Tükröm tükröm mond meg nékem ki parkourozik ezen a vidéken? - Mirror's Edge

180 7 1
                                    

A Mirror's edge aféle unaloműző játék. Az a típus amikor van egy szép látvány (2008-ban készült asszem a játék szóval a grafika eszméletlen) és vannak felhő karcolók amikről leugrani vagy amikre felmászni kell. A játék nem az a stílusú program ami hagyja, hogy körülnézz. Nem, FUSS! UGORJ! és dögölj meg a f*szba.

Zene 0.4/1

A zene nem a játék erőssége ha beszélnem kéne róla akkor valami olyat mondanék; "Volt benne zene?" Egyedül az akciókbál van zene és abból is mindig ugyanaz. Nem tudok se negatívumot se pozitívumot se mondani. Nincs a zenéjében semmi különleges.

Grafika 1/1

A játék grafikája nagyszerű. 2008-ban ilyet kihozni egy játékból nemhogy kemény dió lehett, de még egy 150 kilós súlyzóval is megegyezik az eredménye. Egyszerűen ez az a játék amit mai szemmel nézve is a 2018-ban kiadott játékokhoz tudunk besorolni.

Ez 2008

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ez 2008.

Dizájn 1/1

A pálya tele van. Sokszor túl tele van. Látszik, hogy a háztetők nem üresek és látszik, hogy van élet, de sokszor a sok pálya elem miatt nem tudom merre kell menni, de sokszor ez egy pozitívum mert te neked kell megtalálni az útvonalat. Mondjuk nekem a végigjátszás alatt az ALTon volt mindig a kezem.

Ragasztó 0.8/1

A játék nagyon jó élményt nyújt, de a monotonizmus szót ha nem ismerjük CSAK akkor tudjuk egyhuzamra végig vinni a játékot. Persze a Monoton szó itt nem zavaró mint egyes játékoknál (Khmm Lego indiana jones 2), de több óra játék után azt fogjuk érezni, hogy unalmas ugyanazokat csinálni, követni a piros színt, felugorni, lehasalni, ugrani, menekülni, követni a piros színt, útvonalat keresni, liftezni, menekülni, követni a piros színt.. Így tovább.

Kidolgozottság 0.7/1

A játék nem hoz újdonságot. Sokszor Faith nem tud elkapni egyetlen egy peremet sem /és leesünk a f*szba/ Kevés a támpont, sokszor a fegyver használatnak semmi értelme sincs. Sokszor pedig értelmetlenség miatt mászunk fel helyekre mert a piros színre azt hittük, hogy egyértelműen azt mutatja, hogy arra kell menni, de nem.

Hangulat 1/1

A játék legpozitívabb pontja a hangulat. Tökmind1 mennyire monoton, mennyire Ragelsz Faithen, hogy nem tud felugrani egy dobozra se, mindig vissza fogsz hozzá térni. Kedvet kapsz a parkour sporthoz és a lehető legepickebb ugrásokat próbálod végrehajtani, a legepicebb útvonolakat keresed és a legepicebben hajtasz végre egyegy feladatot.

Tutorial 1/1

Ennél jobban nem is lehetne valakit megtanítani játszani, tökéletesen mondja el a játék mi dolgunk, csak valamikor nem mindig elsőre sikerül ilyenkor a játék újrakezdeti velünk az adott irányítást.

Ennél jobban nem is lehetne valakit megtanítani játszani, tökéletesen mondja el a játék mi dolgunk, csak valamikor nem mindig elsőre sikerül ilyenkor a játék újrakezdeti velünk az adott irányítást

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Faith ne csessz ki velem markold meg azt a rudat (ne értsd félre pls)

Történet 1/1

Nos megmondva az őszintét a történetre nek figyeltem mert az átvezetőket mindig átléptem, de mivel ezt is értékelnem kell ezétt Wikipédia percek..

Mirror’s Edge egy meg nem nevezett, utópisztikus városban játszódik, ahol jólét uralkodik és a bűnözést szinte teljesen megfékezték. Ez az állapot azonban a zsarnoki eszközökben bővelkedő, totális állam létrejöttének következménye, ami mindent a megfigyelése alatt tart, befolyásolja a médiát, és számos koncepciós per zajlik, miközben igyekeznek a látszatdemokráciát fenntartani.
A cselekmény kezdete előtt 18 évvel egy tüntetés alkalmával a karhatalom tüzet nyitott a tömegre, ami számos civil áldozatot követelt. A történet elején épp a városi választások közelednek, az új jelölt, a liberális szellemiségű Robert Pope a tisztséget betöltő Callaghan polgármester kihívója.

Owen O’Brien szerint a Mirror’s Edge azt a kérdéskört feszegeti, hogy mennyit volna hajlandó az egyszeri ember feláldozni a szabadságából, hogy cserébe kényelmes életvitelt folytathasson; nem csupán egy lány harcáról szól a fennálló rendőrállama szemben, a történet kicsit összetettebb annál. Az egy évadot megélt amerikai sci-fi sorozat, a Firefly és annak mozifilmes mellékszála, a Serenity szerepelt a fejlesztők főbb inspirációi között.

Játékmenet 0.9/1

Hiányzik belőle az újítás, de alapvetően nagyon jó parkour játékelemek vannak benne. Egyensúlyozhatunk gerendákon, falon futhatunk, bukfencezhetünk a földön, köteleken csúszhatunk át A-ból B-be, verekedhetünk, lőhetünk (aminek nincs sok értelme) stb. Valamikor újdonságokat is feltud mutatni pl. A metró szerelvényen való parkourozés, de nagyon kevés benne az olyan dolog, hogy "ilyet még ebben a játékban nem láttam"

Főmenü 1/1

Nem tudok bele kötni a főmenübe, alaposan ki van dolgozva. Nincs túl csicsázva tetszik.

8.8 Remek
A felhőkarcolók koronozázatlan hercegnője

Remek kikapcsolódást nyújt a Mirror's Edge ám sokszor monotonná válik. Sokszor Faith nem engedelmeskedik a játékosnak és meghal, néha már túl sok a rohangálás és néha már idegesítővé is tud válni amikor pl már 70. alkalommal megyünk fel egy felhőkarcolóra. Bár még mindig azt mondom rá, hogy megér egy próbát és egyszer megér egy próbát. Sajna nem tudom rá mondani azt, hogy vétek lenne kihagyni akármennyire is akarom.

Pozitívumok:

+ Szép
+ Parkourozni élvezet
+ Kreatív
+ Epic

Negatívumok:

- fegyverek
- Faith és a vajjal bekent keze
- Monoton egy idő után
- Nem jelent kihívást
- Sokszor nem tudjuk merre kell menni.

Videójáték kritikákWhere stories live. Discover now