EXO Part 1

41 6 0
                                    

Bu bölümde çıkışlarından itibaren neler yaptılar, konseptlerinden, güçlerinden, sembollerinden ve çinli üyelerinin nasıl ne zaman çıktığından bahsedeceğim.

SM Entertainment 20 Ocak 2011'de, Mart yada Nisan ayında bir erkek grubu çıkaracağını duyurdu. Grubun M1 ve M2 olarak ayrılacağını, Kore ve Çin'de eş zamanlı çıkış yapacağını, ancak konsept çalışmaları bitmediği için çıkış tarihinin ertelendiğini belirtmişti. 2011'in Ekim ayında grubun adının EXO olduğu açıklandı. 2011 Aralık ve 2012 Şubat ayları arasında 23 tanıtım videosu yayınlanarak grubun 12 üyesi tanıtıldı.
EXO M ve EXO K'in ilk single albümü What is Love, 20 Ocak 2012'de yayınlandı. Grubun ilk single'ı olan What is Love, Gaon listesinde 8. sıraya kadar yükseldi. 9 Mart 2012'de grubun ikinci single albümü History yayınlandı. EXO 31 Mart tarihinde, Seul Olimpik Stadyumunda ve 8 Nisan'da Pekin'de düzenlenen showlarla resmi olarak çıkış yaptı. Konseptlerine göre her üyenin bir gücü ve sembolü bulunmakta.

2014'ün ortasına kadar grubun 8 üyesi Koreli, 4 üyesi Çinli'dir. K ve M olarak ayrılmışlardır. EXO K Korece, EXO M Çince söylemektedir. Grubun tam adı olan EXO, Güneş sisteminin dışındaki EXO Planet'ten gelmektedir.

Günümüz itibariyle EXO 9 kişidir. EXO-M üyeleri Kris ve Luhan şirket ile anlaşmazlıklar ve belirli sebepler yüzünden gruptan ayrılmışlardır. EXO M maknaesi Tao, sağlık sebepleri gibi gerekçelerle gruptan ayrıldı. Grupta aktif olarak kalan tek Çinli, yine EXO M üyesi olan Zhang Yixing, sahne adıyla Lay'dir. 

Grubun resmi fan adı 5 Ağustos 2014'de EXO-L (EXO-Love) olarak açıklanmıştır.
Grubun sloganı: We are One

Grubun toplamdaki 10 albümünden ikisi repackage* , biri konser albümüdür.
Repackage: Tam albümdeki şarkılara bir kaç şarkı eklenip, yeni kapak, konseptle tekrar piyasaya sürülmesidir.

Albümler:
-What is Love (single)
-History (single)
-MAMA (mini)
-XOXO (Kiss&Hug) (full)
-Growl ( XOXO Repackage) (full)
-Miracles in December (mini)
-Overdose (mini)
-EXODUS (İkinci full albüm)
-Love Me Right (EXODUS Repackage)
-EXOLOGY Chapter one: The Lost Planet (Konser albümü)

Bunlar ince ayrıntılar. Şimdi üyelere geçelim. Üyelerin en sevdiğim resimlerini koyacağım. Medyada bir şarkıları mevcut. 12 kişiler, bir bakın derim. Kore versiyonu var ama içinde buraya bırakıyorum.

Liderimizle başlayalım...

SUHO>>>
22Mayıs 1991 doğumlu
Gruptaki durumu: solist ve lider.
Albümlerindeki gücü: buz (su)

Albümlerindeki gücü: buz (su)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Benim şahsi fikirlerim:
1. Liderliğine söz ettirmem. Edenlerin...
2. Suho'ya şımarık zengin çocuk diyenlerden nefret ediyorum. Şımarık olsa bir grubu bunca yıl nasıl ayakta tutsun. Adam ayakta tutmayı bırak grubu uçurdu. Tabi diğer üyelerin de desteğiyle.
3. Şöyleki kendisi çok iyi bir vokal konumuna da sahip. Harika bir sesi var.

CHANYEOL>>>
27Kasım 1992 doğumlu.
Gruptaki durumu: raper
Albümdeki gücü: ateş(anka kuşu)

Gruptaki durumu: raperAlbümdeki gücü: ateş(anka kuşu)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Benim şahsi fikirlerim:
1. Resimde de gördüğünüz gibi çok minoş bir yüzü var. Kulaklar kepçe ve bu onu daha da tatlılaştırıyor. Bu resmen uzun süre bakınca resmin içine girip o yanaklarını mıncırasım geliyor.
2. Rapini duyduğunuzda kendinizden geçeceğinize eminim. Harikaaaa
3. Bu çocuğa kepçe olduğu için laf edenler ilk önce kendi kulaklarına baksınlar. Onu geçtim aynaya baksınlar bakalım ne görecekler.

Şimdilik bu kadar diğer üyelerinden tamamını birdahaki partta belirteceğim
⬇    ⬇    ⬇    ⬇    ⬇    ⬇    ⬇    ⬇
Byeee❤❤🙌

KoreCanlarWhere stories live. Discover now