Hst 9 ontdekkingen en een geheim feest

46 1 0
                                    

POV Isa

Ik ren door de gangen van Hogwarts. Deuren en trappen vliegen voorbij. Eindelijk is hij voor me, de deur die mij naar de plek van vrijheid brengt: de deur naar het schoolterrein. Ik sprint erheen en maak hem open. Een frisse avond wind blaast me tegemoet. Ik verander in mijn Faunaat vorm en ren over het schoolterrein naar het verboden bos. Wanneer ik zeker weet dat niemand mij meer kan zien, neem ik even een kleine pauze. Wanneer ik even om mij heen heb gekeken, ruik ik plots een vreemde geur die vermengd is met de geur van één van mijn vrienden. Het ruikt naar bloed en kers. Wacht eens even, kers, die geur hoort bij Caitlin!? Snel kijk ik om mij heen. In de bosjes aan de rechterkant van mijn poot zie ik rode ogen en het gezicht van Caitlin! Snel verander ik terug maar wanneer ik wil roepen waarschuwt het geluid van een groep centauren. Ik begin te rennen en verander terwijl ik ren.

POV Caitlin

Ik ren zo hard als ik kan naar het verboden bos. Dan ben ik eindelijk veilig. Ik kijk naar het kasteel en ik vind het prachtig. Er staan nog een paar lichten aan, maar verder is het overal donker. Opeens hoor ik achter me iets. Ik draai me meteen om, maar ik zie niks. Dan besluit ik toch maar door te lopen. Verder in het bos word het steeds moeilijker om te lopen, het zijn allemaal kleine paadjes waar ik moeilijk doorheen kom. Opeens hoor ik weer iets bewegen, maar dan van links. Ik kijk meteen om, en zie Isa staan. Ik schrik me dood, want zij mag eigenlijk niet weten dat ik een vampier ben. Dus ik ren keihard weg. Isa roept me nog na, maar ik negeer haar. Eenmaal terug op het kasteel ga ik snel naar de toren. Als ik in de leerlingen kamer kom, is het pik donker, maar de haard staat nog wel aan. Ik loop zachtjes naar boven, naar mijn kamer en ga in mijn bed liggen. En als ik eenmaal lig, denk ik terug aan wat er zo net gebeurd is. Heeft Isa me gezien? Wist ze dat ik het was? Zal ze nu bang voor me zijn? Ik kom door al die vragen niet in slaap. Ik heb nog veel te veel energie om te gaan slapen. Als ik dan maar mijn hoofd op mijn kussen leg en probeer aan niks te denken, val ik toch in slaap.

De volgende ochtend wordt ik heel vermoeid wakker. Ik stap mijn bed uit en zie dat ik mijn normale kleren nog aanheb. Ik doe even schone kleren aan en ga naar beneden. Eenmaal beneden zie iedereen in de leerlingenkamer. Ik loop rustig naar beneden en loop naar de grote hal. In de grote hal ga ik ontbijten en zie ik Rocky zitten. Ik ga naast haar zitten, maar zeg niks. Als we klaar zijn met eten lopen we allebei naar boven en lopen we de leerlingen kamer binnen. Isa zit een boek te lezen als ik binnenkom. Dan kijkt ze op en ziet mij. Ik schrik, want ik wil eigenlijk geen gesprek beginnen. Ik loop meteen door naar mijn kamer, maar Isa komt toch achter mij aan. Ik ga op mijn bed zitten en Isa komt binnen. Ze komt naast me zitten. "Heyy." "Heyy," zeg ik verlegen. "Ik weet je geheim. Dus vertel maar hoe je zo bent geworden." "Welk geheim?" "Je bent een vampier. Ik zag je wel gister rennen in het bos." "Hoe wist je dat ik het was?" "Zo anders zag je er ook weer niet uit. Maar hoe ben je en vampier geworden? Ben je de enige, of zijn er meer?" "Ik weet niet hoe ik een vampier ben geworden en er zijn ook geen andere vampiers. Zelfs niet in de familie." Ik kijk treurig voor me uit. Nu besef ik pas dat ik eigenlijk de enige ben die een vampier is. Niemand die het snapt als ik snel boos word, en niemand die het snapt dat ik niet wil dat ze weten dat ik een vampier ben. "Wil je het alsjeblieft tegen niemand zeggen, Isa?" zeg ik een beetje verdrietig. "Tuurlijk zal ik het niet zeggen, en als je mijn hulp nodig hebt, dan moet je het zeggen." En opeens komt er iets in mij op. "Wanneer is dat Halloween feest ook al weer?" "Dat moet ik nog even overleggen met de anderen." "Oké, maar ik moet nu gaan. Ik ga vragen of Rocky mee wilt." "Goed idee, dan vraag ik even aan de jongens wanneer het feest is." We lopen allebei de kamer uit en ik ren naar de bibliotheek. Daar zit ze meestal. En ik kom binnen en ik zie haar zitten. Ik loop naar haar toe en ga naast haar zitten. "Heyy, Rocky." "Hoii, Caitlin." "Isa, Melody, James en de rest regelen een feestje, zin om ook te komen? Alle informatie komt nog." "Ja, lijkt me leuk." "Oké, dan zal ik dat doorgeven." En ik loop de bibliotheek weer uit en ga weer naar de leerlingen kamer.

POV Melody

"Ah, kom op Bella. Ga een keer met hem uit. Jullie zijn echt cute samen". Zeg ik tegen mijn nieuwe vriendin Bellatrix uit slytherin. Terwijl we net over zo'n irritante bewegende trap lopen opweg naar de grote zaal die we weer eens niet kunnen vinden. Maar ja, Theodoor Noot is echt smoorverliefd op haar. Maar Bella zegt telkens dat ze niet verliefd is op Theodoor, maar ik kan in haar ogen zien dat ze hem echt leuk vindt. "Niet weer, hou toch eens op. Ik vind hem niet leuk" zegt Bella geïrriteerd. "De ontkenningsfase" zeg ik lachend. h
Het was gewoon te duidelijk. "Hoe zit het eigenlijk tussen jou en die Snape, je zat gister tijdens kruidenkunde naar hem te staren" ik werd helemaal rood en mompelde vaag dat Snape al iemand anders leuk vind.

"Hehe eindelijk, daar is de grote zaal" zegt Bella "Yes, ETEEEN" roep ik enthousiast en begin als een gestoorde gek naar de grote zaal te rennen. Maar dat gaat weer eens niet goed. Ik struikel over mijn eigen voeten en beland met een knal op de grond. Bella komt grinnikend naar me toe lopen "lig je lekker Mel". "Nee, niet echt". Bella trekt me overeind en we lopen rustig naar de grote zaal toe. Waar ik gelukkig Isa aan de Ravenclaw tafel zie zitten. Haar hoor ik straks wel uit waar ze gezeten heeft. "Kom je aan de Slytherin tafel zitten" vraagt Bella. "Ja lijkt me gezellig". Ik ga tussen Bella en Jeffrey Carter in zitten. Jeffrey is zo'n jongen waar elk meisje voor valt. Hij geeft bruin golvend haar tot op de schouders en heldere groene ogen. Ik pak 5 bloedworsten, 2 kippenpootjes en 3 toostjes met spek en ei. "Ga je dat echt allemaal opeten" zegt Jeffrey verbaasd. "Jup" zei ik terwijl ik een stukje toost naar binnen prop. "vreetzak" zegt Jeffrey. "Weet ik toch" zei ik weer met volle mond dus niemand verstond er wat van. Het is woensdag dus heb ik gelukkig eerste 2 uur vrij. "Bella zeg alsjeblieft dat je ook de eerste 2 uur vrij hebt" vraag ik hoopvol. "Nee sorry Melody heb nu blokuur Kruidekunde" "Oh oke, dan ga ik maar naar de Gryffindor tafel om te vragen of iemand daar de eerste 2 uur vrij is" "Ja is goed Ik zie je straks in de pauze wel" ik zeg doei tegen Bella en loop naar de Gryffindor tafel waar ik de achterhoofden van Sirius en James al snel zie. Ik sluip naar ze toe en geef ze een knuffel van achteren waardoor ze zich rot schrikken. "Hey Melody, was het leuk bij je Slytherin vriendjes," vroeg James aan mij "Ja was leuk, ze zijn best aardig hoor," zei ik vrolijk en aan de verbaasde gezichten te zien van James en Sirius hadden ze dat niet verwacht. Voordat ze de kans hadden om Slytherin te beledigen vraag ik hoopvol aan ze of ze ook eerste 2 uur vrij hebben. "Nee we hebben helaas blokuur Verzorging van Fabeldieren met de Ravenclawers." Ik zucht teleurgesteld dat betekent dat ik me alleen moet gaan vermaken.

Ik loop maar een beetje doelloos rond door het kasteel. Ik loop een aantal trappen op die me uiteindelijk leiden naar een gang op 7de verdieping. De gang is helemaal leeg op een schilderij na. Ik loop naar het schilderij toe en zie dat een man probeert trollen te laten ballet dansen wat er echt belachelijk uit ziet. Ik bedenk me ineens dat de kamer van hoge nood hier tegenover dit schilderij moet zijn. Dit lijkt me wel een goed moment om de feestzaal alvast te bekijken voor het Halloween feest. Ik loop drie keer langs de muur tegenover het schilderij en denk heel hard aan een grote feestzaal. En dan verschijnt er ineens een grote paarse deur.

De Stellanova'sWhere stories live. Discover now