13.

1.1K 55 0
                                    

Zklamané pohledy. I tak by se daly popsat ty, které se vpíjely do mých očí. Vyhýbala jsem se jim a probodávala očima zem.
,, Někdo další?" Zeptal se potěšeně Voldemort. Z davu vyšel Neville. Byl celý polámaný a od krve, v ruce svíral moudrý klobouk.
,, Čekal jsem někoho lepšího." Zasmál se Voldemort a smrtijedi s ním.
,, Chtěl bych něco říct." Promluvil odvážně Neville.
,, Jak se jmenuješ?" Zeptal se pán zla.
,, Neville Longbottom." Řekl a zase ho smrtijedi obdařili smíchem. Nejpronikavější byl smích Bellatrix Lestrangeové. Neville se při jejím smíchu napl. Tahleta smrtijedka totiž umučila jeho rodiče k smrti kletbou Cruciatus.
,, Inu, určitě nás všechny uchvátí, co nám chceš povědět Neville." Řekl Voldemort.
,, Chci říct, nevadí že je Harry mrtvý..." začal Neville.
,, Pojď zpátky." Nabádal ho Seamus Finnigan.
,, Lidé umírají denně. Přatelé a rodina." Odmlčel se a já ho propalovala smutným pohledem.
,, jo, ztratili jsme Harryho, ale je s námi. Tady." Řekl a dal si ruku na srdce.
,, Taky Fred a Remus a Tonksová. Všichni. Nezemřeli zbytečně." Po tvářích se mi svezlo pár slz, nešlo to ovládnout. Rychle jsem je setřela. Voldemort dál koukal na Nevilla.
,, Ale vy ano. Nic nevíte! Harryho srdce tlouklo pro nás, pro nás pro všechny. Ještě není konec!" Zakřičel Neville za doprovodu Voldemortova smíchu a najednou z moudrého klobouku vytáhl meč Godrika Nebelvíra. Harry Potter se vymanil z Hagridova sevření a spadl na zem. Rychle se zvedl a Narcissa Malfoyová mu hodila jeho hůlku, s níž zaútočil na toho slizkýho hada. Smrtijedi začali utíkat. Draco se však vymanil ze sevření své matky, ale chytil ho jeho otec a nechtěl ho za mnou pustit. Stála jsem tam, neschopná jakéhokoliv pohybu. Harry s Voldemortem mezitím zmizeli a Draco se dál pral s jeho otcem, aby za mnou mohl. Rozběhla jsem se však na druhou stranu a snažila se najít Longbottoma. Potřebuju jeho meč. Zašla jsem za roh a uviděla Hermionu s Ronem, mačkající se k sobě a Nagini jak se k nim blíží. Těsně u nich Neville mečem usekl hadovi hlavu.
,, Neville." Řekla jsem kousek od něj. Koukl na mě nechápavě.
,, Potřebuju ten meč, prosím věř mi." Zašeptala jsem a koukla se mu do očí. Podal mi meč a já ho položila na zem. Vytáhla jsem hůlku a meč proměnila na dýku. Vzala jsem ji a vyběhla ven, kde Harry svým jednoduchým expelliarmus stál proti Voldemortově smrtící kletbě. Voldemortova kletba jasně vítězila a já musela jednat. Vyhledala jsem Dracův pohled a rty mu naznačila,, miluji tě". Začal zběsile kroutit hlavou a rozběhl se za mnou. Pozvedla jsem dýku a vrazila si ji do břicha, až mi vytryskly slzy. Voldemort věděl, že prohrál. Z očí mu sršela zrada. Draco ke mě přiběhl a položil mě na zem. Podpíral mi hlavu a z břicha mi vyndal dýku. Na ránu přiložil svou ruku.
,, Omlouvám se Draco." Usmála jsem se na něj když začal vzlykat a po tváři mu tekly slzy. Posledními silami jsem zvedla hůlku a vyslala smrtící kletbu přímo do zad Bellatrix Lestrangeové.
Začaly se mi zavírat oči. Ještě před tím jsem však zahlédla jak Harryho kletba porazila Voldemorta a s pocitem štěstí jsem usnula.

___
Stála jsem ve svém starém domě. Byla jsem přímo uprostřed svého pokoje. Ze zdola se linul smích a hlasy lidí. Vydala jsem se z pokoje ven a se strachem scházela pomalu schody. Vešla jsem do kuchyně. U velkého stolu seděla má matka a po její pravici můj otec. Naproti němu byl Severus, vedle něhož byla volná židle.
,, Už jsme tě očekávali, posaď se." Řekla žena vedle mé matky a poukázala na místo vedle Severuse.
,, Kde to jsem?" Zeptala jsem se když jsem se posadila.
,, Jsi tam, kde chtít být chceš." Zašeptala má matka hlasem klidným a uklidňujícím jako vždy.
,, Chci být s Dracem." Zašeptala jsem.
,, Pokud chceš být s Dracem, stačí chtít tak moc, až to překoná hranici." Zašeptal s úsměvem můj otec.
,, A co vy? Můžete se vrátit za Dracem se mnou?" Zeptala jsem se.
,, To ne Em, počkáme na tebe tady." Usmál se Severus a pohladil mě po rameni.
,, Dávej mi tam prosím pozor na Harryho." Řekla žena vedle mojí matky a muž vedle ní s milým úsměvem kývl hlavou. Harryho rodiče.
,, Tak už běž, ať se Draco netrápí dlouho." Popohnal mě otec.
,, Mám vás všechny moc ráda." Řekla jsem a poté otevřela oči.
Byla jsem stále v Dracově náruči. Draco strašně plakal a říkal, že je to jeho vina.
,, Draco." Zašeptala jsem a on se nedůvěřivě podíval na mě.
,, Pane bože." Usmál se a pořádně mě stiskl. Usmála jsem se taky a nechala se od něj políbit dlouhým, milujícím polibkem.
,, Už tě nikdy nechci ztratit." Zašeptal mi do rtů.
,, Neztratíš."
-----
Stála jsem před zrcadlem a prohlížela si svůj vzhled. Na sobě jsem měla černé šaty. Je to pár dnů od ukončení války. Dnes měli všichni, co padli ve válce pohřeb. Jdu tam vlastně hlavně kvůli Severusovi.
Ze zadu mě za boky chytily dvě silné paže.
,, Připravená?" Zeptal se Draco a já se k němu otočila čelem. Jen jsem nepatrně kývla a ruku v ruce jsme se vydali na pozemky Bradavic, kde bude za chvilku probíhat pohřeb. Sedli jsme si úplně dozadu a Draco mě stále držel za ruku. Byla jsem za něj ráda. Nedaleko od nás sedělo zlaté trio. Od konce války jsem s nimi nemluvila. Harry se na mě otočil a usmál se. Úsměv jsem mu opětovala. K řečnickému stolu přistoupila nová ředitelka Bradavic Minerva Mcgonagallová a s mírným zakašláním spustila svou řeč.

,, Víte, nikdy jsem si nepředstavovala, že to budu zrovna já, která se bude loučit se Severusem Snapem. Byl to člověk, který nám toho bez pochyby hodně dal. Mnoho lidí ho rádo nemělo, ale já v něm viděla vždy něco dobrého. Bez něj by válka neskončila tak, jak skončila. Byl to hrdina. Chtěla bych se zeptat. Chtěl by někdo říct pár pěkných slov k Severusi Snapeovi?" Zeptala se a všechny prolétla očima. Nikdo neměl chuť se se Severusem rozloučit i přesto, kolik toho udělal.
,, Inu..." začala ředitelka.
,, Já bych něco říct chtěla." Zvedla jsem se a po úsměvu ředitelky jsem se vydala na její místo.

Jak Oklamat Pána Zla[CZ]Kde žijí příběhy. Začni objevovat