Hst 10 voorbereiding Halloween party 1

27 1 0
                                    

POV Melody

Ik loop drie keer langs de muur tegenover het schilderij en denk heel hard aan een groot Halloween feestzaal. Dan verschijnt er een grote paarse deur. Ik wil net de klink vastpakken om de deur open te doen als ik voetstappen hoor. De voetstappen komen langzaam dichterbij, ik draai me snel om naar het schilderij en zie in mijn ooghoek dat Vilder de hoek om komt lopen. Oh oh niet vilder, James had me al gewaarschuwd dat ik uit zijn buurt moest blijven, denk ik bij mezelf. "Wat doe jij rond deze tijd op de zevende verdieping, meisje. Moet jij niet naar de les?" snauwt Vilder naar me. "Ik uhhh, ben onderweg naar een leeg lokaal hier verderop waar ik met een paar vrienden heb afgesproken," verzon ik. "Ja ja, weet je dat wel zeker. Voor deze ene keer zal ik je laten gaan, maar ik houd je in de gaten, meisje. Zorg er voor dat ik je niet weer op zo'n vreemde plek tegenkom." Wat een enge man is die Vilder. Ik moet hier zo snel mogelijk weg zijn voor dat ik het erger maak. "Ja meneer, zal niet meer gebeuren," zeg ik terwijl ik snel wegloop richting een leeg lokaal. "Laten we dat hopen," hoor ik achter me Vilder mompelen. Pfiew, daar ben ik goed vanaf gekomen, denk ik als ik een leeg lokaal binnen loop. Ik bekijk het lokaal eens goed. Nou ja lokaal, het is eerder een compleet lege ruimte wat waarschijnlijk ooit een lokaal was geweest. Het enige waaraan je nog kan zien dat het ooit een lokaal was, is het schoolbord wat nog maar aan 1 scharnier hangt. Dit lokaal moet ik maar gaan onthouden. Wie weet komt het nog een keer van pas.

POV Isa

Ik heb nu een tussenuur met Remus en zit in de bibliotheek een plan te verzinnen voor het feest. Ik pak een stuk perkament uit mijn tas en pak mijn veer erbij om dingen op te schrijven die we nodig hebben. 'Even kijken wat we nodig hebben,' zeg ik. Boven aan de lijst schrijf ik dat er uitnodigingen moeten worden gemaakt. Remus tikt mij aan en zegt: 'Er moeten natuurlijk ook snacks en drinken gehaald worden.' Ik schrijf het op bij het lijstje die ik langzaam aan het vormen ben. 'Aan wat voor snacks zat je te denken?' vraag ik aan Remus. 'Bijvoorbeeld pompoentaart, dingen uit het winkeltje van Zacharius, Chocolade cake, hartige en zoete broodjes, Kip vleugeltje en niet te vergeten chips.' 'En voor het drinken kunnen we boterbier, punch, pompoensap en kannen met water doen. Ik denk dat we vooral boterbier moeten regelen,' zeg ik om het lijstje aan te vullen. 'Wie kunnen we het beste welke taak laten doen? Jij kent de jongens het langste, dus zeg jij maar,' zeg ik en ik houd meteen mijn veer in de aanslag. 'Peter en James kunnen naar Hogsmead voor de boterbier en de snacks bij Zacharius, Sirius voor de uitnodigingen en dan kan ik helpen helpen met het regelen van de snacks en drinken bij de huiselven,' zegt Remus en ik schrijf alles even op. 'Dan helpt Melody Sirius met de uitnodigingen en dan help ik jou. Dan kan ik je het familierecept leren voor het maken van Halloween Chocolade taart," zeg ik en ik vul de lijst aan met de namen. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het bijna tijd is voor de volgende les. Ik ruim mijn spullen op en loop met Remus naar de leerlingenkamer. 

Ik en Remus komen de leerlingen kamer binnen en we worden meteen overdonderd met vragen van de andere Marauders. Ik ga eerst op een stoel zitten en zet mijn tas op de grond. Dan komt Melody binnen gestormd met haar Slytherin uniform aan. Iedereen behalve James ziet dat Melody binnen komt. Ze seint naar ons dat we onze mond moeten houden en ze sluipt richting James. Dan kraakt er een plank en draait James zich om. 'Hey Melody, jou zochten we al. Je komt als geroepen,' zegt James. Sirius, Remus en Peter liggen weer eens in een deuk. Wat ik dus niet snap, want er is niks grappigs aan. 'Waar lachen jullie om?' vraagt James verbaasd. 'Niks laat maar,' zegt Mel. 'Oké het zal, maar Mel, Isa en Remus hebben de planning gemaakt en we gaan het vanavond bespreken,' zegt James met een sip gezicht. 'Oké is goed, maar jullie weten dat het lunchtijd is' zegt Melody terwijl ze op haar horloge kijkt waar inderdaad op staat dat het nu 5 over 12 is. We zijn dus al 5 min te laat. 'Ja, Mel heeft gelijk we zijn zelfs al te laat' zeg ik terwijl ik ook op mijn eigen horloge kijk. Hierna rennen we met z'n alle naar de grote zaal.
 

De Stellanova'sWhere stories live. Discover now