A motoros kalandjai a végbéllel kövezett betonúton - Days Gone

97 3 11
                                    

A Playstation 4 exluzív címeket nem véletlenül várjuk mert ha volt is valami csalódása ezeknek a címeknek az maximum egy Uncharted The lost legacy lehetett. Az pedig szintén az év egyik legjobban sikerült jàtéka lett 2017-ben.
Nos nagyjából 2016-ban egy E3-on bemutatkozott a Days Gone a Sony konferenciáján. Egyszerűen annyira felhypeolt, hogy aznap előrendeltem a játékot amikor lehetett (ez pedig 2016 Szeptembere volt) nos azóta vártam 2017-ben, 18-ban, de 19-ben végre a kezem közé esett a Days Gone ami a sima helyett Deluxe Edition lett. A készítők megajándékoztak egy a játék ikonikus gyűrűjével engem amiért ennyit kellett várnom szóval kárpótoltak mondhatni.
Ha a Days Gone-t egy szóval kéne leírnom akkor az a szó: Az év (eddigi legjobb) játéka lenne.

Főmenü 1/1
Egyszerű, szép. Nem kell túlgondolni.

Zene 1/1

Hangulatos remekmű, gyönyörű zenék szólnak amikor haladunk a motorral néha, egyszerűen vétek füles nélkül játszani ezt a gamet

Történet 1/1

A játék rögtön az apokalipszis közepébe dob minket ahol a feleségünk Sarah megsebesült, felrakjuk egy helikopterre majd mi itt maradunk segíteni egy haverunknak Piásnak akivel ezután 2 év múlva koptatjuk a guminkat Amerikában ahol az emberek illetve az úgy nevezett Freakerek (zombik) ellen harcolunk. Deak, a játék főhőse közben próbál reménykedni, hogy a számára halottnak hitt felesége még sem halott. A többi dolog gyakorlatilag Spoileres lenne, de az általunk nevezett közösségből előbb utóbb Anarchia lesz és nekünk kell rendet kovácsolni és összetartanunk őket.

Játékmenet 0

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Játékmenet 0.9/1

Nagyjából egy mész és lősz, gyűjtögetsz, lopakodsz kicsit játékmenetről szól amit motorral és egyre durvább kivégzésekkel
van megspécizve. A küldetések még is változatosak. Vannak amikor a zombikat kell A-ból B-be terelnünk, hogy az ellenséget lerohanják, mi meg addig kitudjunk szabadítani valakit. Van amikor üldöznünk kell valakit motorral, vagy le kell győznünk egy hordát ami lényegében 300 zombi ami rád támad. Ja bocsi.. ez a kis horda. A legnagyobb horda állítólag közel 6000 zombi amivel még én is találkoztam a játék során, de szerencsére nem szúrtak ki így megvárva míg elmennek eltudtam osonni. Én személy szerint hiányoltam a közösségek fejlesztését, vagyis, hogy építeni lehessen védelmet, erősebb falakat stb, de enélkül is remekül megvoltam

 Én személy szerint hiányoltam a közösségek fejlesztését, vagyis, hogy építeni lehessen védelmet, erősebb falakat stb, de enélkül is remekül megvoltam

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Grafika 1/1

JESSZUSOM, rohadt szép lett a játék, főleg az erdők és az éjszaka is úgy meg lett alkotva, hogy félsz kimenni ebb a világba portyázni. A fények bámulatosak. Bugok vannak a játékban amik ebből kiábrándítanak, de biztos vagyok benne, hogy Májusra minden ki lesz javítva ^^.

Kidolgozottság 1/1

A karakterek arcdinamikáját mindenhol meganimálták, amikor beszélnek, amikor bizonytalanok valamiben, amikor együtt éreznek, a zombiknak először láttam AI-t egy játékban. Vannak olyanok akik félnek, de ha látják, hogy ők túlerőben vannak veled szemben mindenképp rádtámadnak. Vannak olyanok is akik csak akkor támadnak ha te támadod őket. Vannak olyan cutsenek, hogy ahol esik az eső ott akkor a cutsceneben is esik. Láttam pár olyan végigjátszást ahol nem esett az eső pár embernél tehát random évszak váltás is van. Esőben a zombiknak a hallása is gyengébb, este pedig az emberek azok akik nem szúrnak ki könnyen. A tűz sosem ég ugyanúgy, a kivégzésekből minimum 40 féle van. A hangokról meglehet állapítani, hogy merre fúj a szél. Helyenként holló rajok szállnak el az égen és ahol csiripelnek a madarak ott tényleg madarak vannak. Csomószor fogsz átszökkenő őzgidákkal találkozni az autópályán, és lehetnek olyanok is ahol pl kihasználhatod őket, hogy eltereljék a zombikat. Annyira ki van ez a játék dolgozva, hogy sokszor nem hittem el, hogy ez nem egy interaktív film.

Hangulat 1/1

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hangulat 1/1

A világra a zene is rátesz egy lapáttal, ölni a zombikat esőben remek. Átérzed a főhősöd döntéseit tehát remekül tudsz vele azonosulni. Zseniális!

Ragasztó 1/1

Ha nem több órát ültem a játék előtt. Ha egyszer Days Goneozni kezdek akkor minimum 6-8 órát előtte töltök, elhatároztam, hogy 100℅-ra kiviszem a játékot, mert egyszerűen nem tudok felállni mellőle, nem akarok felállni mellőle, nem enged. Minél többet akarok ebben a világban tölteni, ha pedig végül abbahagyom akkor is 30 perc múlva maximum visszakerülök elé!

Nehézség 1/1

Még normálon is szívok a játékkal, igazából csak a Horda miatt nem vettem fel nehézre a játékot, de így is kellően nehéz. Sokszor egy küldetés elkezdése előtt inkább lootolok mert látom, hogy kevés a lőszerem vagy az életerőm, erősebb fegyverre lenne szükségem szóval kutakodok utána, vagy vadászok élelmet magamnak. A túlélési ösztöneidet feltétlen vedd elő mielőtt neki állsz felvenni nehézre a játékot.

Tutorial 0.8/1

Igazából ez egy olyan tutorial ami egyszer megmutatja hogyan üss, de többször nem így memorizálnom kellett a beállítás fülben lévő irányírást sokszor, de lehet van egy "tippek mutatása" funkció csak én vagyok vak.

9

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

9.7 CSODÁLATOS
Ez a játék jó értelemben megfertőz.

+ Történet
+ Grafika
+ Játékmenet
+ Karakterek
+ Magyar felirat
+ Zombi AI
+ Igazi apokalipszis érzet
+ Irányítás
+ Zene
+ Képernyő elé szegez

- Egyszeri Tutorial
- Közösség fejlesztés hiánya
- Bugok
- A vér sokszor olyan mintha eltűnt volna belőle a textúra
- A nyomozás mód számomra felesleges volt és Mindfuck

Videójáték kritikákWhere stories live. Discover now