7.Υποδείξεις

19.1K 950 142
                                    

Η δουλειά θα γινόταν σε κάποιες αποθήκες μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Ξεκίνησαν από το σπίτι στις δύο ακριβώς, τέσσερά μαύρα τζιπ. Ο Άλεξ θα ήταν στην ασφάλεια και μιας και ήξερε από όπλα θα έλεγχε και την γνησιότητα του φορτίου, μαζί με τον Μάικ που ήταν και ο πιο έμπειρος.
Για πρώτη φορά βέβαια θα ήταν περισσότερο θεατής του Μάικ και του Νίκου που θα έκαναν όλη τη δουλειά. Στο ένα τζιπ βρίσκονταν αυτοί και τα άλλα τρία μετέφεραν όπλα και ήταν και για την ασφάλεια της συναλλαγής.

Φτάνοντας στο σημείο τους περίμενε ένα φορτηγό και περίπου δέκα άτομα, που από ότι πληροφορήθηκε ο Άλεξ ήταν Σέρβοι και διακινούσαν το εμπόρευμα στα Βαλκάνια, την κεντρική Ευρώπη αλλά και τη Σαουδική Αραβία, λειτουργούσε κάπως σαν αλυσίδα όλο αυτό.

Κατέβηκαν από τα αμάξια και ο Άλεξ ακολούθησε τον Μάικ και τον Νίκο που έδωσαν τα χέρια με δύο από τους άντρες απέναντι. Συνεννοήθηκαν στα αγγλικά και αμέσως προχώρησαν στην καρότσα του φορτηγού,στην οποία βρίσκονταν μεγάλα ξύλινα κουτιά, γεμάτα με όπλα. Τα περισσότερα από αυτά ήταν όπλα στρατού, τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα τα διοχέτευαν σε αραβικές χώρες που είχαν πόλεμο. Ο τύπος ήταν τόσο βαθιά χωμένος που προμήθευε όπλα στον ίδιο τον στρατό. Δεν τον άγγιζε καμία δικαιοσύνη, ήθελε τρομερή οργάνωση για να τον πιάσεις.
Ο Άλεξ έβαζε το χέρι του στην φωτιά ότι είχε δικούς του στην αστυνομία που θα τον ενημέρωναν για τυχόν κινήσεις εναντίον του. Για αυτό άλλωστε η αποστολή του κινούνταν σε άκρα μυστικότητα και τα άτομα που γνώριζαν για αυτήν ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Κινήθηκαν ιδιαίτερα γρήγορα και φόρτωσαν το εμπόρευμα στα τζιπ αμάξια τους. Ο Μάικ κανόνιζε για τα λεφτά όσο ο Άλεξ βοηθούσε στην μεταφορά του φορτίου.

Θα τα πουλούσαν σχεδόν στην διπλάσια τιμή και ταυτόχρονα θα διοχετεύονταν σίγουρα και κάποια από αυτά τα όπλα στην ντόπια αγορά.

<<Είμαστε έτοιμοι. Νίκο, πήγαινε με τον Τέο, θα πάω εγώ με τον μικρό. >>είπε ο Μάικ κοιτάζοντας προς την μεριά του Άλεξ.

Ο Άλεξ αμέσως κατάλαβε ότι επρόκειτο να του μιλήσει, στην καλύτερη να του τα χώσει για το περιστατικό στο σπιτάκι. Καλύτερα, να ξεμπέρδευαν μια και καλή με αυτό. Αφού δεν θα μιλούσε στον Αγγελόπουλο, δεν θα πήγαινε το σχέδιο στράφι και ο ίδιος δεν θα γινόταν τροφή για τα ψάρια, δεν τον ένοιαζε και ιδιαίτερα ο εξάψαλμος.

Μπήκανε στο μαύρο τζιπ, ο Άλεξ στη θέση του συνοδηγού και ξεκίνησαν τη διαδρομή του γυρισμού βυθισμένοι στη σιωπή. Ο Άλεξ έβγαλε το πακέτο του και έβαλε ανάμεσα από τα χείλη του ένα τσιγάρο. Έτεινε το πακέτο προς τον Μάικ ο οποίος αρνήθηκε με ένα νεύμα του χεριού του.

Πιάσε με αν μπορείςWhere stories live. Discover now