A gépek lázadása - Detroit: Become Human

249 30 22
                                    

A Quantic Dream nálam videójáték készítőm terén a TOP 5-ben benne van. Legfőképp a Heavy Rain illetve a Beyond Two souls játékuk lopta be magát a szívembe, de ott van az a bizonyos Fahrenheit játékuk is. Minden játékuk feszeget valami témát. A Fahrenheit a démonokat és a sátánista szervezeteket. A Heavy Rain azt, hogy mit képes egy szülő megtenni a gyerekéért? A Beyondban pedig a Természetfelettit, a Testvéri össze tartást és az entitások létezését. Most pedig itt a Detroit ami azt a témát feszegeti, hogy vajon a gépek öntudatra tudnak e ébredni? A robotoknak lehetnek e érzéseik? A válasz a legegyszerűbb; igen.

Menü 1/1

A játék főmenüje él. Beszél hozzád. Olyan dolgokat mond feléd ami nem kicsit para. Pl; Biztos folytatod a játékot? Lehet, hogy csak hagynunk kéne mindent úgy ahogy van.. /vagy pedig/ már elég régóta játszol leszünk barátok? Ilyesfajta főmenühöz még sosem voltam részese.

Zene 1/1

Harc van? Felpörög a zene. Nyugis minden? Lágy a zene. Minden oda passzol ahová az való.

Játékmenet 1/1

Ez a játék még mindig aféle point and click stílusú játék. A játékban megtalálható a szokásos quick time event rendszer. Lehet Sherlock Holmesosat játszani és minden féle adatokat megtalálva Connorral  haladhatunk előrébb a történetben. Meg tervezhetünk Parkour mozdulatokat ahol persze csak 1 jó út van, de ígyis sok döntés van a játékban. A karakterekkel beszélgethetünk és amiket mondunk nekik aképpen alakul a sorsuk, sorsunk vagy éppen az, hogy mennyire fog hinni benned.

Történet 1/1 (1/1000000)

A történet 3 szálon indul el. Connor aki egy bűnügyet próbál megoldani. Markus aki egy beteg festőnek az ápolója és Kara aki egy "új" házirobotként tevékenykedik. Kara egyszer áttöri a programját és az ittas/pszichopata apjától megszögtet egy kislányt Alicet. Markus is áttöri a programját (persze ha csak egy bizonyos helyen azt választod) Connoral meg kemény dió lesz ez az áttörésdi. Innen indulnak be a szálak. Az Androidok pedig ráébrednek arra, hogy ők nem robotok hanem emberek.

Tutorial 1/1

Nem fogja a játék sokáig a kezed részletesen bemutatja mit kell csinálnod és csak akkor hozza fel amikor egy új játék elemmel találkozol.

Grafika 1/1

Ez a játék ÉL! A grafika egyszerűen realisztikus az esőcseppek ahogy az autóra ráesnek. A fénylő város. Ahogy él. Ahogy azt érezzük, hogy nem egyedül vagyunk. A játék Open Worldnak érződik pedig egyáltalán nem tudunk hatalmas tereket bejárni. Az egyik legszebb (valaha a legszebb) játékról beszélünk.

Ragasztó 1/1

Nem tudod kivárni, hogy ne tudj megtöbbet a történetről. Mindig csak azt fogod mondani, hogy na még csak egyet! Na még csak egy fejezetet! Nem tudod letenni!

Dizájn 1/1

A szobák nagyszerűen be vannak rendezve. Látható, hogy nem minden ép ebben a városban. A fényviszonyok a játékban érezhetők és az időjárás előjeleit is megtapasztalhatod

Kidolgozottság 1/1

A történet után ez a legerősebb pontja a játéknak. Mindent kidolgoztak. A történetet, A szinkronszinészek, A koeográfia, Az androidok belső szerkezete, A zene és az egész játék. Nagyszerű!

Hangulat 1/1

Nem lehetséges a hangulatáról a játéknak beszélni mert tulajdonképpen leírni sem tudom. Ha valakit megölnek és segített a karaktereinknek akkor sírni fogunk kérdés nélkül. Ha pedog olyan halt meg aki bántotta a karakterünket akkor a káröröm, a harag, és az agresszió tör ki belőlünk, amit a legjobban adunk ki magunkból. Szóval a játék hangulata nemhogy jó, hanem csodálatos!!

10/10 Mestermű

HÖLGYEIM ÉS URAIM A VILÁG LEGJOBB JÁTÉKA!

A Quantic Dream mindig megtudja lepni a játékosokat, viszint ezúttal a játékosok olyan csodákat láttak, hogy ezek után vakok lennének egy életre, mert tudják, hogy nem láthatnak ennél
jobb/szebb/kidolgozottabb játékot

+ Csodálatos Story
+ Csodálatos Zene
+ Imádnivaló Karakterek
+ 1000 Féle döntés
+ A döntések súlya
+ Magával ragadó
+ Többet!

-  Helyenként Low Budget Chuck Norrisoknak kitalált Quick time eventek
- Helyenként vannak átgondolatlan részek a történetben.

Videójáték kritikákWhere stories live. Discover now