RÜYA

20.2K 1K 300
                                    

Çiçek işini hallettikten sonra onu Rafet'e devredip odasını hazırlatmaya gönderdim.

Evin bahçe katında üç tane misafir odası vardı. Bu bölüm diğerlerinden ayrıydı. Evet ev tam bir kale nereden nereye, kaç koridor çizen mimarın, yapan mühendisin bile yaparken kafası kaçmış babam öyle derdi hep. Çünkü evin projesi çizilirken babam hep müdahale etmiş ve eklemeler yaptırmış.

Çiçek'e verdiğim odaların özelliği üçünün aynı yere açılan kendi minik bahçesinin olması. Ayrıca evin diğer bölümlerinden bağımsız olması. O bölümü ona tahsis etmeye karar vermiştim. Birisi yatak odası, birisi çalışma odası son oda da oturma odası şeklinde döşenecekti.

Kış bahçesine baktığı için yaz kış yeşil bir manzarası vardı oranın. Lükstürümlerle çevrili kendi bahçesi odaların dışardan görülmesini engellerken önünde ki kış bahçesi de ona güzel bir manzara sağlıyordu.

Kış bahçemiz özeldi. Aysel Annenin isteğiyle nerdeyse yarım futbol sahası kadar bir bölüm kış bahçesine çevrilmişti. Evden cam bir geçitle giriliyordu içine.

Kelebekler ve çeşitli tropikal ağaçlar vardı içinde. Ayrı bir bölümünde de meyve ağaçları ve bunların arasında salık gezen muhabbet kuşları vardı.

Asım Baba özel bir bahçıvan tutmuştu bakımı için. Özel eğitimliydi. Müştemilatta diğer korumalarla kalıyordu. O hastalanınca yerine yeni bir bahçıvan getirttim yurtdışından. Aslında niyetim kış bahçesini tamamen kaldırmaktı ama Aysel Anne öyle bir şey yaparsam benim yüzüme dahi bakmayacağını söyleyince mecburen tropikal kış bahçemiz kaldı.

O misafir odaları da gelen misafirler için değildi aslında. Asım Babayla kavga edince Aysel Anne iner orada yatardı. Bilirdik ama bilmemezliğe gelirdik.

Evin arazisi çok büyüktü. Neredeyse bir tatil köyü kuracak kadar geniş bir arazisi vardı. Evin arkası koruluktu. Sık ağaçlar ve yüksek duvarlarla son buluyordu arazi. Oraların güvenliği hem kameralar, hem de özel eğitimli korumalarla ve köpeklerle sağlanıyordu gece ve gündüz.

Ağaçların eve doğru seyreldiği yerde yeşil alan başlıyordu. Burada korumaların açık hava sporu yapmaları için spor aletleri vardı. Her sabah askeri eğitim alırlardı. Ayrıca onların yatakhaneleri de buradaydı. Yatakhaneyle ev arasına kış bahçesi eklenmişti.

Evin hemen arkasında açık olimpik havuz vardı. Ben daha ziyade evin alt katındaki kapalı yüzme havuzunu tercih ediyordum yüzmek için. Oraya korumaların ve evde çalışanların dahi girmesi yasaktı. Sadece Rafet'in giriş izni vardı. Kapalı havuzun yanında yine spor salonumuz vardı. Bu büyük salonu daha ziyade ben, Rafet ve yakın korumalar kullanırdık. Evin içine mutfak hariç korumaların girmesi yasaktı. İçimize aldıklarımızı tartsak da, gözümüz keseni işe alsak da kolay kolay kimseye güvenemezdik. Düşmanımız da, rakibimiz de çoktu bu alemde.

Artık işleri biraz daha büyütmek istiyordum. Özellikle legal olanları. Legal işlerime bakan avukatım Can galeri fikrini attı ortaya. Aklıma yattı. İşlerini devretmek isteyen lüks araba bayiilerinden Songurlar tüm şubelerini devredecek birini arıyorlardı.

Can'la beraber gayri resmî olarak bir toplantı talep ettik. Öğlen bizim golf klübüne yemeğe davet etti Hakan Songur, kabul ettim. Yanıma sadece Yasin'i alacaktım şoför olarak. Yekta, Rafet ve diğerleri başka bir araçla bizi takip edeceklerdi. Kulübe Rafet'i de üye yaptığım için o ve Yekta'da arka masamızda olacaklardı.

Ben hazırlanmak için aşağıda ki odama geçtim. Makyöz geldi, yara izimi kapattı. Normalinde siyahtan başka renk giymeyi sevmem ama koyu gri takımım da karar kıldım. Gömleğim yine siyahtı ve siyah kravatımla takımı tamamladım.

Karanlıkta Açan Çiçek (#Tamamlandı)Where stories live. Discover now