We're not what we were

49 4 4
                                    

,,Kde je?!" Zašeptal Jughead ke zbytku Serpentů, ale všichni jen mykli rameny, jako obvykle, po Charlie se slehla zem.

,,Za dvě minuty začínáme." Oznámila Betty, co přišla z pódia a povzdechla si. ,,Jestli nepřijde, Josie je automaticky vítězkou." Dodala potom potichu a zase zmizela.

Jughead si frustrovaně prohrábl vlasy a potom si nasadil svoji čepici. ,,Fajn, budeme se snažit to zdržet než-" Opět nestihl dokončit větu. Charlie si uměla vybrat perfektní okamžik pro dramatický příchod.

,,Tohle bude velký." Toni, která vešla společně s Charlie a ještě s Aylou, což byla Charliina dosavadní nejlepší kamarádka, právě nahlížela za oponu do publika a byla uchvácena tím, kolik lidí přišlo.

,,Dobrá práce, Jugu." Usoudila Ayla s menším úsměvem a potom si posunula brýle na nose.

,,Proč jste tady tak pozdě?" Ozvalo se místo odpovědi a Jughead pohlédl na tvůrkyni celého tohohle povyku. ,,Co chceš dělat, jestli prohraješ?"

,,Já neprohrávám." Řekla stručně Charlie a bez dalších slov vyšla i s Aylou a Toni na pódium.

,,No tak počkat, to jsme si nedomluvili." Josie poukázala na dívky vedle Charlie a založila si ruce na hrudi.

Její sokyně se dlouze nadechla a potom se až překvapivě mile usmála. ,,Máš kapelu? Máš, oni jsou moje kapela, takhle je to fér." Trochu pohrdavě na ni pohlédla a potom se zadívala na publikum.

,,Dobře, dobře, dobře!" To už ale promluvila Betty do mikrofonu. ,,Vítám vás tady." Odkašlala si. ,,Myslím, že všichni víte o co jde, takže nic nebudu vysvětlovat, pouze vás odkážu přímo támhle ke Kevinovi, který má na starost hlasovací box, takže nezapomeňte na váš hlas, bez dalších okolků..." Pohlédla první na Josie a potom na Charlie a když obě kývly, tak postoupila dozadu. ,,Jdeme na to!" Křikla do mikrofonu a zmizela dozadu za Jugheadem.

Po Bettyině proslovu se publikum dost nažhavilo. Přesně tak, jak to Charlie měla ráda a co ji potěšilo ještě více byl Tyler, co na ni nenápadně mrkl, aby to Lucy vedle něj neviděla. Typické.

Napříč tomu, že mladá dívka byla vskutku v dobré náladě, Josie si vzala první možnost zaútočit.

(Části, které zpívá kluk, zpívá Josie, dívku zase Charlie, jen aby jste byli informováni, doporučuji vám si to pustit.)

Studenti byli v šoku, vlastně nevěděli na koho se dívat první, takže mezi dvěma dívkami těkali pohledy a pusu měli pootevřenou úžasem. No...To bylo nejspíše tím, že všichni žáci Riverdale High si mysleli, že Josie Charlie rozdrtí na plné čáře, ale to tak úplně nebyla pravda.

Oprava. Vůbec to nebyla pravda, mělo to hodně daleko od pravdy. Charlie byla skvělá zpěvačka i tanečnice. Její hlas zaujal jak Josie s její kapelou, tak studenty kolem a její pohyby taktéž, avšak...byla tady jedna osoba, kterou zaujaly o něco více, ale o tom později.

Zanedlouho obě dívky skončily se svým představením a oběma se v hlavě držela ta samá otázka. ,,Kdo vyhraje?! To rozhodnete vy!" Betty jim ji dokonce krásně připomněla a všichni, kdo byli v místnosti sestavili jakousi pomyslnou řadu a házeli Kevinovi do boxu své hlasy.

,,Výsledek se dozvíte zítra!" Stihla ještě říct Betty do mikrofonu než ostatní začali odcházet a Josie s Charlie jí obě věnovaly nechápavý pohled. ,,Zítra?" Ano, tohle slovo jim zůstalo na jazyku.

New age [pozastaveno]Where stories live. Discover now