Erkekler Hakkındaki Batıl İnançlar

21.1K 1.1K 794
                                    

Bu günlerde The Walking Dead dizisine arka plan oyuncusu olucak kadar çirkinim. Çünkü neredeyse bir haftadır uyumuyorum ve sabah dörde kadar Wattpad'deyim. Çünkü sabaha kadar Wattpad'de erkeklerle ilgili her hikayeyi okudum ve neredeyse hepsini ezberledim. Şimdi bu hikayelerinizdeki yanlışları doğruya çevirmek için yazıyorum. 

1. Erkekler odundur / öküzdür.

Cıks. Ben buna inanmıyorum. Çünkü böyle bir şeyi söylemek dünya üzerindeki tüm erkekleri öküz olarak nitelendirmektir. Ya bir kere düşünsenize Jay - Z koltuğa oturmuş elinde televizyon kumandası, yan odadan Beyoncé'e bağırıyor: BEYONCE YEMEĞİ ISIT AMK.

Ya da şunu düşünün; Brad Pitt ve Angeline Jolie oturmuş televizyon seyrediyorlar Angelina elmayı soyup bıçağın ucuyla Brad'e uzatıyor. 

Veya, Francisco geliyor eve, oturuyor koltuğa karısına bağırıyor; "Lan Jessian gel ayaklarımı yıka!"

Neye göre odun, kime göre odun? Bu erkekleri düşünerekten "Tüm erkekler öküz yha.s" tarzında bir genelleme yapın. Ya da kızların bedduası tutsun ve bize "Tüm erkekler aynı yha.s" deyin, sonra ben Francisco Lachowski olayım, o şartlarda yarışalım. 

+Kusura bakmayın kendisi biraz öküzdür de...

2. "Şunu bunu yapan erkek candır" zırvası.

Saçmalığın daniskası bu harbiden ya. Kız gelmiş diyor ki "Kaykay süren erkekler candır." Ben o zaman patlıcanım. Veya erkekler diyor, pes oynayan kız candır. Bir karar verin amk. Kızlar diyor mu, ağda yapan erkek candır, altın günü yapan erkek idoldür diye? Ya da erkekler diyor mu, tıraş olan kızlar baldır falan diye? İyice saçmaladınız.

3. "Otobüste bütün koltuklar boşken gelip benim yanıma oturdu, kesin bana aşık. Yoldaki mavi gözlü çocuk bana baktı ve nefes aldı galiba bana aşık" diye kendi kendine gelin güvey olanlar.

Ne desem bilmiyorum ki, Türkiye'deki ergenlerin %101'i otobüste görüp hiç konuşmadığı ama aşık olduğu fakat belki de bundan sonra hayatında bir daha hiç görmeyeceği birine aşık olup acı çekiyorlar. Ya da en küçük bir sözden bile dünyalar kadar laf çıkartıp "Galiba benden hoşlanıyor" durumuna getiriyorlar. 

Bir erkeğin telefonunuza gönderdiği bir mesajı ya da e-mail'i defalarca okumayın, sesli mesajını üst üste dinleyip durmayın. Söylediklerinin arkasında gizli anlamlar bulmak için didinmeyin ya da arkadaşlarınızla toplandığınız zamanlarda hiç üşenmeden oturup "Aslında ne demek istediğini" sormayın. O sadece bir mesaj, Teşkilât-ı Esasiye Kanunu değil, üzerinde saatlerce çalışmanız gerekmiyor. Sadece bir mesaj işte, oku geç be kadın. "Madem evlenmiycektik niye bana Facebook'tan 'Naber?' diye mesaj attın?" durumuna getirmeyin olayı.

4. Erkekler duygusuzdur.

Hahaha no. Kim uydurdu bunu? Bir yanda "Olum ne bu halin lan karı mısın sen?" diyen 'maço' arkadaşlarımız, öteki yanda "Erkekler Ağlamaz" diyen Şebnem Ferah ve Nilüfer. Ha bir de toplumun yüz yıllardan beri süre gelen "Erkek adam ağlamaz, erkek adam güçlüdür." zırvası. Aslında erkekler ve kadınlar eşit ölçüde duygusaldır, sadece kadınlar daha çok dışarı vurur, erkekler saklar. Düşünsenize ben Selimiye Cami'nin önüne oturmuş hüngür hüngür ağlıyorum.

"Oğlum noldu lan?"

"Abi, vs atarken hep yeniliyorum." 

"Lan kalk siktir git şuradan Allah'ın gerizekalısı, armut."

Ya da şöyle bir şey olabilir:

"Niye ağlıyorsun lan puşt?"

"Sanane lan siktir git."

Yeni Başlayanlar İçin Erkek AnatomisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin