17.Τεντωμένα νεύρα

17.7K 872 122
                                    

 Άφησε τα μαλλιά της ελεύθερα και τα βούρτσισε βιαστικά. Δεν είχε όρεξη να ετοιμαστεί και αυτό ήταν ολοφάνερο. Δεν ενημέρωσε την Αλκμήνη σχετικά με το αιφνίδιο ραντεβού της καθώς δεν ήθελε να την σκοτίσει με την γκρίνια της, είχε τα δικά της να ασχοληθεί που σίγουρα ήταν σοβαρότερα.
Φόρεσε ένα μάξι φόρεμα στο χρώμα της άμμου και δεν βάφτηκε καθόλου. Ακόμη και έτσι ήταν όμορφη και ανεπιτήδευτη. Μήπως να έβαζε κάτι εντελώς ακατάλληλο για φαγητό σε επίσημο εστιατόριο ή ήταν υπερβολή; Λυπόταν και τον καημένο τον Λουπείδη που θα τον έφερνε σε δύσκολή θέση, δεν της είχε φταίξει και πουθενά. Τέλος, φαινόταν πολιτισμένος άνθρωπος, θα του εξηγούσε ότι δεν ενδιαφέρεται και θα συνέχιζαν την ζωή τους κι ας έλεγε ο πατέρας της ό,τι ήθελε.

Κοίταξε ξανά την οθόνη του κινητού της. Τζίφος, κανένα νέο μήνυμα. Ήταν εκνευρισμένη και ταυτόχρονα στεναχωρημένη με τον Άλεξ. Παραδέχεται πως και αυτή δεν έπρεπε να του μιλήσει έτσι, δεν νιώθει για αυτόν μόνο σεξουαλική έλξη, όμως δεν ξέρει με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να είναι κάτι παραπάνω. Όλα φάνταζαν αδιέξοδο, ήταν και οι δύο πεισματάριδες και δεν θα έκαναν το πρώτο βήμα να απολογηθούν.

Η Βανέσα σηκώθηκε και έστρωσε το φόρεμά της μηχανικά. Κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και ξεφύσησε, προβλεπόταν ένα κουραστικό και αμήχανο βράδυ.

Κατέβηκε την επιβλητική μαρμάρινη σκάλα, ενώ τα χαμηλά τακούνια της αντηχούσαν ρυθμικά στον χώρο και βρέθηκε στον κάτω όροφο. Από ότι ήξερε σήμερα είχαν αγγαρέψει τον Άλεξ με τον Μάικ και τον Τίο να περάσουν από ένα  ''test drive'' τα όπλα που θα πουλούσαν μέσα στην εβδομάδα και έπειτα να καταμετρήσουν ποσότητες από τα ναρκωτικά. Λογικά θα βρίσκονταν στις αποθήκες στα δυτικά όσο η Βανέσα θα πήγαινε σε αυτό το φιάσκο για ραντεβού και η αλήθεια είναι πως ανακουφίστηκε που δεν θα χρειαζόταν να τον συναντήσει.

<<Κυρία Αγγελοπούλου, έχει έρθει ο κύριος Λουπείδης να σας παραλάβει.>>την ενημέρωσε μία κοπέλα από το προσωπικό, μπαίνοντας στην κεντρική σάλα του σπιτιού βιαστικά.

Η Βανέσα κούνησε το κεφάλι της <<Σ'ευχαριστώ πολύ.>>η κοπέλα ήταν στην ηλικία της, ίσως και λιγάκι μικρότερη, και της μιλούσε στον πληθυντικό. Σημείωσε νοητά να της πει να προτιμά τον ενικό.

Προχώρησε απρόθυμα, περνώντας την κεντρική είσοδο του σπιτιού καθώς την χαιρέτησαν τυπικά οι φύλακες. Διέσχισε τον κήπο και έφτασε μέχρι την μεγάλη, μαύρη καγκελόπορτα την οποία βάλθηκε να ανοίξει ο θυρωρός, βγαίνοντας βιαστικά από το κουβούκλιο του.

Πιάσε με αν μπορείςWhere stories live. Discover now