3. fejezet | olivia

3.6K 274 47
                                    

H É T F Ő

8: 55

A mai nap év eleji vizsgákat teszünk le. Matekból, töriből, angolból és egy választottból, ami mindenkinek a szakos tantárgya.
Semmit sem készültem, pedig ez beleszámít az egyetemi pontokba. Már semmi sem érdekel. Itt akarom hagyni a sulit, le akarom váltani. De Apu úgy sem menne bele.

A folyosón ülve, átolvasom a töri tételeket, amiket nem tudok. Valaki lehuppan mellém, gondolom Sacha az.

- Szia! - szólal meg egy vékony hang. Lassan felnézek, majd egy mosolygós szőke lány néz rám. Olivia Palmer, a suli legnépszerűbb lánya. Nem, nem gonosz vagy egy egyszerű ribanc. Egyszerűen olyan kedves és példamutató, hogy ezt kiérdemelte. Nem pompom lány, mint minden amerikai filmben a királynő és nem is jár a suli alfájával, vagyis Senne Holderrel. Ez a lány csak szimplán okos, iskolaelső, kiegyensúlyozott és rohadtul kedves és nyitott.
Egyszóval az ellentétem.

- Hm. - szóltam neki vissza.

- Utáltam a tizenegyediket. Hülye vizsgák. - fújtatott. Nem válaszolok neki, csak olvasom tovább a 15. századról szóló tételeket. - Christine vagy, igaz?

- Igen, ahogy mondod. Aki törit szeretne tanulni. - vetettem rá gúnyos mosolyt.

- Nem szeretnék zavarni. - legyintett rám. De a lány ugyanúgy szorosan mellettem ült.

A folyosón végigvonul a fiúcsapat. Senne Holder, Chase Dunk, Elio Mallozzi és Sacha Imrah. Már Senne beszólna valamit, gúnyos pillantást vet rám, majd Sacha csak vállon löki, a srác pedig védekezően felemeli a kezét.

A vizsga kezdete előtt még van 10 percem így elindultam. Oliviát ott hagytam a folyosón és felmentem az emeletre. Reménykedtem, hogy nem találkozok azokkal a fiúkkal.

Ezt elkiabáltam.

Senne, Chase és Sacha felsétáltak lazán a lépcsőn, majd mire fordultak volna a másik irányba, Sacha észrevett és elindult felém.

- Szia! Csak szeretnék sok sikert kívánni a vizsgára! - mondta elég zavarodottan.

- Kelleni is fog. Nagyon sok. - fogtam fejem.

- Nem tanultál, igaz? - fürkészte arcom.

- Semmit.. - forgattam meg a szemem.

- Okos vagy! Menni fog! - fogta meg a vállam, miközben bíztatott.

- Vedd le a kezed a vállamról. Most. - keményen rászóltam, amitől kissé zavarba jött. - Menj inkább vissza a nagy menőkhöz. - gyorsan elviharoztam, de ő kiabált utánam. Sohasem adja fel.

Nem szabad foglalkoznod vele Christine. Ő is ugyanolyan. Bár a külseje elég vonzó, de meg fog bántani.
Először legyek túl a vizsgákon, utána ráérek kitervelni hogyan pattintsam le.

Először matekkal kezdek. Beülünk a terembe, mindenki az ujját tördeli, kopácsol, csattogtatja a rágóját, majd amikor a tanár belép minden zaj megszűnik. Csendben izgulunk tovább, valamennyien magukban ismétlik a képleteket és defíníciókat, mások, mint például én fohászkodunk Istenhez.

HAMUPIPŐKEWhere stories live. Discover now