8. kapitola: "I Won't Be Quiet"

50 7 16
                                    

Viděla jej i v přítmí, které zahalilo pláž a dodávalo jim pocitu, že jsou na světě sami, poznala jeho chůzi i držení těla, poznala jeho pečlivě uhlazené vlasy a límeček jeho oblíbených košil. Mířil k nim od parkoviště a jí se podivně sevřel žaludek. Nervózně si poposedla a instinktivně se ohlédla po Aaronovi. Neseděl na své místě, kouřil u zadních dveří svého karavanu a povídal si s Mishrim. Pra tančila společně s Dominicem a Aidenem a smála se zvláštním kreacím, které ti dva předváděli. Erin a Chris šli do kanceláře surfařské školy s úmyslem přinést starou vodní dýmku, ale neviděla je se vracet. Přitom už byli pryč dlouho. Možná ještě šli pro něco na bar a Erin musela snášet jeho flirtování s jejími kolegyněmi, pomyslela si a potom se znovu podívala směrem, kterým přicházel Patrick. Byl už mnohem blíž, teď viděla, že má na sobě košili světle modré barvy, první knoflík má rozepnutý a rukávy má vyhrnuté. Ruce měl v kapsách a ona se náhle zalekla toho, že sedí u ohně sama. Rukama si objala kolena a potlačila touhu vytáhnout z kapsy šortek krabičku cigaret a zapalovač. Když příchozí zvedl ruku na pozdrav, nasadila křečovitý úsměv.

„Ahoj, zlato," pronesl a podal jí ruku, aby se postavila a mohla jej políbit.

„Ahoj," řekla, na víc se nezmohla.

„Jdeme?"

Marlene ztuhla, a dokonce zapomněla na to, že v kapse svírá zapalovač. „Cože?"

„Vidím, že jsi tu sama," vysvětlil Patrick, jako by to byla samozřejmost, „zřejmě se moc nebavíš."

„Jak jsi to poznal?" zeptala se zaraženě Marlene.

„Sedíš tady sama, popíjíš kolu," řekl, „nenech mě se opakovat. Takže?"

„Nejdeme," řekla Marlene a kousla se do rtu, když se Patrickovi zúžily zorničky, „já se bavím, a navíc není ani jedenáct."

„Ale je úterý," odporoval Patrick.

„Během vánočních prázdnin, pokud se nemýlím," Marlene zkřížila ruce na prsou, vytáhla z basy jedno z posledních piv a vrazila mu je do ruky. Nakrabatil obočí, ale nic neřekl. „Posadíš se?"

Patrick se rozhlédl: „Ne, postojím."

„Tak dobře, jdeme tancovat," řekla Marlene a kývla směrem k Aidenovi, který teď mával rukama a odklepával popel z cigarety Dominicovi do vlasů, protože mu seděl na ramenou.

Marlene nevěděla, kde se v ní vzala ta náhlá drzost, ale rozhodně se za ni nestyděla. Bavila se a věděla, že by si po zbytek večera vyčítala, že se nechala Patrickem odvést. Navíc to považovala za určitý test – byla opravdu pravda, že Patrick neschvaloval její zájmy kvůli lidem, se kterými se bavila?

„Tohle je nějaký pokus o večírek?" zeptal se nechápavě Patrick, „má někdo narozeniny?"

„Ne," protáhla Marlene, „je to naprosto obyčejné setkání s přáteli. Představím tě Pra a Mishovi, ještě jste se myslím nesetkali."

Než stihl otevřít pusu, vzala ho za ruku a dotáhla k Pra, která se smála a tleskala do rytmu skladby My Friends, stále od Chrisových oblíbených Red Hot Chilli Peppers.

„Pra? Tohle je Patrick, můj přítel," usmála se Marlene, „Patricku, Prajanta."

Pra se na něj zářivě usmála a natáhla k němu ruku potetovanou henou. Patrick ji vřele stiskl a zamumlal, že ji moc rád poznává. Potom jej odtáhla zpět k ohništi a k Aaronovi, který stále mluvil s Mishrim.

„Mishi? Můžu vás vyrušit? Jen jsem ti chtěla představit Patricka," řekla, „Patricku, tohle je Mishri, přezdíváme mu Mish."

„Patricku, moc rád tě poznávám," řekl Mishri a podal mu ruku, „zrovna se s Aaronem bavíme o Vánocích v Indii. Chudák si myslel, že je neslavíme."

Junkies of LoveWhere stories live. Discover now