1.

1.5K 62 38
                                    

V Avonlea panovalo pozdní léto. Teplé večery se pyšnily zpěvem cvrčků. Vzduchem oponovala příjemná vůně květin a čerstvě posečené trávy. Jen Gilbert seděl sám na houpačce za domem. Byl ponořený ve svých myšlenkách. Blížily se jeho dvacáté narozeniny. Jeho život doposud nebyl ani úžasný, ale naopak ani příšerný. Trávil chvíle v pomyslném středu. Jedna věc jej nakláněla ke špatné straně. Stále neměl svou spřízněnou duši. Každý ji měl. Všichni jeho přátelé někoho našli na jejich 18. narozeniny, jak bylo určeno. Jen Gilbert ne.

Spřízněné duše se poznaly podle tetování, které se objeví na části těla a reprezentuje oba. Jakmile jste oba požehnání, zůstanete spolu spojení až do vašeho posledního dechu. Můžete spolu komunikovat skrze pokožku. Pokud se jednomu z vás něco stane, ten druhý ponese stejné následky.
„Kde zemřeš, zemřu já a tam budu pochován." Nikdo nevěděl, odkud se tahle fráze vzala, ale znamenala jen jedno. Pokud tvá spřízněná duše zemře, část tebe zemře s ní.

Samozřejmě, že věk tady nehrál žádnou roli. Mohlo vám být téměř 100, ale vaše druhá polovička se mohla sotva prvně nadechnout. Stávalo se to, přesto Gilberta tohle odpuzovalo. Nehodlal si připustit, že ji nebo jeho nemusí nikdy potkat. Přál si mít někoho, koho může milovat a opečovávat.

„Gilberte, měl by sis začít balit!"zakřičela na něj Mary, jeho adoptivní máma. Když jeho otec zemřel, Gilbert měl odejít do dětského domova, ale Blytheovic rodinní přátelé, Bash a Mary, si vybojovali, aby mohl zůstat s nimi.

„Vím, že se stále trápíš kvůli tomu tetování,ale zlato, nesmíš si to tak brát k srdci. Ona se objeví." Mary si sedla vedle něj a objala ho kolem ramen.
„Nebo on, Mary," uchechtl se Gilbert, který si byl však jistý, že gay není.
„Vím, že nejsi gay."
„Mohl bych být," odpověděl vážně se založenýma rukama na prsou.
„Ne takhle oblečený. A pro tvou informaci, myslela jsem ona, jako tvoje spřízněná duše."
Na chvíli se odmlčela, ale netrvalo to dlouho a zadívala se Gilbertovi do očí.
„Nepotřebuješ najít svou spřízněnou duši, ať už to znamená cokoliv, aby ses zamiloval. Tvoje máma taky nebyla spřízněná duše tvého otce, a přesto ji miloval celým svým srdcem," pokračovala.
„Ano, já vím, Mary. Přesto otec byl jediný, koho jsem znal a říkal, že jeho spřízněná duše byla jeho největší láska, ale opustila ho ,takže neměl moc na výběr," odvětil a zadíval se na horizont.
„Jo, máš pravdu, měl bych si jít balit."

* * *

S nosem zabořeným v knize procházel Gilbert budovou koleje. Snažil se vyhýbat lidem, takže neměl absolutní potřebu procházet campus. Doufal, že svého spolubydlícího taktéž nepotká. Jenže takové štěstí nemohl mít nikdo.

„Konečně! Ani nevíš, jak jsem se tady nudil, než se ten tvůj hot zadek uráčil přijít. Neobtěžuj se vybalovat a rovnou se jdi nachystat. Cole musel jít něco zařídit a já nemám parťáka na dnešní večer. Jdeme ti najít nějakou kočku," smál se Billy, když Gilbert sotva vešel do jejich pokoje.„Nevíš náhodou, proč jsem tě ještě nevyměnil?"odložil svůj kufr a tašku na postel.
„Pardón, tedy půjdeme ti najít inteligentní a nudnou slečnu," opravil se s úšklebkem Billy Andrews.
„A náhodou vím, že Charlie tady taky ještě není, takže dneska nemáš na práci nic, takže ze sebe sundej to strašný triko a najdi něco více hodícího se," dodal a doslova přišel ke Gilbertovi a rozevřel jeho kufr.
„Billy," zamumlal k němu rázně Gilbert.
„Žádný Billy, minulý rok ses tady utápěl v depresi, že jsi stále nenašel tu pravou. A já ani Charlie nechceme, aby to tenhle rok bylo stejný, takže žádný odmlouvání a jdem se ven trochu pobavit."
„To letos zrovna nehrozí, Billy," zašeptal Gilbert a své triko si přetáhl přes hlavu a odhalil svou hruď a s tím i tetování, které vyčnívalo pod levou klíční kostí.
„Fuck!"

Eternity // Anne with an EWhere stories live. Discover now