Prim Savaşları

20.8K 1.2K 732
                                    

Bu benim en gıcık olduğum şey, hani otobüse aşırı derecede güzel bir kız biner, yol boyunca kesişirsiniz ve inmeden önce kızın şaşı olduğunu fark edersin ya... Veya mutsuzsundur ama nedenini bilemezsin, işte bunlardan çok daha gıcık bir şey bu "primcilik".

Google'a prim yazdığınızda "İşveren tarafından iş yapanı isteklendirip verimini artırmak veya sonuca daha kolay ve çabuk ulaşmak amacıyla verilen para." olarak tanımlanmış ama ergenler arasındaki sözlük anlamı çok başka. Prim, ergenler arasında, birilerini ya da bir şeyleri kullanarak popüler olmak anlamını taşıyor. Örneklerle açıklayayım nasıl olduğunu;

"Ekleyin kızlar Boylieberım :* "

"Ekleyin kızlar supram var :)"

"Yakın arkadaşlara alanlara sing yapıyorum meleklerim." 

Lan ağzını yamulttuğumun çocuğu, biz ne yapalım senin kime hayran olduğunu, bazı erkekler sanıyor ki böyle yazınca kızlar evinin önünde yuva kuracaklar. Bir de bunun yanı sıra, hayranlığı özentiliğe çevirenler var. Çocuğa bir bakıyorum, "Şş kızan, sen burnundan yaz kış sümük akan sonra da dilini burnuna sokup o sümükleri yiyen Hasan değil misin?" diye bir sorasım geliyor. Arkadaşlar bu arada Hasan orta okuldayken en yakın arkadaşımdı kendisi dilini burnuna sokup karıştırabiliyordu. Çok seviyordum kendisini.

Geçen gün Facebook'ta anasayfada boş boş aşağıya inerken bir çocuk gördüm, çocukla eskiden aynı okuldaydık işte o benden küçüktü okula aynı servisle gidip geliyorduk falan feşman. Çocuk profil resmini değiştirmiş, dedim "Eyva bu artist kim?" Çocuk saçları rampa yapmış, Justin Bieber rampası işte, kafasında bir cap sanki matematik sınavındaymış gibi suratında boş bir ifade kameraya poz vermiş. Ben bu çocuğu eskiden biliyorum, ne yapıyordu onları da biliyorum, fotoğrafın altına şöyle bir yorum yaptım:

"Şş kızan, sen iki sene önce saçını köyde gezerken inek yalayan, daha sonra bir sene boyunca yamuk saçla gezdikten sonra bana "Köpek yalayınca düzeliyormuş" deyip kapının önündeki bitli köpeğe saçını yalattıran Ufuk değil misin?" Çocuk anında kaldırdı yorumu. O gün gülmekten yanaklarıma ağrılar girdi.

Bir de orta okuldayken bir çocuk vardı, bu arkadaş bana her gün düzenli olarak Facebook'tan "pp beğenir misin :)" "son durum :)" şeklinde mesaj atan bir arkadaştı. Bende hadi kızlara havası olsun diye beğenirdim. Üstelik bu çocuk okulda gömleği pantolonuna sokup, bankta 180 derece omurga açısıyla oturup tespih çeken birisiydi. Liseye geçti, havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez bu arkadaş bir değişti. Daha geçen sene evlerin önünden ayakkabı çalıp sigara içiyordu, baş örtüsüyle Vendetta maskesi takıp halay çekiyordu, Justin'e biber, top gibi saçma sıfatlarla hitap ediyordu. Geçen gün attığı ibretlik durum: "Justin dinlemeyen insanın müzik zevkinden şüphe ederim." Allah'ın kekosu sen geçen sene Arsız Bela dinliyordun noldu?

Arkadaşlar şimdi bir konuya açıklık getirelim, erkekleri böyle maymun eden taraf kızlar. Orada bir anlaşalım. Eskiden Tripkolik dinleyip ağıt yakan kızlar şimdi "Justin seni seviyorum, Tripkolik mi ıyyy." diye ortalarda dolanıyor. Yanlış anlamayın hakaret etmiyorum çünkü bende Tripkolik dinliyordum, yeni nesil büyürken Tripkolik'le illaki tanışıyor. Şimdi dinlemedim demeyin bizim yan komşu Eksik Etek şarkısında elektro dans yapmaya çalışıyordu.

Erkekler çoğu zaman kızlara göre hareket ediyorlar, kızlar Tripkolik severken onun sözlerini kanlı gülle beraber tüm sınıf arkadaşlarımızı etiketleyip paylaşmıyor muyduk? Ya da attığımız bir fotoğrafa sırf beğeni gelsin diye tüm arkadaş listesini etiketlemiyor muyduk? Şimdi hiç çıkıpta yapmadım demeyin, en azından bir kanlı gül fotoğrafına etiketlenmişsinizdir.

Yeni Başlayanlar İçin Erkek AnatomisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin