68

38 3 0
                                    

•Aceasta este problema mea: Când vine vorba de Hardin, creierul meu nu mai face diferenţa dintre bine şi rău.

•— Nu. Spun asta pentru că îl iubesc. Şi oricât aş vrea să nu‑ţi spun asta atât de direct acum, ştiu că nu am încotro. Nu vreau să te induc în eroare şi mai mult decât am făcut‑o până acum. Ştiu că nu înţelegi de ce stau cu el în tot balamucul ăsta, dar îl iubesc atât de mult, mai mult decât orice altceva, şi nu sunt prinsă într‑o capcană. Vreau să fiu cu el. 

•Ea este singurul lucru pe care îl am. Pur şi simplu, e singurul detaliu din viaţa mea de care îmi pasă şi nu-mi pot permite s-o pierd. Fără ea, nu am nimic.

•Tessa mă iubeşte. Văd asta în ochii ei albastru-cenuşii de fecare dată când se uită la mine. Simt asta când îşi trece vârfurile degetelor peste tatuajele de pe pielea mea. Simt asta când îşi lipeşte buzele de ale mele. Ştiu diferenţa dintre dragoste şi prizonierat, dintre iubire şi dependenţă.

 •Păi, asta a fost. Toate certurile, toate lacrimile, toată iubirea, toate râsetele — totul — a fost degeaba.

•Nu sunt foarte bun la interacţionat cu oamenii, în afară de Tessa, şi nu mă descurc deloc când vine vorba despre emoţiile altora. 

•— Şi ştii bine că mi‑ai oferit experienţe noi. N‑am iubit aşa pe nimeni, nici la modul romantic, nici din familie, serios... (...) Şi n‑am locuit cu nimeni altcineva. Nu mi‑a păsat niciodată că pot pierde pe cineva, dar, când vine vorba de tine, n‑aş putea depăşi momentul. Asta este o experienţă nouă.

•În sinea mea, ştiu că nu va fi mereu atât de uşor, că nu vom vorbi mereu aşa, că nu‑mi voi administra mereu mici doze de Hardin când în realitate îl vreau pe tot, tot timpul. Îl vreau aici cu mine, să mă ţină‑n braţe, să mă sărute, să mă facă să râd. 

•Mă iubeşte. Cu adevărat. Tessa mă iubeşte. Dacă nu m‑ar iubi, nu ştiu ce m‑aş face. Nu m‑aş descurca. Am nevoie de dragostea ei şi am nevoie să fie lângă mine. Nu am lăsat pe nimeni niciodată să se apropie atât de mult de mine cum am lăsat‑o pe ea; este singura persoană pe care o cunosc care mă va iubi întotdeauna necondiţionat. Chiar şi mama se satură de imbecilităţile mele câteodată, dar Tessa mă iartă întotdeauna şi, indiferent ce fac, este mereu alături de mine când am nevoie de ea. 

•Asta e — acesta e momentul de care îmi era teamă încă din ziua în care am întâlnit‑o pe fata asta. Mă părăseşte, iar eu stau aici, nefăcând nimic ca s‑o împiedic; a fost menită dintotdeauna să facă lucruri mai însemnate decât mine, să fie cu cineva mai bun decât mine. Am ştiut asta de la bun început. Doar că speram cumva să mă înşel, ca întotdeauna. 

După ce ne-am îndrăgostit, Anna Todd

Citate și repliciWhere stories live. Discover now