7

151 9 0
                                    

A trecut o saptamana de cand nu l-am mai vazut pe Harry. Sau nu m-a mai sunat. Sau nu mi-a mai trimis un mesaj. De cand ne-am spus pentru prima oara unul altuia te iubesc. Nu pot sa nu ma gandesc ca poate nu mai raspunde pentru ca regreta ca a spus asta. Poate a fost doar ceva de moment, nu si-a dat seama ce-i iese pe gura. Poate exersa pentru a ii spune cuiva de caruia chiar ii pasa. Nu ii pasa? Ba da, sigur ii pasa. Probabil nu la fel de mult ca mie, dar ii pasa.

- Mel, stai si te uiti la telefon de o ora. O sa sune, dar intre timp, te rooog, hai sa facem CEVA. Orice. Doar sa iesim din casa, spune Nat vizibil plictisita, si nu o invinovatesc, nu am fost chiar cea mai distractiva prietena in ultimul timp.

 - Bine. Hai...nu stiu, hai la clubul acela care tocmai s-a deschis. E aproape.

- Da! Finally! Pune-ti ceva pe tine si hai.

Natalie nu are nevoie sa se schimbe sau sa se aranjeze, ea e intotdeauna gata de petrecere. Imi pun o rochie neagra si niste tocuri, ma machiez si sunt gata.

Cand ajungem, ritmul inimii mele parca se potriveste cu ritmul muzicii si incep sa dansez, Natalie langa mine, dar nu dureaza mult pana ni se face sete.

-Cu ce pot sa va servesc? ne intreaba barmanul care ii face vizibil ochi dulci lui Nat, dar ea nici nu observa.

- Eu vreau o tequila, ii spun.

- Doua tequila te rog, adauga ea si plateste. 

- Ugh, de abia astept sa mi se lanseze cartea.

- Stam amandoua la bar si discutam un pic, si din cand in cand ea mai face cu ochiul cuiva.

- Da, si eu, pentru ca nu m-ai lasat sa o citesc, spune si se preface nervoasa. 

- Mda, pentru ca am vrut sa platesti pentru ea, adica da, esti prietena mea, dar exista o limita, spun si radem amandoua.

Ma intorc spre barman si ii mai cer doua tequila. Si apoi inca doua. Si la un moment dat cerem direct patru pentru ca de ce nu, si pana sa ne dam seama amandoua suntem bete moarte. Bine ca locuiesc aproape.

- Poate, ii spun si ma opreste un sughit, poate ar trebui sa mergem, cred ca am baut destul, spun si incep sa chicotesc impreuna cu ea.

- Mda, dar hai sa ne dam jos pantofii, ma omoara.

Mergem amandoua, sustinandu-ne una pe alta in intuneric, si din cand in cand cineva mai trece si se holbeaza sau rade.

-Cred-cred ca o sa vomit, spune ea.

- Bleah, du-te mai incolo, nu vreau sa mi se faca si mie greata acum.

Ma sprijin de perete si o astept, dar dintr-o data se aude un planset de dupa colt. Merg spre el si vad un baiat, stand in fund cu o gluga trasa complet astfel incat nu pot sa ii vad fata deloc.

- Um, esti okay?

- Nu, cum as putea fi okay? Sunt un ucigas! Am omorat oameni. De fapt, ar trebui sa spui doar acele trei cuvinte si te-as putea impusca si pe tine.

Ma uit la el, socata. Vocea lui imi e putin cunoscuta, da, dar sunt mult prea beata ca sa stau sa ma gandesc cui apartine.

- O-kaaay...spun nestiind daca sa o iau la goana sau sa ii pun mai multe intrebari. Poate ar trebui sa sun la politie, sau poate ar trebui sa vomit pentru ca simt ca imi este foarte greata. Vad ca isi ridica capul putin si ma intorc repede. Nu vreau sa imi vada fata, pentru orice eventualitate.

- Pleaca! spune dintr-odata furios. Cand vede ca nu ma misc, mai incerc o data, de data asta sunand de parca e pe cale sa planga din nou.

- Pleaca, te rog!

Ma intorc si fug inapoi spre Natalie care sta sprijinita de un perete si arata de parca mai are putin si adoarme. O iau si mergem acasa.

--------------------------------------------------

Cat de proasta am putut sa fiu. Cum sa nu fugi sau sa nu suni politia cand vezi pe cineva intr-un colt intunecos care plange pentru ca a omorat oameni si care iti spune ca te-ar omori si pe tine. Cred ca eram extrem de beata.

Dimineata suna Harry si imi spune ca ii pare rau ca nu m-a mai sunat si ca a avut foarte multa treaba. Ne-am decis sa ne intalnim cat mai repede cu putinta, iar apoi am luat cateva pastile si m-am asezat inapoi in pat cu Natalie care inca doarme, pentru ca nu cred ca am mai fost atat de mahmura in viata mea. Dar bineinteles ca mintea mea trebuie sa incerce sa gaseasca o teorie despre cum a aparut universul chiar acum. De data asta, un subiect destul de infricosator ma tine treaza.

Care sunt cele trei cuvinte care ar fi putut sa ma omoare aseara?

Madness [h.s au]Where stories live. Discover now