Η ανακάλυψη

252 20 6
                                    

Chrysa's P.O.V:

Μάρκους: Είσαι σίγουρη πως δεν θέλεις πίτσα;

Χρύσα: ΣΟΥΤ!

Μάρκους: Κοίτα καλύτερα κιόλας γιατί επειδή πήρα και τρεις θα έχουμε πίτσα για απογευματινό, βραδινό, πρωινό και δεκατιανό.

Χρύσα: ΣΟΥΤ ΛΕΜΕ!! Προσπαθώ να σκεφτώ τι άλλο να γράψω στην εύρεση.

Μάρκους: Βάλε «μαρτυρίες για πνεύματα».

Χρύσα: Δεν τρελάθηκα ακόμη!

Μάρκους: Πάω να δω άμα έχει καμία πάστα στο ψυγείο.

Δεν είχα τι άλλο να ψάξω στην εύρεση. Η αλήθεια είναι, πως έψαξα και τους όρους «φαντάσματα» και «πνεύματα», χωρίς να με καταλάβει ο Μάρκους για να μην με κοροϊδέψει, αλλά δεν βρήκα τίποτα χρήσιμο.

Χρύσα: Elvflata....

Γιατί όχι;

Πάτησα την αναζήτησή και το αποτέλεσμα ήταν....κάπως σοκαριστικό....

Χρύσα: ΜΑΡΚΟΥΣ ΕΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

Δέκα λεπτά αργότερα....

Μάρκους: Αποκλείεται! Θα πάρω τηλέφωνο την γιαγιά μου που έμενε εδώ παλιότερα, μήπως μπορεί να το σιγουρέψει!

Χρύσα: Δεν νομίζω να μπορεί. Είναι πάρα πολύ παλιά η ημερομηνία....

Μάρκους: Δίκιο έχεις....διάβασε το άλλη μια φορά...

Χρύσα: «Το χωριό Trofors στην Νορβηγία, στα πολυ παλιότερα χρόνια, χρησιμοποιούσαν ως τόπος εξορίας των άπιστων Βίκινγκ. Το χωριό, σύμφωνα με ένα παλιότερο μύθο, ήταν στοιχειωμένο. Ο μύθος αυτός κυκλοφόρησε τον δέκατο έκτο αιώνα, και έπειτα από μια σειρά παράξενων γεγονότων, άρχισε να εγκαταλείπεται από τους κατοίκους που εγκαταστάθηκαν εκεί τον δέκατο τέταρτο αιώνα. Λέγεται επίσης, πως στην οδό Elvflata, βρισκόταν η πηγή της αναστάτωσης, ένα στοιχειωμένο νεκροταφείο. Στο χωριό πλέον μέναν μόνο πλούσιοι γαιοκτήμονες οι οποίοι θεωρούσαν ως έθιμο, η ταφή τους μετά από τον θάνατό τους, να γίνεται στο συγκεκριμένο νεκροταφείο της περιοχής. Αυτό το γεγονός, πιθανών να συνοδευόταν από μια διαφορετική θρησκεία που πιθανών να είχαν οι πλούσιοι γεωκτήμονες τότε. Πνεύματα, σύμφωνα με τον μύθο, ενοχλούσαν και μερικές φορές σκότωναν τους τουρίστες. Ο τότε βασιλιάς της χώρας, διέταξε να καταστραφεί το νεκροταφείο. Τα παράξενα γεγονότα, δεν σταμάτησαν όμως. Ο βασιλιάς εξαφανίστηκε και αυτή η ιστορία αποσιωπήθηκε από το βιβλίο ιστορίας των σχολείων. Μήπως, σκέφτονται οι επιστήμονες, να μην είναι απλά φαντασία; Σιγά σιγά, άρχισαν να χτίζονται νέα σπίτια σε όλη την περιοχή. Οι πλούσιοι γεωκτήμονες, εξαφανίστηκαν ένας ένας. Κανείς δεν ξέρει σε ποια χώρα πήγαν, μιας και οι γνωστοί τους ήταν λίγοι και στενοί. Κάποιοι μάλιστα λένε, πως πριν πεθάνει ο βασιλιάς, τους εξόρισε. Μόλις εξαφανίστηκε και ο τελευταίος, τα παράξενα γεγονότα σταμάτησαν και τα πνεύματα βρήκαν την ηρεμία τους. Όμως λέγεται πως τα πνεύματα των πλούσιων που δεν πρόλαβαν να αναπαυθούν στο συγκεκριμένο νεκροταφείο, στοιχειώνουν την περιοχή και την οδό Elvflata ακόμη, περιμένοντας να πάρουν εκδίκηση από τους απογόνους του βασιλιά». 

Μάρκους: Ανατρίχιασα.

Χρύσα: Μας έχουν μιλήσει για αυτό το νεκροταφείο....

Μάρκους: Γουατ;;

Χρύσα: Στην ιστορία. Μας είχαν αναφέρει κάποτε το νεκροταφείο død...

Μάρκους: Τι σας είχανε πει;

Χρύσα: Δεν είχανε πει κάτι σημαντικό, απλά το είχαν αναφέρει....το είχαν αναφέρει ως το νεκροταφείο død του Trofors.....

Μάρκους: Δεν έχει νεκροταφείο το Trofors. Σίγουρα για αυτό μίλαγαν!

Χρύσα: Σήμερα θα παρακολουθήσουμε αυτό το πράγμα.

Μάρκους: Λες να ψάχνει απογόνους του βασιλιά;

Χρύσα: Ε είπαμε να πιστέψω πως είναι κάτι μεταφυσικό, αλλά όχι και έτσι! Σιγά μην ψάχνει και την Selena Gomez να βγάλουν μαζί τραγούδι.

Μάρκους: Κοίτα, για να ψάχνει στην Νορβηγία, πιο πιθανών είναι να θέλει να κανει τραγούδι με εμένα και τον Μαρτίνους!

Χρύσα: Ω, χαχα πολύ αστείο!

Ποτέ δεν ξέρεις....μήπως αυτό δεν είναι απλά μύθος;

My lovely neighborWhere stories live. Discover now