4. kapitola

478 42 28
                                    


Deň sa prirýchlo prelial v ďalší a už bolo načase ísť do štúdia. Celý ten deň voľna som presedel u mňa v byte nad scenárom, ktorý som ovládal maximálne zo štvrtiny. Nevadí, do najbližšieho natáčania to do hlavy dostanem. Snáď.

Došiel som pred dvere (síce o hodinu a pól neskôr, než som mal kvôli meškaniu autobusu a zápche, ale hlavné je, že som sem vôbec prišiel), ktoré mali viesť do Hanjinej kancelárie. Samozrejme, ma sem naviedla zase Petra, keďže ja som sa tu zatiaľ nevyznal. Som tu len druhý krát, tak za nejaký čas sa to rozpoloženie, naučím. Veď predsa, teraz tu budem tráviť veľa času, no nie?

Zhlboka som sa nadýchol a dvakrát zaklopal na ťažké dubové dvere. Keď sa spoza nich ozvalo tlmené ďalej, urobil som, ako mi bolo nakázané a vošiel do miestnosti. Teda Hanji, prekvapila si ma.

Jej kancelária bola veľmi priestranná, ladená do hnedo-bielej. Pozdĺž stien sa týčili poličky plné kníh či dokumentov a uprostred miestnosti stál mohutný stôl, na ktorom Hanji poriadok veru nemala.

Boli tam aj 2 veľké, tmavo hnedé sedačky, na ktorých bolo usadených niekoľko neznámych ľudí, pravdepodobne ostatní herci. Hanji s Erwinom sediacim za stolom ma privítali ich úsmevmi, no ja som si ich nevšímal, pretože moju pozornosť upútal desivý nízky chlapík s čiernymi vlasmi, ktorý ležérne sedel na gauči, jedna noha prehodená cez druhú. Keďže si ľudia od neho dávali odstup a vedľa neho bolo posledné voľné miesto, vybral som sa smerom k nemu.

LEVI:

Len čo sme sa tam zhromaždili všetci, teda okrem Erena, ktorý meškal, nám začala Hanji vysvetľovať veci ohľadne seriálu. Začali sme s tým, že na Erena čakať nebudeme, tak jemu vysvetlia veci zvlášť.

Z Hanjinho nadšeného vyprávania som sa dozvedel, že seriál má byť o stredovekom svete, ktorý ohrozujú prerastení titáni, čo požierajú ľudí, no jedného dňa nešťastnou náhodou sa dostanú do mesta hlavného hrdinu- Erena- a zožerú mu rodinu, tak sa rozhodne pridať do prieskumnej légie, kde stretne kapitána- mňa- a ideme odhaľovať tajomstvo titánov.

Úprimne, koho by taká sprostosť bavila? Tsch. Jedine tie vymachlené pubertiačky, čo sa dokážu rozprávať iba o chlapcoch, mejkapu, oblečení a o najlepších značkách tampónov. Ženy, nikdy som ich nechápal.

Erwin išiel niečo doplniť do Hanjinho neutíchajúceho prúdu slov vychádzajúceho z jej úst, no prerušilo ich klopanie a do dverí vošiel Eren. Najprv sa prekvapene pozeral po kancelárií, akoby nečakal, že Hanji nebude mať všade rozhádzané papiere a z časti to schytal iba stôl. Je síce pravda, že som ju musel donútiť si upratať aspoň po okolí, ale nehajme ho v tom, že Hanji nie je až taká neporiadna žena, ako sa zdá.

Keď sa Eren už dostatočne nabažil obzerania, neistým krokom sa vydal smerom ku mne na jediné voľné miesto. Trochu som sa mu odsunul a skoro nebadateľne mu kývol hlavou na pozdrav.

,,Takže, myslím, že to je všetko, čo by ste mali vedieť, môžte ísť domov. Eren a Levi, vy dvaja tu ešte, prosím vás, ostante. S vami potrebujeme zvlášť niečo prebrať." prehovorila opäť Hanji a všetci ostatní začali postupne opúšťať miestnosť.

,,Dáte si čaj alebo kávu?" ponúkol nás Erwin, aj keď moje rozhodnutie vedel už dávno. ,,Čaj, ak môžem poprosiť." odvetil mu Eren. ,,Ja tak isto." Erwin prikývol na znak toho, že rozumie a s tým opustil kanceláriu. My s Erenom sme tam osameli s hnedovlasou psychopatkou Hanji.

Stručne Erenovi vysvetlila, o čo v seriáli pôjde a aj pár základných informácií o jeho postave aEren vyzeral, že ho to neskutočne zaujímalo, pretože jej stále kládol otázky. Tí dvaja celkovo vyzerali, že by si rozumeli. Hanji bola veľmi nadšená, že našla niekoho tak výrečného, ako je ona sama.

Pri nich som si pripadal ako piate kolo na voze, tak som sa radšej zaboril do svojho sveta. Sám neviem, nad čím som toľko premýšľal, no boli to veci, ktoré mi ako prvé padli na rozum. Akej farby je zrkadlo? Keď si plešatí ľudia umývajú tvár, ako ďaleko až zájdu? Keď varíme vajco vo vode, stvrdne, no keď tam varíme cestoviny, zmäknú.

Zo sústredenia, vďaka ktorému som mohol vyriešiť záhadu Bermundského trojuholníka ma vyrušil Erwin s občerstvením. Mne a Erenovi podal naše čaje a pre seba a Hanji doniesol kávu.

Pár minút sme len popíjali nápoje v dusivom tichu, keď som ho zrazu prelomil: ,,Takže, čo také dôležité ste chceli prebrať aj so mnou, že ma nechcete pustiť domov a oberáte ma o môj drahocenný čas?"

Hanji odložila svoju šálku a venovala mi jeden z kolekcie jej psychopatických úsmevov. Čudujem sa, koľko ich ona ovláda. Raz som ich začal aj počítať, no pri dvadsaťtrojke som to vzdal.

Začal som sa báť, čo zase tá bravčová hlava stredného doletu vymyslela, no dával som si extrémny pozor, aby som si udržal moju stále vážnu a chladnú tvár.

,,Takže, chalani," začala vcelku kľudným hlasom, ,,keďže hlavná postava padla na Erena a postava kapitána na Leviho, vy dvaja budete potrebovať vedieť jednu dôležitú vec." Prevrátil som očami a radšej sa začal venovať svojmu čaju.

,,Dúfam, že si rýchlo padnete do oka, pretože to seriál vyžaduje. Totiž, Eren a Levi, budem od vás potrebovať, aby ste mi zahrali niekoľko bozkávacích a sem-tam aj nejakých intímnejších scén, lebo vaše dve postavy majú byť spolu."

Ľutoval som, že som sa akurát vtedy napil čaju, pretože hneď, ako to Hanji dopovedala, som sa ním začal dusiť. Eren ma trochu pobúchal po chrbte a potom už to bolo v poriadku.

Skontroloval som pohľadom aj jeho reakciu, no div sa svet že mu oči nevypadli. Zrejme bol v takom šoku ako ja, ak nie aj väčšiom.

,,To mi hovoríš až teraz?" vyštekol som na ňu agresívnym hlasom.

-----------------------------------------------------

Takže ahojky, ospravedlňujem sa za neaktivitu na tejto ff, ale nemala som nejakú extra náladu toto písať. Rozpísala som si ďalšie 2 Ereri fanfikcie, jedna je paródia/komédia a druhá Angst (strašne nenápadná reklama😂🤦‍♀️) a musím sa priznať, že s nimi som omnoho spokojnejšia, než s týmto. Samozrejme, dopíšem to, no budem viac aktívna na iných.

Aj tak sa vám chcem ale poďakovať, že toto prekročilo 100 prečítaní💕

Peknú nedeľu prajem😁

Lights! Cameras! Action! |Ereri/Riren|Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon