Κεφαλαιο 1: Η μέρα της επιλογής

299 23 20
                                    

Σήμερα είναι η μέρα του τεστ που θα μου δείξει σε ποια φατρία ανήκω. Όχι ότι με ενδιαφέρει και πολύ βέβαια, ήδη ξέρω τι θέλω να διαλέξω, εδώ και 3 χρόνια.

Φωνάζουν το όνομα μου και μπαίνω στο μικρό δωμάτιο μπροστά μου. Το κορίτσι που είναι μέσα βάζει το υγρό με μια σύριγγα στο λαιμό μου και αμέσως τα μάτια μου κλείνουν.

Βρίσκομαι σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με εμένα νεκρή. Σε ένα τραπέζι λίγο πιο δίπλα έχει 5 όπλα.

"Διάλεξε!" ακούγετε μια άγνωστη σε εμένα φωνή.

Παίρνω αμέσως στο χέρι μου το στιλέτο. Από πίσω μου άκουσα βήματα. Γύρισα και είδα τον Eric, ένας από τους αρχηγούς της γενναιότητας. Από πότε εγώ φοβάμαι τον Eric;

Αυτός άρχισε να τρέχει προς το μέρος μου σημαδεύοντας με με το όπλο του. Πάτησε την σκανδάλη και εγώ έπεσα κάτω για να γλιτώσω την σφαίρα. Δεν θα του επιτεθώ. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Άλλη μια σφαίρα διέσχισε τον αέρα και καρφώθηκε στον τοίχο απέναντι.

Πριν προλάβει να ρίξει άλλη, έτρεξα προς το μέρος του και τον τραυμάτισα στο χέρι του. Πέταξε το όπλο του και αμέσως το άρπαξα και τον σημάδεψα.

Τότε το σκοτεινό δωμάτιο έγινε φωτεινό και βρέθηκε πίσω στον χώρο που διεξάγεται το τεστ.

"Με βάση τις επιλογές σου Jess Anderson, τα αποτελέσματα σε κατατάσσουν στην γενναιότητα κατά 90%. Το άλλο 10% τυχαίνει να σε κατατάσσει στην ήδη υπάρχουσα φατρία σου την ομόνοια." μου είπε η κοπέλα που βρισκόταν εκεί. "Βέβαια στην τελετή της επιλογής, μπορείς να διαλέξεις οποία φατρία θέλεις. Τα αποτελέσματα σου δεν σε περιορίζουν."

"Ευχαριστώ!" λέω εγώ καθώς μου ανοίγει την πόρτα.

Μου χαμογελάει και καλεί την επόμενη κοπέλα.

"Μαμά; Μπαμπά;" φωνάζω καθώς μπαίνω στο σπίτι μου.

Καμία απάντηση. Δεν θα είναι εδώ. Πήγα στην κουζίνα και άνοιξα το ψυγείο. Έβαλα λίγο νερό και ήπια. Κοίταξα την κατσαρόλα που είχε πάνω στο μάτι. Μακαρόνια, τέλεια. Σημειώστε την ειρωνεία, παρακαλώ.

Αύριο είναι η μέρα της επιλογής και πρέπει να πω σου γονείς μου την απόφαση μου χωρίς να τους έρθει εγκεφαλικό. Είμαι μοναχοκόρη και δεν έχω κάποια αδελφή ή αδελφό, ώστε να τους τραβήξει την προσοχή.

"Αγάπη μου γυρίσαμε." ακούω τους γονείς μου να φωνάζουν.

"Στην κουζίνα." φωνάζω και έρχονται.

𝓘 𝓛𝓸𝓿𝓮 𝓨𝓸𝓾Where stories live. Discover now