Del 2 - Saknad

0 0 0
                                    

Sophie och Anna är påväg hem när de ser en skylt vid kanten av trottoaren. På skylten står det att huset precis intill är till salu. Huset som är till salu brukade ägas av herr och fru olsen och deras dotter, jasmin, som gick i Sophies klass förut. Jasmin bytade skola för en månad sedan eftersom att hennes pappa fick ett jobb i en annan stad. Jasmin var även Sophie och Annas dåtida bästa vän och de hängde nästan varje dag. När de gick förbi skylten så sa de ingenting, utan bara ignorerade att behöva prata om det.

När de kommer fram till Sophies hus så säger de bara hejdå som vanligt medan Anna fortsätter att gå. Sophie går in genom dörren och säger högt och tydligt "Jag är hemma!" för att alla som möjligtvis skulle kunna vara i huset skulle höra, men hon får inget svar. Hon går in i köket för att leta efter en lapp av någon och hon hittar en på köksbänken, där det står:

Hej Gumman!
Vi är och handlar och kommer hem om en stund.
Ta ut tvätten ur tvättmaskinen så att den inte murknar!
Kram, mamma!

Sophie behöver gå ner i källaren... Sophie sätter genast på TVn så att hon inte skulle behöva höra alla skumma ljud bakom skuggorna. Sophie kunde inbilla sig att det stod monster som gömde sig i skuggorna och bara väntade på att greppa tag i henne. Hon vet att det är barnsligt för att hon ändå är fjorton år men hon kan inte låta bli att bli rädd. Sophie går ner i trappan påväg till källaren långsamt, trappseg efter trappsteg, för att vara säker på att inget är där. När hon kommer till sista trappsteget innan golvet så tittar hon sig först omkring och sedan fortsätter hon att gå mot tvättmaskinen. En del av henne vill bara springa tillbaka upp igen medan en annan del tycker att hon ska rycka upp sig och sluta vara så feg.

Hon går långsamt till tvättmaskinen med små steg men plötsligt så hör hon något. Det var som ett snappt ljud som försvann igen på en halv sekund men som man ändå kan minnas länge. Ett pipande ljud men ändå ganska mörkt. Hon tittar sig om kring för säkerhets skull så att hon kan vara säker på att det inte är något där. Men där är något, något ljust som lyser så skarpt att hon knappt kan se den svarta silluetten som står i ljuset. Hon frågar efter några sekunder, "vem är du och vad är det där ljuset för något?!". Hon får inget svar utan det förblev tyst tills hon när hon inser att det är något hon aldrig någonsin sett förut.

The secret kingdomWhere stories live. Discover now