2.

919 24 4
                                    

Adrianna

První školní den mé dcery. Není možné, jak ten čas letí. Ještě před malou chvíli to byla malá holčička, která potřebovala mít u sebe pořád mámu a teď je z ní velká holka, která jde poprvé do školy. 

Na svůj první den na základní škole si moc nevzpomínám. Za to na první den ne střední si pamatuji dobře. Hned po zahájení jsme šli s Lyss a Vojtěchem na pivo. Domů jsem přišla tak nadraná, že mě táta propleskal hned ve dveřích. Teď si nepamatuji, kdy jsem se naposledy pořádně opila. Naposledy snad před čtyřmi na lety na oslavě Coltonových narozenin. 

Určitě by Vás zajímalo, kde čas zatáhl takovou Lyss. Ano, její vztah s Djem opravdu nevyšel a ani žádné další vztahy po tom. Proto se rozhodla cestovat a živí se jako youtuberka. Bohužel biologické hodiny tikají i jí, a tak jen čekám, kdy přijde s tím, že je těhotná s nějakým domorodcem z Ugandy. Chlapi moc ráda nemá, za to sex přímo miluje.

A Vojtěch? O tom jsem neslyšela od své svatby. Máma říká, že se usadil s nějakou pěknou paní na Jižní Moravě, a dokonce má vinici. Jestli má děti, to opravdu nevím.

Myslím na spoustu hovadin a zároveň se snažím dokončit vydatnou svačinu a snídani pro svou dceru. Ohledně vstávání je stejná jako její otec. Několikrát na ní musím zavolat, zakřičet a někdy i vytáhnout nohama napřed z postele, aby z ní vůbec vylezla. Občas si myslím, že tu postel má daleko raději než mě.

,,Jsem tady, mami," oznámí Lili, posadí se a vedle sebe na jídelní židli svého králíka Pepu. Občas se divím, že tu metr a půl velkou příšeru má chuť tahat s sebou celý den. 

Vezmu talíř s omeletou a slaninou a postavím jej před ní. ,,Dobrou chuť," popřeji jí a věnuji se dál přípravě snídaně pro svého muže, který se sotva belhá z patra dolů.

Dylan přijde do kuchyně jako malomocný. Sotva chodí a oči má úplně zarudlé. Včera dotáčel poslední scény svého filmu a přišel hodně pozdě  v noci. To ho ale neomlouvá, aby první den se svou dcerou nešel do školy.

,,Čau, tati," vrhne se mu Lili kolem krku a pořádně ho obejme. Dylan má co dělat, aby se vyčerpání nevyvrátil. ,,Dobré, zlato," odpoví ji a pokračuje dál v cestě.

,,Dobré ráno, lásko," pozdravím ho, když projde kolem mě a uštědří mi polibek na tvář. ,,Dneska vypadáš obzvlášť sexy."

,,Ha,ha, sexy," zopakuje Lili a pomalu se konečně začíná dobírat k tomu, aby začala jíst svou snídani.

,,Udělala jsem ti vajíčka, jak je máš rád," podám Dylanovi talíř, ale ten si už mezitím stihne udělat plný hrnek turecké kávy. Jedině ta ho dokáže po ránu pořádně nakopnout. 

Na vaření kávy pro Dylana bych tady nejspíš potřebovala Lyss. Na ty její nakopávaky nikdo nemá.

Oddechnu si, konečně mám všechno hotové a i já se můžu v klidu nasnídat, když v tom uslyším: ,,Ó můj, kurva, bože!"

Pohled střelím po Lilianě, která tyhle slova vypustila z úst. Dylan se skoro topí smíchem v kávě. Mě to teda moc vtipné nepřijde. ,,Co jsi to řekla?" nasadím vážný výraz, aby dceři došlo, kdo je v tomhle domě pánem.

,,Ó můj, kurva, bože!" zopakuje větu s chutí ještě jednou a já házím nepochopený pohled na Dylana, který se snaží, aby nevyprskl smíchy.

Velká trojka [Dylan O'Brien]Kde žijí příběhy. Začni objevovat