγαζε σπυριά στην σκέψη να δημιουργήσει την δική της οικογένεια σε αντίθεση με την Βανέσα, που θα το ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Πιάσε με αν μπορείςWhere stories live. Discover now