Standart Erkek Aklı

11.5K 773 189
                                    

1. Plajda güneş gözlüğü taktığı zaman görünmez olduğunu zanneden erkekler.

Bir halk plajına gidin, bu arkadaşları kesin görürsünüz. Kıldan görünmeyen bir erkek arkadaş gelir, oturur şezlonga, gözünde bir güneş gözlüğü olur. Ama buradaki mantık şu: "Güneş gözlüğü taktım, artık görünmezim! Rahat rahat kadınların götüne bakabilirim!" Buradan o güzel abilere sesleniyorum, hadi güneş gözlüğü taktın biz senin nereye baktığını görmedik, ne zaman önünden bir kadın geçse senin kafa tam tur dönüyor. Biz zavallı halk olarak fark etmemiş gibi yapıyoruz ama olmuyor, fazlasıyla trajikomik. 

2. Kızın dikkatini iğrenç espriler yaparak çekebileceğini sanan erkekler.

Yolda yürürken güzel bir kız gören erkeklerin bazıları şöyle yapıyor; kız geçiyor yanlarından arkasından bağırıyorlar, 

"Şşt bakar mısınız?" *kız arkasını dönüp bakar* "Pardon size demedim." tarzında saçma sapan işler... Ya da "Şşt kız, sana demedim sakız ;DDD"

...

3. İşine gelmeyince parmağının ucunu oynatacak kadar gücü olmayan, ama işine geldiğinde denizleri ikiye bölen erkekler.

"Ali aşkım perdeleri takar mısın?"

"Aşkım böbreğim düştü ben takmasan olmaz mı?" 

Ya da yataktan kalkıp iki metre ötedeki tuvalete gitmeye üşenen, ama bir paket sigara için gecenin bir yarısında petrolcü petrolcü dolaşan bir varklıktır bu tür erkekler.

4. "Evet bir sürü kızla fan fini fon halindeyiz ama benim niyetim senle ciddi, valla ciddi."

Bir sürü kızı aynı anda idare edip hepsiye 'ciddi' düşünen erkek arkadaşlar... Çocuk daha on üç yaşında sevgilisiyle evlilik hayali kuruyor. Seninkisi kalkıyor mu bari güzel kardeşim? Adam (!) üç tane kızı aynı anda idare ediyorsa mesela, hepsiyle ciddi düşünüyor. Herhalde birisi resmi nikah, diğerleri kuma olarak gelecek. Ne diyelim, o kadar kadın aynı evde birbirlerini yolmazsa ne âlâ sana.

5. "Ayşe, sorun sende değil bende, biz tamamen farklı dünyaların insanlarıyız." 

Ayrı dünyaların insanları aynı dünyada yaşıyor. 'Ayrı' dünyalar varsa o zaman git o ayrı dünyada yaşa mal. Ne diye bizim oksijenimizi harcıyorsun? Neyse, erkek daha iyi bir kız bulmuştur ya da sıkılmıştır ama kız arkadaşından ayrılmak için bahane bulamaz. Sonra düşünür gider kıza der "Sen benden daha iyisine layıksın, ayrılalım." Bu nedir ya? Ben kız olsam "Hm, orospu çocuğu olduğunu kabul etmen hoş, bende zaten Ataberk'le çıkmayı düşünüyordum." der kalkar giderim. Madem kız daha iyisine layık en başında niye çıktınız? Saçmalıklar...

6. Yangından mal kaçırır gibi olaya girmeye çalışan erkekler.

Konuşma başlar, kız ve erkek yakınlaşır sonra erkek hemen sapıtır. Ya da saçmalıklarıyla işi bozar. Sevgiliyseler eğer double double zor olur bu iş. Erkek sanki sevgili değil de köle almış gibi davranır. Söylediği cümleler istekten çok emir cümlesine dönüşür. 

"Tamam tamam çok konuşma soyun ve domal." 

7. Konuşmayı yanlış anlayıp sapıtan erkekler.

Kız yakın davranır, erkek yanlış anlar tribe girer. "Ben seni sevmiyorum bak adam ol kırarım ağzını burnunu." Ya da çok çok başka anlamlar çıkartır. Sonra iğrenç bir şekilde yavşamaya başlar. 

"Bana gülümsedi kesin aşık."

"Aha göz kırptı kesin verecek."

"İkinci mesajı da attı, bu iş tamam."

8. Milattan öncesinin sözleriyle kız tavlamaya çalışan erkekler.

Modası geçmiş sözleri kullanarak kız 'tavlamaya' çalışan erkeklerin varlığını ortalıkta görüyoruz, nesilleri hâlâ tükenmedi.

"Prensesim, lütfen seninle birlikte aynı evin tuvaletine sıçalım ve iğrençliğin dibine vuralım. Ya da bir sen ben bir de bebek, hangisi sana uyarsa ben ona tamamım yani."

Ya da 'prenses, melek, şukela, nutella, marul, domates' gibi çeşitli 'sevimli' sıfatları kullanarak kızları etkileme beklentisindeki erkekler.

"Ekleyin prensesler."

"Pişt melekler."

"Beğensenize be." 

"Şş size diyom 'şukellalarım."

9. Hoşlandığını söylemek yerine amaçsızca kızı izleyip korkutan erkekler.

İlk okuldayken gider kızın saçını yolana kadar çekerdik, kalemini-silgisini kırardık, hatta işi ileri safhaya taşır vururduk döverdik, kol kadar boyumuzla ağır abi modunda dolanırdık. Şimdi erkek arkadaşlar kıza sadece bakıyorlar, düz bakıyorlar yani bir numara yok. Öküzün trene baktığı gibi bakmak lafı da buradan türedi herhalde. Ya da yokmuş gibi davranıyorlar. Sonra kız gelip 'Beni sevmiyorsun' diye atar yapınca da "Ne alakası var?" şeklinde bir savunma geliyor. Hani sadece gidip söyleseniz olmuyor mu?

10. Ayrıldıktan sonra hakaret eden erkekler. 

Çağımızın en büyük yarasıdır bu ibneler. Kalpsizse birazcıkta; hakaret eder, paylaştığınız özeli halka açık hale getirmekten çekinmezler. Kedi-ciğer olayının yaşayan versiyonudur. Bence bu çok saçma bir şey.

+Hey benimle çıkar mısın?

-Hayır

+Neyse zaten orospuydu.

*

-Ayrılmak istiyorum Ali

+Hayır ben sana çok aşığım!

-Uzatma daha fazla lütfen.

+Neyse zaten orospuydu.

?

Bence bu çok ucuz ve... mayonezli pilav kadar iğrenç, yapmayın.

Geçirdiği zor dönem sebebiyeti ile uzun bölüm yazamayan sevgili yazarınıza edeceğiniz küfürleri içinizden edin. :/

Eleştiriye açığım, görüşleriniz önemli.

Yeni Başlayanlar İçin Erkek AnatomisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin