Del 5 - Legenden

0 0 0
                                    

Då säger Sophie "Hjälpa er?! Jag kan knappt öppna syltburken själv utan att mamma behöver hjälpa mig!". Då svarar Oscar "Enligt legenden, ska en flicka på fjorton år vid namn Sophie, som bor i DIN by, hjälpa oss att hitta den försvunna kungen!". Sophie hinner knappt säga ett ljud innan Oscar pratar vidare, "Utan dig så vet vi inte vad vi ska göra. Snälla hjälp oss...". "Jag tror inte att jag skulle vara till någon hjälp, och jag saknar min familj jättemycket, så jag vet inte riktigt..." säger Sophie lite tveksamt. Hon är rädd, rädd att hon ska förstöra allt, precis som hon brukar göra. Då säger Oscar med ledsna ögon, "Snälla Sophie, du är allt hopp vi har. Om du inte hjälper oss, kommer ingen att kunna det...". Sophie tänker att om hon kanske kan försöka hjälpa dem men att när hon misslyckas så blir hon hemskickad igen, så kanske hon kan försöka... "Okej då, jag kan väll försöka..." Säger hon. Då lyser Oscars ansikte upp som att han förväntar sig att hon ska rädda världen. Sophie hoppas bara inte att han förväntar sig alltför mycket...

När de har ätit mat som Keoverna hade gjort så går Oscar och Sophie in till en av de små stugorna och gör iordning. Då frågar Sophie "Var ska jag sova?". "Du ska sova här inne där jag sover så att inget händer dig. Oroa dig inte, du får en egen säng, och egna kläder som Keoverna gör åt dig." Säger Oscar då. Då säger Sophie när hon inser att hon är så trött att hon hade kunnat sova på golvet, "Tack, vad snällt.". "Ingen orsak." Säger Oscar.

Sophie ligger ner i sängen och tänker på allt möjligt som skulle kunna hända just då, hemma i hennes lilla by. Hur har hennes mamma, pappa och bror det? Vad gör de just nu? Är de jätte oroliga just nu? Har de ringt polisen? Har de satt upp affischer överallt med hennes namn på? Sophie har aldrig saknat sin familj så mycket som gör just nu. Plötsligt kommer Oscar in i huset och lägger sig i sängen som är ungefär en meter bort från Sophies säng. Det är ganska trångt inne i den stugan där de sover. Det skulle nog inte ens få plats med mer än fyra personer samtidigt. "Var är dina föräldrar?" Frågar Sophie och vänder sig om mot Oscar. Då tar Oscar ett djupt andetag och svarar "Min mamma var uppfostrad i detta land medans min pappa var från världen du är från. En dag så bestämde sig min mamma för att åka till din värld, där hon träffade min pappa, och sen åkte de tillbaka hit igen och fick mig. Men de försvann ett tag efter att kung Raylo försvann. Vi hade ett stort bråk kvällen innan de försvann. Jag vet inte var de tog vägen men de kanske inte ville ha med mig att göra längre..."

The secret kingdomWhere stories live. Discover now