Deal? Deal.

65 5 7
                                    

,,No nic, už půjdu." Tyler se pomalu a nenápadně začal vytrácet, ale jakási neviditelná síla ho dotáhla zpět. ,,Nikam, nikam, bratříčku, koukej mi ksakru vysvětlit, odkud tu...řekněme holku," Lucyin hlas vyzněl opravdu dosti pohrdavě a přesně o to jí šlo. ,,znáš."

,,Zná ji celé město, můžeš se zeptat kohokoli, já mizím na hodinu." S těmito slovy se kluk s kudrnatými havraními vlasy otočil a rychlým krokem se vydal pryč. Rozhodně ale nemířil do třídy, o tom však později, teď se vraťme k Lucy s Michelle.

,,Odkud ji znáš, ty se s ní bavíš? Proč se s ní bavíš?" Lucy na Michelle chrlila tolik otázek, že si ubohá hnědovláska myslela, že jí v blízké době praskne hlava.

,,Už po několikáté ti říkám, že ji znám ze základky." Ucedila po chvíli úplně vynervovaná. ,,A!" Stihla ještě zarazit Lucy před dalšími otázkami. ,,Už se o tom nehodlám bavit." Hodně rychlým krokem se vydala do učebny a děkovala Bohu, že s Luc nemá hodinu.

*
,,Nuže dobrá žáci, tohle jsou naši noví stu-....slečno Ashbeeová, nevím jak to chodilo u vás na škole, ale tady v hodinách nemůžete jíst." Bum. A třešňové lízátko přistálo přesně v koši, na což si Charlie vesele položila nohy na stůl. Učitelka si radši jenom hlasitě odkašlala. ,,Dobře....tak tedy, dnes se pustíme to většího školního projektu, kterým přispějete na školní bál, který se koná za měsíc."

,,Co když tam nejdu?" Pronesla Charlie s nezájmem a třída se zvědavostí pohlédla na učitelku.

,,Známka se vám počítá tak či tak, slečno Ashbeeová." Typická učitelská mluva.

,,A když mě nezajímají ani známky?" Charlie se jen tak nedala a paní Pinesová už začala ztrácet nervy.

,,Tak to uděláte pro své spolužáky." Kývla hlavou.

,,Ti mě ale taky nezajímají." Charliin silný protest rozesmál půlku třídy, ale smích utišila rána do stolu. ,,Dost!" Ano, paní Pinesová už měla nervy v kýblu a to Charlie neznala ani pět minut.

,,Projekt budete dělat ve dvojicích, do kterých vás já sama rozdělím." Hned na to začala číst všelijaká jména, ale Charlie zaslechla jenom některá z nich.

,,...a nakonec Ashbeeová a Blossom a ne není možné si vyměnit partnera, slečno Ashbeeová." Dodala hned učitelka, když viděla Charliinu ruku až někde na stropě.

,,Do prdele." Bylo poslední, co se třídou ozvalo než začala probíhat normální hodina angličtiny. V této fázi hodiny rozdělila Charlie své spolužáky na tři skupiny. Šprty, zírače a spáče. Nejvtipnější z jejího pohledu byli zírači. Bylo k popukání, jak sledovali hodiny a snažili se je zhypnotizovat, aby už zazvonilo.

Zanedlouho se ale opravdu rozezněl zvonek, Charlie netušila, jestli to nějak nezpůsobili zírači, ale bylo jí to tak nějak jedno. Hlavně, že byl konec.

,,Ahoj...ehm...Já jsem Jason, Jaso-..."

,,Jason Blossom." Charlie si položila ruce na lavici a pohrdavě se na něj podívala. ,,Já nejsem člověk, co pracuje v týmu a už vůbec ne se zrzavými, v javorovém sirupu máčenými zazobanci, takže to bude vypadat následovně." Odkašlala si. ,,Ty uděláš něco, já udělám něco a pak se to nějak dá dohromady." Dokončila svůj proslov a zvedla se. ,,Sbohem, Blossome." Rychlostí blesku vyšla že třídy a nechala za sebou nechapavého Jasona.

Z ničeho nic ji však, stejně jako předtím Tylera zatáhla ona ,,neviditelná síla."

,,Koho tu sem čerti nesou?"

,,Nech toho, Tylere." Uchechtla se Charlie a potom svého kamaráda sjela pohledem. ,,Co to máš na sobě?" Z jejího výrazu šlo jasně vyčíst jak se snaží nerozesmát.

,,Svetr?" Ozval se Tyler s povytaženým obočím a potom si povzdechl. ,,Tady nikdo neví, že jsem....s vámi. Kdyby to zjistila moje rodina, zastřelili by mě a moje sestra? Ta by mě rovnou vydědila." Syknul potichu, aby je nikdo neslyšel.

,,Hou hou hou...chceš mi říct, že tvoji perfektní kamarádči nemají ani tušení, že-"

,,Přesně tak."

,,Páni, takže si jako jeden z těch superhrdinů, co má ve dne naprosto normální život a v noci má pré?" Charlie se vesele šklebila a potom mu přiložila ruku na pravou lopatku. ,,Jak jsi to schoval?"

,,Sám netuším." Tyler jen pokrčil rameny a vyhlédl z malé místnosti, ve které byli oba skryti. ,,Dobrý, nikdo nás nesleduje." Oddechl si.

,,Kde to vlastně jsme? To je...nějaká školníkova pracovna...?" Charlie sjela místnost pohledem, byla tak maličkatá, že musela stát těsně u Tylera a to jí jen připomínalo jak je zatraceně malá, protože její kamarád byl tak o tři čtvrtě hlavy větší.

Kudrnatý chlapec se uchechtl a rozcuchal Charlie vlasy. CHYBA, taky hned dostal pohlavek. ,,Au.." Promnul si bolavé místo a pohlédl na ni jako ublížené štěně. ,,A je to přístěnek na košťata."

,,Fajn, to ale odbíháme od tématu, chceš mi říct, že přeš den si tohle...." Charlie udělala takový krouživý pohyb rukou těsně před ním a potom si upravila koženou bundu. ,,A v noci se mnou pácháš zločin? Jsi opravdu jako ti komiksoví superhrdinové." Zachechtala se.

,,To není vtipné, Cha-Cha," Takhle Tyler Charlie vždy velice rád oslovoval a ona si po nějaké době zvykla. ,,Lucy, nedej Bože můj otec by mě, opakuji, zavraždili a-"

,,Lucy? Myslíš TA Lucy, co jsem jí před chvílí vrazila facku je tvoje," Charlie mu zapíchla prst do hrudi a hlasitě vydechla. ,,tvoje sestra." Frustrovaně si prohrábla vlasy.

,,Ano, přesně TA Lucy a TA Lucy, jak jsi mohla vidět, nenávidí Jižany a o Serpentech ani nemluvím." Tyler se na chvíli odmlčel a potom se podíval na hodinky. ,,Konec debaty, za chvíli začíná hodina." Pootevřel dveře, aby se podíval jestli je chodba dostatečně rušná na to, aby si ho nikdo nevšiml a hned na to nenápadně proklouzl dveřmi a vzdálil se, aby to nevypadalo, že tam s Charlie dělali Bůh ví co.

Charlie potom vylezla taky, narozdíl od Tylera však neměla takové štěstí a do někoho vrazila.

,,Co tady tahle dělá?!" Josie McCoyová, poslední člověk, kterého si tady zrovna Charlie přála vidět. Měly už několik dost velkých neshod a to proto, že Charlie už napáchala nemálo škod a starostka se ji neustále snaží krotit, ale marně.

,,No očividně nestojí o tvou společnost, takže..." Charlie jasně naznačila, že má Josie hodně rychle zmizet, jinak bude zle.

,,Neodejdu dokud si nebudu naprosto jistá, že někdo jako ty na téhle škole nebude." Josie narozdíl od Charlie použila naprosto přeslazený hlas, ze kterého se dívce, která jí stála tváří v tvář chtělo zvracet, ale hned na to dostala geniální nápad.

,,Co takhle si dát souboj? V tanci a ve zpěvu?" Chodbou se ozval údiv. Vyzvat Josie, která měla svou kapelu a neuvěřitelný hlas si žádá pěknou odvahu a nebo pouze tvrdohlavost. V Charliině případě obojí.

Josie hned vyletělo sebevědomí až někam do nebe a na tváři se jí zformoval jakýsi škodolibý úšklebek. ,,Fajn, pokud vyhraju, zmizíš odsud a už se nikdy, NIKDY nevrátíš." Dala si opravdu záležet na důrazu slova ,,nikdy."

,,Budiž." Pokrčila rameny Charlie a mile se usmála. ,,A pokud vyhraju já, zůstávám a jako takovou menší trofej...." Prohlédla si své na černo nalakované nehty a potom se zájmem otočila svůj zrak ke dvěma dívkám za její sokyní. A v tu chvíli ji to napadlo. ,,Získám tvou kapelu."

Šokované výrazy lidí kolem se snad ani nedaly popsat slovy. Tohle nikdo nečekal, natož Josie, která se strachem v očích pohlédla na Melody s Val. V hlavě si však řekla, že s Charlie nemůže prohrát a odhodlaně k ní natáhla ruku. ,,Platí."

,,Zítra po škole ve čtyři ve školním divadle, Jugheade, postarej se o to, aby o tom všichni věděli." Poručila si Charlie a svou dohodu s Josie spečetily potřesením rukou. Válka začala. 

Mám pocit, že se začínám zlepšovat, dámy a pánové 😎

New age [pozastaveno]Where stories live. Discover now