Bölüm 32

60.1K 2.1K 37
                                    

Öncelikle bir önceki bölüme ilk oyu veren ve ilk yorumu yapan @toprak10000 'e teşekkür ederim. Bundan sonra ilk yorumu ve ilk oyu yapan okuyucumu sizlerle paylaşma kararı aldım :) iyi okumalar...

Feyza uyandığında her zamanki gibi Alparslan'ın kollarındaydı, yavaşça kollarından çıkıp önce banyoya girdi işlerini hallettikten sonra üzerini değiştirip sessizce odadan çıktı aşağıya inip güzel bir kahvaltı hazırlamak istiyordu.

"günaydın elmas abla"

"günaydın hanım ağam bir isteğin mi var?"

"bugün erken uyandım da kahvaltı hazırlayayım dedim"

"olur mu hanım ağam ben hazırlıyorum"

"içimden geldi elmas abla izin ver sana yardım edeyim o zaman"

"ağam kızar hanım ağam ben sen ne istiyorsan söyle ben hazır ederim"

"kızmaz kızmaz merak etme, şimdi ne yapıyoruz" elmas mecburen başka bir şey diyememiş kabul etmişti

"ben börek yapıyorum hanım ağam bir de menemen yapayım diye düşünmüştüm ama başka bir şey istersen onu yapayım"

"tamam o zaman bende menemene başlayayım"

"peki hanım ağam" elmas böreklik yufkayı açarken Feyza da dolaptan malzemeleri çıkartıp yıkamaya başladı

"elmas abla bana biraz Karahan ailesinden bahseder misin malum Mardin de pek kalmadık yakında da gideceğiz ister istemez tedirgin oluyorum yani nasıl davranmam gerektiği konusunda endişelerim var" elmas hanım içtenlikle gülümsedi

"ah benim güzel yürekli hanımım sen böyle şeyler için tasalanma sen ilk günden herkesin gönlünü fethettin leyla hanım eli öpülesi kadın senin gibi güzel yürekli bir evladı tek başına bu yaşına getirmiş, bende senin gibi bir kızım olsun çok isterdim ama rabbim nasip etmedi işte"

"sağ ol elmas abla utandırıyorsun beni o senin kalbinin güzelliği, ama sen gene de anlatsan merak ediyorum"

"peki madem anlatayım, biz uzun zamandır konakta çalışıyoruz o konak bize ev oldu sağ olsunlar Ömer ağam ile hanım ağam bizi çalışandan öte gördüler. Ömer ağam serttir, otoriterdir dedikleri ikiletilmez ama bir o kadar da adaletlidir kimse Ömer ağanın adaletinden ya da kararlarından şüphe etmez, ailesine karşıda sert görünse de yufka yüreklidir şu zamandır konakta çalışırım bir gün adı ile çocuklarından birine bir fiske vurduğunu görmedim. Fatma hanımım ise çok iyidir zamanında gelin geldiğinde kayınvalidesi Hacer hanımım eziyet etmiş istememiş Ömer ağam üzerine kuma getirsin diye çok uğraşmış ama Ömer ağam böyle bir şeye izin vermemiş. Hacer hanımım ezelden beri Ömer ağama hanım diye kendi bacısının kızını almak istermiş ama Ömer ağam onu bacım gibi gördüm ben olmaz demiş öyle olunca da Alparslan ağam doğana kadar eziyet etmiş sonrasında Fatma hanımı biraz olsun rahat bıraksa da hiç kabul etmemiş"

"Hacer babaanne hala mı Fatma anne mi kabul etmemiş"

"konağa geldiği zamanlarda Fatma hanımıma olmadık laflar eder ama Fatma hanımım bir şey demez onun tek derdi ailesi evlatları iyi olsun"

"bizim düğünde yoktu galiba Hacer babaanne değil mi ben hatırlamıyorum"

"sizin düğün bir hafta içinde olunca Ömer ağam haber etmedi yoksa Alparslan ağam onun gözbebeğidir kıymetlisidir haberi olsa koşarak gelirdi"

"anladım elmas abla peki ikizler Baran ve Dilan onlar neden düğünde yoklardı"

"Ömer ağam onları okumaya Amerika'ya göndermişti sizin düğün zamanı onların sınavları varmış söylersek gelmek isterler o yüzden söylemeyin dedi yani onlarında haberi yoktu"

SÖZ AŞKIWhere stories live. Discover now