4. Ve stejný čas a na stejném místě

3.1K 215 97
                                    

Náramek přátelství nedostal a ani si s Grangerovou nemusel sladit oblečení, což bere jako obrovské plus a kdyby uměl být vděčný, byl by. Jedno mínus jeho velice nesobecké gesto v podání mastičky na pohmožděniny ale mělo - jak předpokládal, světoznámá členka Zlatého tria to opravdu vzala jako popud k tomu, aby se s ním snažila mluvit dál.

Ke konci týdne to došlo už tak daleko, že byl nucen chodit hradem v hloučku zmijozelských, jak teda vůbec neměl ve zvyku, jen proto, aby si ho Grangerová nemohla odchytit. Stával se i paranoidním, neb pokaždé, když seděl ve společenské místnosti a vchod se otevřel, zkameněl a očekával, že dovnitř vstoupí chundelatá hlava a pak celá ta existence, jež je letošní primuskou.

Takže z něj Grangerová vlastně udělala paranoidního blba zlodějsky plížícího se hradem a třesoucího se strachy, aby na něj náhodou nemluvila.

Ale aby zase nepřeháněl... popravdě se s ním ta holka během týdne pokusila mluvit jen třikrát. Všechny pokusy o komunikaci vzdala na jeho vkus až příliš rychle.

„Viděli jste Thea?“ zeptala se Tracey, která právě dorazila ke zmijozelskému stolu a posadila se na lavici vedle Draca.

Vzhlédl k ní, sjel ji pohledem a neodpověděl. Místo toho se znovu věnoval své večeři, na kterou neměl chuť.

„Jeden by si myslel, že když s ním spíš, budeš mít monitorovaný každý jeho krok,“ podotkla hořce Daphné a to ho donutilo znovu vzhlédnout.

Zadíval se na tu blondýnku, která pohledem propalovala Tracey, a chvíli uvažoval nad tím, jestli se v té prapodivné míchanici jeho přátel něco nezměnilo - Theo sice s Tracey spal, to ano, ale co věděl, údajně se zajímal o jednu havraspárskou dívku, zatímco o něj se asi zajímala Pansy (možná, nevěděl to jistě), o kterou má prozměnu zájem Blaise a o něho zase Daphné. A samotná Tracey... ta se snaží dostat asi všechny okolo, zřejmě i jeho, jak si stačil od začátku roku všimnout. Jenže jak si ta holka může myslet, že by se o ni zajímal, když ji klátí Theodore? Plus by zájem spíš projevil o Daphné, kdyby si z těch zmijí ze svého ročníku musel vybrat...

Mladí a neklidní, takoví jeho přátelé jsou.

„Dej mi pokoj a běž si odbarvit hlavu,“ odsekla Tracey kousavě, zvedla se a odkráčela si sednout o kousek dál, přesněji k Milicent a Goylovi.

Daphné ji sjela pohrdavým pohledem, ale nijak na její poznámku nereagovala. Místo toho se pokojně pustila do jídla během toho, co listovala v učebnici obrany proti černé magii, ze které zítra píšou test - teoretickou část, neb nový profesor chce neustále vědět, kdo dělá jaké pokroky.

Letos tento prokletý předmět vyučuje jeden z profesně vysloužilých bystrozorů. A třebaže Draco obvykle nemá tyhle bojovníky světla rád, musí uznat, že hodiny Taylora Dashwooda jsou sakra dobré. S nelibostí musí uznat i to, že Dashwood tento předmět vede mnohem líp než Snape. I když je vážně škoda, že nestrává body Grangerové za to, že mluví bez vyzvání, jak to měl ve zvyku Severus. Každopádně jí ani body neuděluje jako na běžícím páse, což je taky plus. Je zkrátka neutrální. A mrzimor, jak jim na začátku roku prozradil. To jeho pohled na jezevce maličko změnilo.

„Pansy dneska nevečeří?“ zeptal se své blonďaté spolužačky, když mu došlo, že ani hadí královna zde není. A to obvykle chodívala na jídlo mezi prvními.

Daphné zavrtěla s hlavou skloněnou ke knize. „Není jí dobře. Myslím, že leží ve společenské místnosti,“ odpověděla na jeho otázku a on udiveně zvedl obočí.

„Co jí je?“

„Hoří.“

„Kde?“

Napříč rozdílnými světyKde žijí příběhy. Začni objevovat