3.

11 2 0
                                    

[Eerste dag school]

De wekker gaat. Ik wrijf in mijn ogen. Het is lang geleden dat ik mijn wekker zo vroeg hoor. Het is 06.46. Ik ga op m'n bank zitten en zet de radio aan. Vandaag wordt spannend. Maar leuk, denk ik.

Het is maandag en gelijk een zware tas. Er passen zelfs een paar boeken niet in. Die zal ik wel in m'n kluis doen. Ik pak een broodje die ik gisteravond alvast had gemaakt, uit de koelkast en schrok hem op. Ik heb nog heel even. Ik doe snel een beetje gel in mijn haar. Ik heb kam het in model. 'Je gebruikt veel te veel gel, Kev', begint mama weer. Ik trek me er niks van aan, pak mijnmijnl fietssleutelje en fiets naar school.

Ik heb twee boeken los in mijn handen en ren de trap op, naar m'n kluis. Ik kijk naar mijn boeken, heb ik wel de goeie mee? En toen begon het al. Mijn persoonlijke hel, in ieder geval, dat dacht ik..

Ik dacht bij mezelf, ik ben tegen iemand op gebotst en mijn boeken liggen op de grond. Het was de bad guy van de school. 'Hey nieuwe, kijk eens uit!' roept hij. Een paar meisjes die eromheen staan beginnen te giechelen. Behalve één meisje. Ze kijkt me aan. 'Ik help je wel..' zegt dat meisje. 'Hey, uhm.. dankje ehh..' stotter ik. Ze steekt haar hand uit naar me en zegt: 'Eva, hoe heet jij?' Ik pak haar hand stevig vast en het voelt geweldig. Een warme zachte hand.. 'Uhm, Kevin', zeg ik onzeker. 'Welke klas zit je?' vraagt Eva. '5b volgensmij, ik ben nieuw, sorry dat ik je lastig val', zeg ik. 'Ik zit ook in 5b, zullen we samen in de les zitten?' Eva bloost. Ik knik en we lopen samen naar de les.

Tijdens de pauze loop ik naar de kantine en haal een dienblad met eten erop. Ik koop nog een extra broodje, want ik heb honger. Eva en een paar andere meiden en jongens vragen of ze bij me mogen komen zitten. Ik zit alleen aan een tafel in de aula. 'Ja, tuurlijk', roep 'k iets te blij. Ze giechelen. Ik mag die Eva wel.. Ik ben.. denk ik.. verliefd? Maar het voelt toch anders dan verliefd zijn..

Ze stelt de anderen aan mij voor; Anne, Monica, Amy, Lewis en Cody. Ze geven allemaal een hand. 'Je hoort nu bij onze crew', zegt Lewis. 'Ja, want je bent bevriend met één van ons, dan ben je bevriend met ons alle', zegt Amy. Ze lacht vriendelijk met haar rechte witte tanden.

Ik kan oprecht wel een gat in de lucht springen, maar ik doe alsof ik heel luchtig ben het "wel prima" vind. Ik ben super blij dat ik nu bij de Fast Fly's hoor. Alleen doordat ik mijn boeken liet vallen. Maar de bad Guy lijkt me eigenlijk wel aardig. Hij lachte met een grimas naar me.. De volgende keer vraag ik naar z'n naam.. Als ik durf..

De volgende dag, kom ik weer de bad guy tegen. 'Hey nieuwe, nog sorry van gister he', zegt hij tegen me. Ik word helemaal rood. Dus ik loop gauw een toilet in. Shit, weer zijn naam niet gevraagd, ik werd te awkward..? Hij loopt met een stokje tussen z'n tanden een een half afgezakte broek. Hij heeft een Calvin Klein onderbroek. Dat zou ik ook wel willen. Maar ja. Het is maar een onderbroek en niemand ziet hem want ik loop niet met mijn broek tot onderaan mijn kont. Werd ik nou rood, omdat een jongen wat tegen me zei?... Ik ben toch niet... Nee, zet het uit je hoofd Kev, dat ben ik niet.

De bel gaat. Ik loop naar mijn volgende les. Samen met de Fast Fly's. 'James, James!! Je hebt echt fix!!' hoor ik. Ze zeggen het tegen De bad guy. James dus.. Mooie naam. Waar denk ik aan?! Mooie naam?! Sinds wanneer denk ik zo?! Ik probeer het uit mijn hoofd te zetten.

Ik zit in de bio les en denk alleen maar aan James.. Wat is dit..
Ik kan toch niet... Ik ben toch niet...
PATS
'Kevin, niet dromen in de lessen, dat doe je thuis maar', zegt meneer Huis. Hij slaat op mijn tafel.
Oké oké. Ik let al op. Ik moet misschien echt even gaan opletten.. We hebben binnenkort een SO en ik heb nog niks meegekregen.

'Hoi Kev', roept Juul vrolijk. Ze is weer helemaal vrolijk en happy sinds ik ze zag zoenen.. "Ze" Geen idee wie die gast. Is hij leek oud. Het zal wel. Ik moet bio leren.

[ paar uur later ]

Mijn telefoon ligt in de oplader. Ik wordt weer gebeld; unknown. Nee hè! Niet weer. Ik ga gewoon opnemen. Ik doe het gewoon. 'Hallo? Wat is er nou?' roep ik door de telefoon. 'Uhm, hoi, met Amy.. Sorry dat ik je lastig val ik..' Oh shit. Ik onderbreek haar gauw. 'Nee, nee sorry, misverstand. Wat is er?' vraag ik met een awkward stem. 'Niks.. Ik wou je gewoon een fijne nacht wensen', zegt ze een beetje met een verdrietige toon.

Ik lig in bed. Heb ik haar nu pijn gedaan? Ach die Amy. Wat een lieve meid.. Maar waarom had ze haar mobiel op Unknown? Mijn mobiel trilt. Een appje: Eva.

22:54
Hey kevvie, kan je mrgn avnd op mijn logeerpartij komen met de crew? Lijkt me gezel. Je bent om 19:00 welkom in m'n huis. Dit is mijn adres: (adres)♡ btw de rest kan!!
Xx Eef


23:02
Hey Eef. Lijkt me leuk.
Mijn ouders slapen dus ik vraag morgenochtend of er dan wat op de planning staat.
Kevin

Dat is wat ik haar stuur. Ik hoop dat ik het dan kan uitpraten met Amy. Ze zal wel vragen waarom ik zo reageerde. Misschien omdat ik dacht dat het mijn stalker was? Maar ik denk dat de rijd nog niet rijp is om nu al te vertellen van die telefoontjes. En van Julia en haar vriend.. Ik ken ze nog maar een week..? En ze hebben Julia nog niet eens ontmoet!

Ik doe mijn ogen dicht en val in slaap..

bad guyWhere stories live. Discover now