Hoofdstuk 31

47 2 0
                                    

HOOFDSTUK 31

"Ik heb alle ingrediënten bij elkaar gemengd voor het tegengif." Zei Oude Pa Haai. "Ik heb alleen nog Papo-rots nodig. De lantaarnvis kwam net het hutje binnen. "Ik heb ze nog steeds niet gezien." Zei hij. "Lolo en Rita bedoel ik." Oude Pa Haai trok een rimpel in zijn voorhoofd. Hij maakte zich duidelijk zorgen.

Vanachter wat zeewier, keek hij toe. Hij keek op zijn klok. Nog een half uur. De pinguïns zouden het nooit meer redden. Ze waren in geen velden of wegen te bekenen. Hij wist niet precies wat hij moest denken. Hij kende de hele Iaha-familie niet, maar ergens had hij wel medelijden met de arme jongen en z'n vader. Maar hij deed dit niet uit vrije wil, nee dit deed hij alleen, omdat zijn opdrachtgever haar gevangen had genomen. En de enige manier om haar terug te krijgen, was om de rest van de Iaha familie te vermoorden. Hij zuchtte. Hij wilde dit eigenlijk helemaal niet doen, maar hij had geen keus. Hij wist dat hij een fout had begaan, toen hij zich aanmeldde als huurmoordenaar. Hij keek door het raam van het hutje. De lantaarnvis en die oude waren helemaal in de stress. Ergens genoot hij er ook wel van, dat was de reden dat hij zich aanmeldde. De eerste klus had hij het leukst gevonden. Hij had wraak genomen op degene, die zijn vrouw had vermoord. Maar daarna, toen hij ontslag wilde invoeren, werd zijn dochter Amalia gekidnapt. En nu doet hij alles om haar terug te krijgen. Hij snapt niet altijd waarom hij klussen moet doen. Hij doet gewoon.

De lantaarnvis deed de radio aan. "En nu breaking news!" klonk het. "Misschien hebben ze Lolo en Rita wel gevonden." Zei de lantaarnvis. Oude Pa Haai gromde even. Hij keek nog steeds ernstig naar Leo. "Don Koldong, uit de stam van de Colbans, is vandaag weer teruggevonden. Eindelijk nadat hij 3 jaar geleden opeens verdween. Hij was net gesignaleerd na weer een Galbino aanval. Er waren 2 pinguïns bij betrokken en de burgemeester is ook weg. Wij hebben een interview met de vader van Don..." "Die 2 pinguïns moeten Rita en Lolo zijn!" riep de lantaarnvis blij. "En ze zijn weg." Voegde Oude Pa Haai er aan toe.

Een pinguïn avontuur -AugiasWhere stories live. Discover now