5.Kapitola

3K 189 3
                                    

Světe div se, ale po zvednutí neznámého čísla jsem zjistila, že mi volá samotný Anthony Stark. Nevím, kdo ho donutil mi zavolat, ale bylo to příjemné překvapení. Požádal mě o schůzku, na což jsem mu sdělila, že jsem stále tady a on se do několika minut dostavil.
Z počátku to bylo hodně zvláštní. Seděli jsme naproti sobě v tichosti, on pohupoval nohou a skenoval mě pohledem. Abych si získala trochu času, nalistovala jsem novou stránku ve svém zápisníku a nadepsala si ji.
,,Takže, pane Starku - " začala jsem, ale on mi skočil do řeči.
,,Jen Tony," povytáhl jeden koutek úst do úsměvu.
,,Stačí Amy, " nejistě jsem se usmála. To nejhorší bylo za námi. Nemám ráda seznamování.
,,Takže, Tony, jaký máte prob-"
,,Promiň, že Tě zase přerušuji, ale nemohli bychom si tykat?" pozvedl obočí.
,,Pokud Ti to bude příjemnější, tak klidně, Tony."
,,To jsi tak milá na všechny?" zeptal se znovu. Bylo jasné, že se snaží vyhnout mé otázce. A to byl důvod, proč jsem chtěla slyšet odpověď.
,,Znáš to lidové pořekadlo? Chovejte se ke člověku tak, jak chcete, aby se on choval k Vám. Ani nevíš, jak veliký je to dnes problém. Lidé nejsou schopni spolu normálně vycházet.
,,Podle mě je důležité jiné pořekadlo. Důvěřuj, ale prověřuj. A to je můj problém. Nebo tím alespoň mé problémy začaly. Důvěřoval jsem a dočkal se pouze toho, že mi vrazili kudlu do zad nebo spíše střepiny mé vlastní zbraně do hrudi," uchechtl se.
,,Takže Tvé problémy začaly v Afghánistánu?" zeptala jsem se a zapsala si to do notesu.
,,Né tak úplně. Moje problémy začaly ve chvíli, kdy jsem uvěřil Obediahovi."
,,Co se tehdy přesně stalo?" zamračila jsem se a podívala se Tonymu do očí.
,,Stane si objednal mou vraždu u organizace Deset kruhů. Oni se mě však pokusili ještě využít k výrobě bomby Jericho. Byli hloupí, a to jsem využil ke svému útěku. No, a pak jsem zjistil Staneovu zradu. To, že jsem tehdy málem umřel, mi hodně otevřelo oči. A potom šlo všechno rychle z kopce. Loki byl v New Yorku, Sokovia nám poletovala nad hlavou kvůli Ultronovi, objevilo se hodně vylepšených a pak tu byla Sokovijská smlouva a rozdělení Avengers na 2 skupiny. Ani nevíš, jak moc lituji toho, že jsem tehdy podepsal," zakroutil hlavou a sklopil pohled ke svým dlaním.
,,A proč jste tehdy podepsal?" zeptala jsem se. Potřebovala jsem jít více do hloubky.
,,Bylo toho na mě moc. Wanda mi vlezla do hlavy, setkal jsem se s osobou, která mě nazvala vrahem, protože jsem nedokázal zachránit jejího syna. A já se cítil provinile."
,,Co se stalo, když Ti Wanda Maximoffová vlezla do hlavy?" zeptala jsem se a asi objevila zdroj všech problémů.
,,Musím odpovídat?" povytáhl obočí a zapřel se lokty o kolena.
,,Nebudu Tě k tomu samozřejmě nutit, ale může to být důvod Tvých problémů. A pokud Ti jde jen o to, že by se tyto informace mohl dozvědět někdo další, tak se nemusíš bát. Vše, co se zde řekne, zůstane jen mezi námi. "
,,Wanda mi ukázala něco, co by se mohlo stát skutečností. Je to absurdní, byla to pouze její magie, ale zamotalo mi to hlavu. Byl jsem na nějakém ostrově nebo skále. Nevím, co to přesně bylo, ale budilo to ve mně respekt. Byli tam všichni... Clint, Natasha, Banner i Rogers... Všichni byli mrtví. Rogers se na chvíli probral a než také zemřel, řekl mi, že jsem je mohl za chránit. A jeho štít byl zlomený. Vždyť to je nemožné! Je z Vibrania! To je ten nejpevnější kov na planetě! Nechápu to..." schoval svou tvář do dlaní a mírně se roztřásl. Bylo těžké sledovat, jak je zlomený. To jediné mi na mém povolání vadilo. To utrpení jiných mě ničilo.
,,Tony, byla to fikce. O tohle se tehdy snažila. Chtěla Tě rozhodit a povedlo se jí to," vstala jsem a přešla k němu a po menším zaváhání mu položila ruku na rameno. Chtěla jsem mu dodat pocit, že není sám.
,,Alkoholem nic nevyřešíš, pouze tak odsuneš své problémy na později. Asi si toho nevšímáš, ale nejsi sám. Máš kolem sebe velkou rodinu. "
,,Rodinu nemám. Pepper mě opustila a rodiče mi zabil Winter Soldier," řekl hořce.
,,Ale máš rodinu. Avengers jsou tvá rodina, na to nezapomeň. "

Psychology Where stories live. Discover now