Hst 7 Prank Caitlin Potter

72 4 0
                                    

POV Isa

Ik moet dus morgen of vanavond de spreuk uitspreken over Caitlin. Eigenlijk vind ik het wel een beetje zielig voor Caitlin. Ze is net nieuw en wij ook en bij haar wordt er wel een grap uitgevoerd en bij ons niet. Of misschien wel alleen wordt daar nog niets over gezegd? Ik wordt midden in de nacht wakker en ik kijk of iedereen slaapt. Dan pak ik het boek en vind gelijk de juiste pagina. Ik lees de spreuk drie keer door en dan spreek ik hem geluidloos uit. Ik zie gelijk Caitlin vervagen tot ze helemaal weg is. Dan spray ik een vloeistof over haar uit dat alleen Remus, Melody en ik kunnen ruiken en andere dieren. Ik leg alles weer weg en ga slapen. Dan weet ik tenminste dat Caitlin er is als ze in de buurt is. En ik val in slaap.

POV Caitlin

Eindelijk ochtend! Ik kijk in de spiegel. Ik zie niks, ik zie mezelf niet. Ik wordt woedend. Maar ik heb honger. Eindelijk eten! Ik was het bijna vergeten. Ik ren naar beneden en loop naar de grote zaal. Ik zie James, Melody en Isa zitten. Ik loop naar ze toe en pak een appel van de schaal. Ik zeg: 'Heb jij dit gedaan James?' ik was woedend. 'Nee, eigenlijk heeft Isa het gedaan.' Ik schrok. 'Isa, hoe maak je die spreuk weer ongedaan?' zei ik heel lief. Ik wou Isa niks kwaad doen. Zij is net zo aardig voor mij. Iedereen kijkt naar mij. 'Nee sorry, dat kan niet. Hij is over een dag uitgewerkt.' Ik loop weer weg en neem een hap uit mijn appel. Als ik eenmaal boven ben, is mijn appel al op. Maar toch heb ik honger. Ik ga naar mijn kamer en ik ga aan mijn huiswerk. Ohhh, het is al zo laat. Pak mijn spullen voor de les, en loop naar het lokaal. Ik kom binnen en iedereen kijkt weer heel raar op. 'Hoi, is dit klas 1 Gryffindor?' Kinderen beginnen te gillen. Ik snap het niet. Professor Anderling zegt: 'Dit is inderdaad klas 1 Gryffindor. Ga daar maar zitten' ze wijst naar een lege plek voorin in de klas. Professor Anderling keek raar op toen ze een tas zag zweven. Ik liep naar de stoel toe en schoof hem naar achteren. Het meisje ging een stuk naar de zijkant en keek me raar aan. 'Ik ben Caitlin. Hoe heet jij?' 'Ik ben Rocky. Wist je al dat niemand je kan zien?' 'Ja dat weet ik.'
Als de les transfiguratie klaar is loop ik naar de bieb en pak ik een boek die ik ga lezen. Ik kom eindelijk tot rust. Als ik eenmaal in mijn boek zit, komt er iemand binnenlopen. Het is Isa. Ik ga rechtop zitten. 'Wat is er?' vraag ik. 'Ik wou kijken hoe het met je gaat. Nou, eigenlijk moest dat van James.' Ik heb geen zin in hem, denk ik. 'Gaat wel. Wie heeft die grap verzonnen?' 'Wij, ik, James, Melody en de rest.' 'Waarom? Dat is toch gemeen?' 'Ik vind het ook gemeen, maar ik moest wel. En ik heb inderdaad die vloek uitgesproken. Maar ik wilde het niet, snap dat.' Ik snap het wel. 'Bedankt dat je zo aardig bent, zelfs mijn broer is niet aardig voor mij. En het is wel is waar mijn broer!' 'Je moet niet boos worden op hem. Hij vind het ook moeilijk dat je hier bent. Laat hem maar even, ik praat wel even met hem.' En ze liep de bibliotheek weer uit. Ik pak mijn boek en probeer weer te gaan lezen, maar het lukt niet. Ik ben te veel met die vloek bezig. Hoelang duurt het nog? Wat denken mensen wel niet van mij? En waarom deze vloek?

Aan het einde van de dag ben ik helemaal uitgeput. Ik kan geen woord meer lezen. Ik ga naar de leerlingenkamer daar zie ik Isa zitten. Ik loop naar Isa toe en ze kijkt op. 'Hoe was je eerste dag?' 'Echt heel stom, niemand ziet me.' 'Morgen ziet iedereen je wel. Dan zullen ze veel aardiger zijn.' 'Hoe was jou dag?' 'Niet echt leuk, moest om 6 uur nablijven.' Ik moest gniffelen. Ik liep naar mijn kamer toe. Na al het lezen maken, ben ik moe geworden. Dus ik ga naar bed en val meteen in slaap.

POV Melody

Ik loop samen met Isa en de jongens al kletsend over de prank op Caitlin naar de grote zaal voor het ontbijt. We gaan zitten aan de Gryffindor tafel en ik schep mijn bord weer vol met het overheerlijke ontbijt van Hogwarts. Ik luister al niet meer naar het gesprek ik ben te druk bezig met het super lekkere ontbijt. "Hallo aarde aan Melody" zegt Isa terwijl ze met haar hand voor mijn ogen zwaait. "Ik vroeg wat je nog aan huiswerk moet maken" zei Isa voor de tweede keer. "Uuuh volgens mij geschiedenis van toverkunst en dat verslag voor kruidekunde" gaf ik twijfelend als antwoord. "Jongens kijk wie we daar hebben een vliegende appel" zei Sirius lachend toen we die appel zagen konden we natuurlijk onze lach weer eens niet in houden. "Hey Caitlin" zei James grijnzend. "James heb jij dit gedaan" zei Caitlin woedend. "Nee uuuh eigenlijk heeft Isa het gedaan zij heeft de spreuk uitgesproken" en de grijns van James werd alleen nog maar groter toen hij dat zei. "Isa hoe maak je die spreuk weer ongedaan" zegt Caitlin alleen dit keer heel aardig. ik snap niet hoe zij zo snel van stemming kan wisselen dat is bijna onmogelijk. De rest van de grote zaal luistert aandachtig mee omdat er een vliegende appel rond zweeft die ook nog eens hard loopt te schreeuwen. dat moet er waarschijnlijk heel raar uit zien als je niet weet dat dat Caitlin is die een appel vast heeft "Nee sorry dat kan ik niet de spreuk is over een dag uitgewerkt" zei Isa lief terug. en dan vliegt de appel weer weg terwijl er een hap uitgenomen word. En dan hebben we natuurlijk weer de slappe lach. "Oh oh daar hebben we professor Mcgonagall" zegt Remus. En natuurlijk was het weer zo stil dat de leraren ook mee konden luisteren. "Wat hebben jullie dit keer uitgespookt" zegt professor Mcgonagall boos. "Niks professor" weer lekker slim Peter ze heeft echt wel door dat we een prank hebben uitgehaald denk ik bij mezelf.
"Oké dat word dan vanavond voor jullie alle 6 nablijven om 6 uur tot dat jullie toegeven wat jullie uitgespookt hebben" zei ze woedend.

De Stellanova'sWhere stories live. Discover now