Undertale - Alatt Kaland

341 21 7
                                    

Ismét egy RETRO grafikával rendelkező alkotást fogok szét kritizálni, ez pedig nem más mint TobyFox alkotása és az egyik legnépszerűbb játék az UNDERTALE.

Főmenü 1/1

A játék főmenüje nem túl csicsás remek. Amolyan retro feeling, ami kifejezetten passzol a játékhoz.

Zene 1/1

A játék legjobb része; a zene, isteni! Kapásból eltudom dúdolni a játék összes zenéjét. A helyszínekhez tökéletesen illik a 16bit mámor. Tökéletes zene számok.

Tutorial 1/1

A játék nem fogja a kezed, a játék első (kb.) 8 percében már szinte mindent tudsz, amit a játékmenettel érdemes tudnod. Olykor a játék hozzáad + nehezítéseket/funkciókat pl. A különböző szívek képességeit. Ami nekem nagyon tetszett, az pedig nem más, mint, hogy: A tutorial nincs külön szedve, a történetbe van beleépítve!

Játékmenet 1/1

A játék játékmenete mesés! Nem egyszerű, nem nehéz (de néha azért át tud váltani egy trial and error stílusba :D) viszont könnyen használható, kezelhető.
Egy lélekkel vagy (piros szív) és a feladatod, hogy kikerüld a fehér "pixelartokat". A játékban harcolhatsz (ezáltal megölni ellenfeleidet), Beszélhetsz (Feladásra kényszerítheted ellenfeleidet), Van egy Item funkió is, amit általában az életerő szerzéséért (kaják) használsz, de itt erősítheted fegyvereidet, harc rendszeredet, és végül van neked egy Kímélés funkciód is, amit akkor kell majd használnod, ha az ellenfeleidet semmiképpen nem akarod megölni/bántani. Ölésért XP és Pénz jár míg a kímélésért csak pénz. A játék olykor nehezít pár dologgal, mint pl, a sárga "pixelartok"-nál mozogva kell át menni különben sebződsz, a kékeknél meg kell állni, meg persze lesznek egy adott harcnál különböző képességeid is.

A harcrendszer

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A harcrendszer.

Más különben ez egy walking simulator nagy részben, és olvasod a többi karakter szerethető, fárasztó humorát.

Grafika 1/1

Az egyik oldalon olyan mintha 1994-ben adták volna ki, de a másikon abszolút egy mai játék tükörképe. A retro hangulat iszonyatosan passzol a játékhoz, nem is értem, hogy tudtak ilyen szép retro grafikát varázsolni neki. A játék nem lenne képes működni 3D-s vagy egyáltalán nem retro dizájnú textúra sémákkal. Ez pont így jó, ahogyan ez van!

 Ez pont így jó, ahogyan ez van!

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Történet 1/1

Réges régen zajlott a háború az emberek és a szörnyek között, az emberek nyertek és a szörnyeket leküldték a föld alá és egy akadály nevű fallal elválasztották a szörnyeket az ember világtól. Ez alatt az idő alatt 6 lélek leesett a szörnyek világába, és mind a 6 életét vesztve került a szörnyek hatalmába. Frisk a 7. Lélek e lelkek után esett le, és megpróbálva kijutni éli át kalandjait. Ez az Undertale története, ami nem túl egyedi, de annál inkább viccesebb, szerethető és izgalmas. A karakterek egészítik ki a történetet és egymást is.

Dizájn 1/1

A grafika részletesen ki van dolgozva, a pályarészekkel volt munka, még a játék stílusa is remek.

Ragasztó 1/1

A játékot minimum 30x játszottam ki, és ez a szám nyílván azt mutatja, hogy lekötött. A poénok és a "walk simulator" stílusa mellett a zenék is a képernyő elé ragasztottak :3.

Kidolgozottság 1/1

A játék hosszú, nem elég, hogy van egy "pacific run" (senkit se ölj meg, tisztaszívű futam), de van még egy démoni new game+ története is ami lényegében ugyan az csak mindenkit meg kell ölnöd, és rövidebb a játék is. Ránézésre egyszerűnek tűnik, de hidd el ez a New game+ nem szószerint az, semmi sem marad meg az előző játékodból, viszont minél többet ölsz annál nagyobb lesz a szinted és életerőd! Ez a mód hamar RAGE gamet csinál a játékodból! ;)

Hangulat 1/1

A játéknak meg van a saját hangulata, és azt is hamar magába szippantja aki nem szereti a retro grafikával ellátott játékokat, angol tudás kérdése!

10 PONT: MESTERMŰ
Leestem egy lyukba és nem akarok hazamenni!

Végszó: Minden mértékben magával ragad Tobyfox alkotása! Humor,zene,grafika,játékstílus történet és még sorolhatnám, erre a játékra rálehet mondani, hogy ezt érezni kell :D.

Pozitívumok:
+ Zene
+ Story
+ Játékmenet
+ Karakterek
+ Poénok
+ Hossz
+ Sans és Papyrus
+ Hangulat
+ Magával ragad

Negatívumok:
Nincs.. 😊

Videójáték kritikákWhere stories live. Discover now