16. října 1993 - Anglie, Bradavice

Wig celá rozzuřená si to hnala přímo k blonďatému chlapci.

,, To jsi neudělal!" nasupeně na něj křičela. On se jenom široce usmíval.

,, Sázka je sázka, Hedo."

,, Ale ty jsi to sfalšoval, takže to neplatí!"

,, Takto teda ne. Nikdo neřekl že nemůžu podvádět." mluvil stále vyrovnaně. Hedwig právě cítila tolik nenávisti k tomu jednomu blonďatému dementovi. Věděla že se s ním nemá sázet, všichni jí říkali že se s ním nemá sázet. On jí k tomu však vyprovokoval.

,, Posloucháš se vůbec? To se snad ani nemusí říkat, ne? Je to jasný jako facka!"

,, Asi mi to budeš muset před další sázkou připomenout." Draco se musel opravdu snažit, aby na sobě nedal znát tolik nadšení. Měl ji přesně tam kde chtěl.

,, Na to zapoměň! S tebou se už v životě nevsadím!"

,, To si brzo připomeneme... Takže teď si probereme co uděláš za mojí výhru." Hedwig moc dobře věděla že má Malfoy vyhráno. Jen se bála k čemu se jí bude snažit donutit. ,, Půjdeš jako můj doprovod na ples v Malfoy Manor. Není to žádný rande, proboha. Fujtajbl... Ale pro tebe to bude ta nejhorší událost v tvém životě." oznámil. Sám si nebyl jistý jestli je to dobrý nápad. Nechtěl aby si je lidé spojovali. Doprovod ale potřeboval a s Pansy tam rozhodně jít nechtěl. Přišlo mu to více než dobrý trest pro Hedu, protože obklopená nebelvírka mezi všemi čistými zmijozeli... Skvělý trest, opravdu. Jen si nebyl jistý, jestli neudělá potupu i sám sobě. Wig však byla čistokrevná*, tak to pro něj snad nebude tak hrozné.

,, Děláš si ze mě legraci, že ano?" propadla Wiga panice. Draco měl opravdu radost z toho jak jí mučí , ale na venek měl svou ledovou masku. Jen zakroutil hlavou. ,, Nenávidím tě!" vyštěkla po něm, když si byla stoprocentně jistá, že si z ní jen neutahuje.

,, Přesné datum ti pošlu po sově, Hedo!" křikl za ní, když naštvaně kráčela pryč. Vítězně se ušklíbl a připsal si bod na svoje konto.

7. září 1994 - Anglie, Bradavice

Zbytek školního trestu oba mlčeli. Neměli sílu se hádat a jinak spolu mluvit prostě nedokázali. Buď křik, urážky nebo ticho. Oba zvolili druhou možnost.

Středa probíhala v klidu a míru. Studenti se hlásili do Turnaje tří kouzelníků a obecensvo sedící celý den v přeskládané Velké síni je nadšeně povzbuzovalo. Slavný pokus Freda a George si samozřějmě Hedwig nenechala ujít. Seděla na lavici vedle Hermiony a stejně jako jí jí bylo jasné, že jim to rozhodně nevýjde.

,, To nebude fungovat!" ušklíbla se Hermiona na dvojčata a ty k nim rychle přiběhly. ,, Myslíte, že Brumbál neudělal opatření proti něčemu tak jednoduchému, jako je postaršovací lektvar?"

,, Hermiona má pravdu, kluci. Nebuďte naivní. Všichni víme jak to dopadne..."

Pak dvojčata něco zažvatlala na protinázor a vydaly se ukázat opak. To se jim však nepovedlo. Oba skončili se stejně dlouhými vousy asi jako má Bradavický ředitel. Oba se na sebe hned vrhli. Hermiona s Wigou k nim s úsměvem přišly.

,, Nechci říkat, že jsme to říkaly..." začala Hedwig.

,, Ale říkaly jsme vám to." ušklíbla se Hermiona. Obě potlačily silné nutkání si plácnout.

Wig se rozhodla, že si zajde do knihovny. Sice byl první týden školy, ale učitelé žákům zadali tolik esejí, že na jedné ruce by jste se jich nedopočítali. Takže hodně. K jejímu údivu s ní Hermiona jít nechtěla. Prý že už většinu esejí má a pokud ne, vypůjčila si knihy z knihovny už po obědě. Celá Hermiona. Harry s Ronem venku procvičovali famfrpál. V sobotu se totiž konal konkurz a Harry byl odhodlaný se do týmu znovu dostat. Tak Hedwig nezbylo nic jiného, než se do knihovny vydat samotná.

Svalila se do jednoho z křesel a svůj batoh pohodila pod stůl, tak že jí z něho vypadla hůlka.

,, Do zpropadeného Merlina." zabrblala nadávku a vlezla pod stůl. Když měla hůlku na dosah ruky vítězně se ušklíbla.

,, Ahoj, co to děláš?" ozval se chlapecký hlas. Wiga sebou polekaně trhla tak, že se hlavu uhodila o stůl nad ní. Před ní se skláněl Cedric Diggory a pobaveně na ní koukal. Rychle z pod stolu vylezla a posadila se na židli.

,, Pohodila jsem batoh a vypadla z něho hůlka, tak jsem pro ní..." Hedwig neukončila úvahu, protože se na něco rozpomněla. ,, Počkej! To kvůli tobě jsem měla večerní schůzku z Filchem!" obvinila ho a hraně vyšpulila rty.

,, Jo, jo. Proto jsem tady. Chtěl jsem se ti omluvit. Za ten náraz, za to že jsi to schytala jenom ty a já pak zbaběle utekl."

,, No, řeknu ti, nebylo to zrovna nic příjemného. Filche, Snapea i to rezavý brnění bych nějak přežila, bohužel jsem měla nemilého společníka..." zabručela Hedwig.

,, Ale, kdopak tě poctil svou přítomností."

,, Samotný princ všech hadů a zelené barvy!" pokývala unaveně Wiga hlavou.

,, Oh. Tak to ti dlužím laskavost. Kdybys něco potřebovala, a tak..."

,, Jen počkej, až budu potřebovat vyleštit sadu mích dvěstě cínovýh vojáčků, zavolám tě." ušklíbla se Wig.

,, Ty máš dvěstě cínových vojáčků?"

,, Ne, to fakt nemám. Možná že Harry ano." zavtipkovala Hedwig. I když to byla pravda.

,, Víš že na první pohled vypadáš jako tichá, nesmělá dívka?"

,, Zdání klame, co?" usmála se na něho. ,, Normálně se tak snažím chovat, ale teď mám navrch, protože mi dlužíš jeden školní trest."

,, Pravda. Mimochodem jsem Cedric Diggory." usmál se na Wigu svými dokonale rovnými zuby. Jakoby to nevěděla.

,, Hedwig Feather. Ale můžeš mi klidně říkat Wig nebo Wigo. Jeden zabedněnec mi říká dokonce Hedo."

,, Široký výběr, že? Myslím ale, že vymyslím něco originálního." pokýval hlavou Cedric hlavou .   ,, Mimochodem, je zajímavé že do celé mojí rodiny musíš narazit..." usmál se mladík naposledy.

,, Cože?" podivila se Hedwig, ale to už Cedric mizel v dáli. Jen nad tím mávla rukou. Pak jí došla jedna velmi znepokojující věc. Za chvilku je večerka a ona nemá napsanou ani jednu esej. Rychle tedy projela všechny důležité police. Vybrala z nich vhodné knihy. Naskládala je do batohu. Svoji zcela bílou hůlku si raději vzala do ruky.

,, Kvůli tobě mám teď na hlavě bouli." zamračila se na hůlku a spěchala do dívčích ložnic.

* Hedwig je opravdu čistokrevná. Nejedná se o omyl či změnu. Vše bude v průběhu příběhu vysvětleno.


Winged lifeWhere stories live. Discover now