1.

29.6K 1.2K 66
                                    

„Ty si totálny idiot!“ vyhlásil s rehotom Jake. Spolu so svojou partiou, čo obnášalo ďalších troch chalanov – Olivera, Jamieho a Mikea, sedeli pri jednom z jedálenských stolov v areáli Hartlakeskej Južnej strednej školy. Pozornosť na nich pútalo hlavne to, že miesto jedenia desiaty sa smiali na celý areál.

„No to teda nie som,“ bránil sa Oliver, „Všetci dobre vieme, že Angela Mayerová je najkrajšia baba ročníka. A okrem iného, mimochodom zaslúžene, je moja!“ vyvreskol možno až príliš nahlas.

„Omyl,“ poopravil ho Jamie, „keby šlo len o zásluhy, tak je Mikeova.“ Jamie aj Jake sa začali rehotať na Oliverovom výraze a Mike sa iba šibalsky pousmial.  „Hej, hej, keby ale dostal každú, ktorú niekomu dohodil, tak by mohol založiť hárem. Alebo verejný dom.“ Len čo to Oliver dopovedal, Jamie aj Jake sa začali rehotať ešte viac. Len Mike mal stále ten pokojný výraz na tvári.

„Prosím ťa, trochu profesionality do toho! Nedohadzujem šľapky!“ povedal Mike. „Veď uvidíme,“ odvetil Jake a išiel odložiť prázdny tanier.

„Ale nie, fakt vďaka za Angie, je skvelá.“ Oliver málokedy ďakoval, takže toto bola evidentne pocta. Mike prikývol. „Inak,“ prehovoril Jamie, „Mike, poznáš Amandu? Amandu Halsieovú. Je to...“

„Naša spolužiačka. O čo ti ide?“ dopovedal zaňho Mike. Jamie sa pomrvil na stoličke. „Ja len že ja som voľný... ona tiež... a ty si môj kamoš a ...“ habkal zo seba. Mike sa uškrnul. „Pozri, som tvoj kamoš a najlepší dohadzovač na škole. Ale nie som kúzelník.“ Jamie naňho škaredo zazrel a Oliver sa zasmial.

 „Ty že nie si kúzelník?“ skríkol Jamie. „Veď Oliver má Angelu Mayerovú!“

„Hej!“ okríkol ho Oliver a prestal sa usmievať. To už bol pri nich Jake.

„Haló! Viete o tom, že ste hnusní?“ povedal Jake a okamžite mal pozornosť všetkých svojich kamošov. „Všetci chcete niekoho dohodiť a tak, ale kto sa kedy spýtal Mikea, ktorú babu chce on?“ Jake sa náramne zabával. Okrem iného, toto bola jediná vec, ktorú z Mikea nikdy nevytiahol. A Mike vedel presne, kam mieri. A evidentne to vedeli aj Jamie a Oliver, lebo sa na seba sprisahanecky uškrnuli a presunuli všetku svoju pozornosť na Mikea.

„Nó, to je pravda. Bolo to od nás fakt hnusné,“ teatrálne predniesol Jamie.

„Istotne je tu nejaká, s ktorou by sme ti mohli pomôcť my...“ začal Oliver, ale to sa Mike rozosmial. „To ako fakt? Sám si nevieš obstarať babu, nie to aby si ju obstarával ešte niekomu inému.“ Jake sa uškrnul. „To je síce pravda,“ začal Jake, „ale je zjavné, že sa vyhýbaš hlavnej téme.“ Jamie aj Oliver súhlasne zamrmlali. Mike sa k nim s vážnou tvárou obrátil. „Áno, vyhýbam, lebo je mi blbé povedať vám do očí pravdu.“ Všetci traja naňho nechápavo hľadeli.

„A tou pravdou je?“ spýtal sa Oliver.

„Tou pravdou je to, že so ženou sú zbytočné opletačky. Po všetkých tých rozhovoroch som dospel k záveru, že sú to totálne iracionálne stvorenia. Na všetko sa pozerajú asi tým spôsobom, že každé a jedno slovo musí mať milión významov. Vyžadujú zbytočne veľa pozornosti a času. A nestoja za ten čas!“ dokončil svoj monológ. Jamie zabudol od prekvapenia zavrieť ústa.

„Na mňa to bolo priveľa slov,“ sucho skonštatoval Oliver. Jamiemu sa konečne podarilo zavrieť ústa. „Tak sme sa zas niečo nové dozvedeli.“ Získal si pozornosť opäť Jake. „A povedal by si mi čo?“ opýtal sa zmätene Oliver. Jake sa veľavýznamne narovnal.

„Zistili sme to, že náš najlepší dohadzovač... nikdy nebol zaľúbený!“ sebaisto prehlásil. Mike naňho zazrel.

„Ty si to presne pochopil,“ fľochol Mike sarkasticky, „poobede môžeš priniesť zmrzku a film so Zacom Efronom, aby sme to oslávili.“ Jamie sa zachechtal.

 „Ale prosím ťa, nerob z toho melodrámu.“ Dostal sa k slovu Oliver.

„Vy z toho robíte melodrámu. Správate sa ako všetky tie iracionálne stvorenia, ktoré som vám dohodil!“ vybuchol Mike.

 „Ale no ták, veď aj ty si s niekým chodil,“ namietol Jake, „Lyna Bluede...“

„Bluebellová.“

„No vidíš! Spomínaš si!“

„Je to smutné, ale áno, spomínam,“ odvrkol Mike. Jake sa usmial.

„Super, a to si ju nemal ani trochu rád?“ spýtal sa. Mike sa naňho pobavene pozrel. „Ani nie, testoval som na nej tisícročnú teóriu.“ Jamie sa zachmúril.

„Akú teóriu, prosím ťa?“ spýtal sa. Mike len pokrčil plecami. „Chcel som len vedieť, či sú blondínky fakt také sprosté, ako o nich všetci hovoria.“ Oliver sa zasmial. „A na čo náš majster prišiiel?"

„Prišiel som na to, že niektoré blondínky sa vymykajú priemeru a sú to inteligentné ženy. Aj Lyna sa istým spôsobom vymykala blond priemeru.“

„Vážne?“ opýtal sa Jake.

„Áno, ona bola ešte sprostejšia.“ Všetci štyria opäť prepukli v smiech. Jake by bol ešte niečo dodal, no vtom ucítil zopár dažďových kvapiek v jeho vlasoch, ktoré boli slamenej farby. „Začína pršať,“  oznámil svojim priateľom. Mike vycítil príležitosť a tak si zbalil veci a chystal sa na odchod.

 „Kam sa poberáš? Je to len dážď,“ zastavil ho Jamie. Mike len pokrútil hlavou. „O päť minút sa začína anglina a okrem iného... vieš, že som z cukru, však?“ Jamie sa pobavene uškrnul, ale nič už nepovedal.

„Tak fajn, uvidíme sa potom.“ Zamával mu Jake. 

A zas začínam s príbehom, ktorý nebudem stíhať :) ale posnažím sa. Ak tu bude niekto, kto to číta, daj prosím vedieť. 

DohadzovačWhere stories live. Discover now