Κεφάλαιο 9

72 10 6
                                    

«Και αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα! Τώρα όμως θα χρειαστώ για τα υπόλοιπα δέκα λεπτά που μας απομένουν την απόλυτη προσοχή σας γιατί είναι πολύ σημαντικά αυτά που έχω να πω.»

Ρίχνω μια φευγαλέα μάτια στους υπόλοιπους μαθητές που περιμένουν με την ίδια περιέργεια την συνέχεια της ομιλίας του κ.Γρηγοριάδη.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική σε όλους τους τομείς. Θα αναφερθώ στην εξέλιξη του ανθρώπου και συγκεκριμένα του εαυτού μας.

Μεγάλο ρόλο ίσως και τον μεγαλύτερο στην εποχή μας παίζουν τα ΜΜΕ. Τα προφίλ δηλαδή που έχουμε στην τάδε πλατφόρμα. Από εκεί δείχνουμε μια εικόνα για τον εαυτό μας, από το τι ανεβάζουμε σε ποστ η σε στορυ. Δείχνουμε σε ποια μέρη πηγαίνουμε τι μουσική μας αρέσει, τι είδους φωτογραφίες, μας αρέσουν ποιους ακολουθούμε..Ύστερα βλέπουμε και των άλλων, και υπάρχει μια επιρροή και μια αλληλεπίδραση.

Εμπνεόμαστε από τις φωτογραφίες και τα φίλτρα των άλλων, από το στυλ. Έτσι ταυτόχρονα εξελίσσεται και η μόδα και τα 'ιδανικά' μας. Ιδανικό σώμα, ιδανικός τρόπος ζωής. Όμως δεν μπορούμε σίγουρα να καταλάβουμε κάποιον μόνο από αυτά.

Άλλος παράγοντας είναι η εμφάνιση.
Η ενδυμασία δηλαδή, ο τρόπος που κινείται, που στέκεται, που μιλάει κάποιος.

Φανταστείτε πως ήμαστε καμβάδες. Αυτές είναι οι πινελιές που έχουμε, οι αποχρώσεις που παρουσιάζουμε και τα συναισθήματα που παράγουμε.

Είναι επιλογή του κάθε ενός αν θέλει να κοιτάξει μόνο αυτό ή να αναλύσει και να δει πιο βαθιά και πίσω από τα συμφραζόμενα. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς λοιπόν είναι να καταγράψετε τον 'καμβά' του ζευγαριού που θα σας δοθεί. Ανάλογα με αυτά που θα καταγράψετε θα τον/ την βοηθήσετε να βγει από την επιρροή και να γίνει περισσότερο ο εαυτός του/της.

Θα βοηθήσετε στη σκιαγράφηση του προφίλ και της επιφανειακής μορφής του ατόμου και θα μας το παρουσιάσετε στο τέλος της χρονιάς. Θα πραγματοποιηθούν εκδρομές και πολλά άλλα που θα σας βοηθήσουν.»

Τον κοιτάω προσηλωμένη κατά την διάρκεια όλης της ομιλίας του. Κάνει μια παύση και μας κοιτάει ενώ επικρατεί σιωπή απ όλους αλλά όχι και προσοχή. Κάποιοι παίζουν με τα στύλο τους και άλλοι κοιτάζουν αδιάφορα όπως ο Στέφανος.

«Ξέχασα να αναφέρω πως δεν θα υπάρχει εξέταση εξαμήνου. Ολόκληρος ο βαθμός σας θα εξαρτηθεί από αυτή την εργασία και την συμμετοχή σας φυσικά στο μάθημα.»

Εβελίναحيث تعيش القصص. اكتشف الآن