8.

128 7 5
                                    

A doua zi ma trezeste sunetul enervant al soneriei de la telefon. Ma ridic si oftez. Am o durere ingrozitoare de cap, nu cred ca am mai fost asa mahmura de mult. Verific cine ma suna si raspund imediat cand vad numarul lui Harry.

-Heeey, spun, fericita ca m-a sunat in sfarsit.

-Hey. Scuze ca nu am mai vorbit de atat me mult timp, am avut foarte multa treaba, spune el cu putina retinere in voce.

-Okay...ce treaba mai exact? 

Stiu ca sun ingrozitor de curioasa, dar nu pot sa ma abtin, mi-a spus ca ma iubeste si apoi nu a mai vorbit cu mine zile bune, pentru ca a "avut treaba". 

-Um...stii tu, editura si chestii. Am avut foarte multe chestii de recuperat, si meeting-uri...in fine, am putea sa recuperam cat de curand.

Stiu ca probabil nu o sa scot mai mult de la el, asa ca nu ii mai cer detalii.

-Sigur. Unde?

-Vin sa te iau si eventual luam micul dejun impreuna?

Ma uit la Natalie, care a dormit la mine aseara. Nu cred ca se supara daca ies, oricum, stam de o gramada de ori una la alta acasa fara sa fie cealalta acasa, practic locuim una la alta. N-ar fi prima oara cand plec pana sa se trezeasca.

-Okay.

Imi pun repede pe mine un tricou alb larg si o pereche de blugi cu niste conversi, pieptanandu-ma repede si prinzandu-mi parul intr-o coada. Termin chiar cand se aude soneria de la usa.

-Hey.

Mergem impreuna pana la masina lui in liniste. Cand suntem inauntru, el rupe tacerea inainte sa apuc sa spun ceva.

-Stii ca te iubesc, nu? ma intreaba, o urma de stres abia vizibila pe fata lui perfecta.

-Da, Harry, ii raspund nesigura unde vrea sa ajunga cu asta.

-Si tu ma iubesti, nu?

-Normal, Haz.

Sunt aproape sigura ca o sa continue sa imi spuna ceva, dar in schimb ma ia de mana si continua sa conduca in liniste.

Un zambet imens imi apare pe fata cand vad unde suntem. La "cafeneaua mea", cea unde ne-am vazut prima oara dupa ce ne-am cunoscut la bar. Observa expresia mea si zambeste si el putin.

Intram si ne asezam la o masa. Amandoi ne comandam cate un ceai si o briosa si incepem sa discutam, trecand de la un subiect la altul fara sa ne dam seama, pana cand ajungem de la "cum a fost saptamana ta" la cele mai ciudate si amuzante lucruri care ni s-au intamplat. Dupa ce impartasesc povestea mea despre cum am avut o colega de camera in facultate care avea ca animal de casa o maimuta pe care trebuia sa o ascundem, vine randul lui.

- Pai...nu stiu...

-Haide Styles, trebuie sa fie ceva!

- Okay, pai,cand am fost in vacanta in Miami cu familia mea, m-am trezit intr-o noapte ca sa merg la baie si tata isi lasase o curea pe jos, am crezut ca era un sarpe si am inceput sa tip si sa plang.

Nu ma pot abtine sa nu rad in hohote.

- Aveam doar 5 ani, se apara el.

-De atunci si problema cu serpii? il intreb.

- Huh, nu m-am gandit la asta. Probabil.

Continuam sa vorbim iar mancarea noastra vine chiar cand incep sa imi chioraie matele.

Dupa un timp, atmosfera placuta din cafenea este distrusa de o doamna care intra si a carei privire se atinteste asupra unui domn care ii zambeste si tine de mana o fata mai tanara ca el, cu parul roscat si ochi albastri patrunzatori. Se duce direct la ei, iar cand domnul o observa, albeste la fata.

-Jennifer, iubire, ce faci aici? se balbaie el.

- Ce fac aici?! In sfarsit aflu motivul pentru care nu te mai vad aproape deloc in ultimul timp, si anume ca ma inseli, si tot ce poti spune e "ce faci aici"?! Esti un magar! urla ea cu lacrimile curgandu-i suvoaie pe obraji.

- Te urasc, te urasc, te urasc! Pe tine si pe scroafa asta cu care iesi pe la spatele meu! Urasc ca eu stau si plang dupa tine in timp ce tu probabil faci sex cu o fata care ti-ar putea fi fiica! Ugh, imi urasc viata! tipa ea la domnul care ramane blocat si apoi iese din cafenea, lasandu-l fara cuvinte si rosu la fata. Domnisoara care era cu el se ridica, il plesneste zdravan si pleaca si ea.

- Asta da telenovela, murmur eu si ma intorc catre Harry, care e acum alb la fata si strange in mana furculita de parca viata lui depinde de asta. Imi pun mana peste a lui, dar nu se relaxeaza.

-Esti okay? il intreb

-Da, um...tocmai mi-am adus aminte ca am un meeting in curand, scuze.

Platim si iesim, eu fiind usor speriata de schimbarea de stare brusca a lui Harry. Ce s-a intamplat cu el? 

Si cel mai important: ce are de ascuns?

Madness [h.s au]Where stories live. Discover now