A legcsodálatosabb mese a határvidékről - Tales from the Borderlands

96 1 2
                                    

Őszinte leszek, mondhatni gyűlöltem a Telltale összes művét. Volt szerencsém a TWD első két évadához + a Michonehoz és végigjátszottam a Batman első évadát valamint a The Wolf Among ust. Nos ebből szinte mindegyik egy olyan sztori volt amit mint játékos sem nagyon érdekelt maximum a The wolf among us volt valamennyire egyedi és izgalmas, de mit sem ér fel ezzel a gyönyörű játékkal ami SZÁMOMRA a legjobb Telltale és legjobb sztori játék marad.

Főmenü 1/1

A játék főmenüjével nincs gond, szokásos Borderlands feeling. Pontosan úgy van felépítve, mint a Borderlands 2 főmenüje ami szerintem még inkább rádob

Tutorial 1/1

Gyakorlatilag egy Telltale játékhoz nem kell nagyon tutorial nagyjából 5 dolgot kell nyomogatni ami nem a WASD vagy a nyilak, mindenesetre meg tanít téged a játék a történet mesélés közben, szóval ezzel nincs gond

Zene 1/1(00000000)

A játék zenéje az ami a világ legjobb zene ízlésével rendelkezik, mintha mindenki zenei ízlését tudnák fejből és úgy raknak be hozzájuk zeneszámokat + pont az intrókért amit olyan badassre csináltak meg, hogy táncoltam a székemen miközben néztem a cinematicot ahogy a szemem előtt minden poénnal vagy zseniális időzítésekkel lelassítva mesél erről a világról

Történet 1/1

Történetünk ott kezdődik, hogy két főhősünket Rhyst és Fionát elfogja egy "bandita" és egy Gortys Projektről kezdi faggatni őket. Rhys és Fiona belekezd a mesélésbe (ami maga a játék) és elmondják mi történt pontosan. Rhys a Pandora nevezetű bolygónak holdján a Helioson dolgozik ahol az előléptetésére készül csak, hogy a főnök pozícióját átvette egy Vazquez nevezetű személy aki lefokoz minket takarítóvá. Megtudjuk, hogy ez a bizonyos Vazquez egy kamrakulcsot akar és így mi 10 Millió dollárral lemegyünk Pandorára megszerezni ezt, csak hogy a pénzt út közben elveszítjük és végezetül leesünk egy elhagyatott raktár szerűségbe ahol megtalálunk egy térképet az "Utazó kamrája" nevezetű kamrához és elhatározzuk, hogy elmegyünk ennek a megkeresésére annak reményében, hogy a zsákmány értékesebb, mint az a 10 Millió dollár. Ehhez szükségünk lesz egy Gortys nevezetű robotra, de sajnos mások is pályáznak erre és megpróbálnak minket megölni. Így Fiona, Rhys, Sasha, Vaughn, Loader Bot elindulnak ennek tétjében és versengenek úgy, hogy közben Fiona fején vérdíj is van.

Hangulat 1/1

A Hangulatot a fekete humor jellemzi és a jó alkalomkor bevágott zenék és fergetegesen izgalmas, drámai történetvezetés. Imádtam a játék során ezeket a "Ez nem pontosan így történt" dolgokat ahol a történeteket félbeszakítja a két mesélő agyjátéka. 
A viccek is olyanok ami tényleg vicces és sehol sem erőltetett. Pl;

"Öreg ember halála: Leszúrták
Utolsó mondata: Mit fogsz tenni leszúrsz?" xd

"Öreg ember halála: LeszúrtákUtolsó mondata: Mit fogsz tenni leszúrsz?" xd

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Kidolgozottság 1/1

A karakterek csodálatosan ki vannak dolgozva, minden karakternek meg van adva egy viselkedése és a történet is tud csavarni ha kell például a bandita kilétére egyáltalán nem számítottam xd. Nyílván ez gyakorlatilag egy ff. hisz a Borderlands világát a Gearbox már megalkotta, de csodálatosan bemutatták a világokat. Szóval ha mindenki mondta neked a Borderlands játékokat, hogy vidd végig akkor ez lenne az a játék ami kilóra megvesz, hogy elkezd a szériát. Pontosan így kell játékot készíteni.

Grafika 1/1

Képregény grafika, mint minden Borderlands játéknál. Sokkal meseszerűbb és sokkal jobban néz ki, bár a Telltale játékainak mindegyikénél ez a grafika szerepel szóval ez nem lep meg senkit ugyanakkor nagyon színes ami mindenkinek imponál.

Játékmenet 1/1

Talán ha nagyon beleszeretnék kötni akkor ebbe tudnék, de nem kell olyan sok játék elem ami egy játékot végigvezet a kezdettől a végéig. A játék nem fog másból állni csak quick-time eventekből, és keresésekből ahol álltalában "puzzle" feladványokat adnak fel neked, de egyáltalán nincs benne ilyen. Talán a második epizódban a kapcsoló tábláknál de ott sem mondanám azt, hogy nagy gondolkodás kéne ami egy kicsit is elkasztana téged. Van egy eco szemünk aminek segítségével információkat olvashatunk el Pandora élőlényeiről egy kis vicces leírással mellé. Annyival változott a játék menet, hogy két darab karaktert irányítunk és mindegyik karakternek külön döntésfája van csak sajnos a Telltale szerverei meghaltak így sosem tudjuk meg, hogy hányan döntöttek úgy, mint mi. 

Ez nem pontosan így történt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ez nem pontosan így történt... 

Ragasztó 1/1

A játék leszögez egy teljes epizód kijátszására minimum ha nem így van akkor már tudod is hogy ez a játék neked nem jött be. Minden esélyt adj meg neki mert csodálatos játékról beszélünk, voltak olyan epizódok ahol egymás után kettőt is kijátszottam. Számomra 4 ilyen volt ha jól emlékszem, az első kettő és az utolsó kettő. 

Nehézség 1/1

A játéknak nyilvánvalóan nincsen nehézség fokozata és a quick time eventek maximum a végére okozhatnak problémát egyeseknek (nekem nem okozott de tudom, hogy sokan utálják a gombok nyomogatását időben). Párszor meghaltam de voltak olyanok is amikor direkt haltam meg mert vannak olyan részek ahol a mesélésbe a halált is beleszövik xd

 Párszor meghaltam de voltak olyanok is amikor direkt haltam meg mert vannak olyan részek ahol a mesélésbe a halált is beleszövik xd

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A játékra 10 Loader Botot adok a 10-ből

10 PONT: MESTERMŰ

Pozitívumok (+)
+ A történet
+ Zenék
+ Karakterek
+ Humor
+ Tényleg számítanak végre a döntések
+ Váratlan fordulatok

Negatívumok(-)
- Az első epizód belüli bug ahol az Eco eye elromlik és nem tudok sehova se kattintani
- A befejezése olyan, hogy "MOST MI VAN?? MIÉRT MI?"
- Akad pár felesleges karakter
- A Döntéseket már nem lehet megnézni

Videójáték kritikákWhere stories live. Discover now