Lucrul de care mi-a fost teama sa vorbesc+Opiniile mele sincere despre LGBTQ+

45 7 5
                                    

Inca de cand am inceput cartea asta am vrut sa vorbesc despre un anumit subiect, dar sincera sa fiu mi-a fost teama. Teama asta nu se manifesta doar pe Wattpad, dar si in general cand se ajunge la subiectul asta. De curand am intrat intr-o comunitate fantastica si cred ca asta mi-a dat curaj sa vorbesc despre subiectul asta.


Iti poti schimba orientarea odata cu timpul?

Asta este o intrebare complicata si are doua raspunsuri, asa ca incercati sa urmariti cu atentie.

1.O schimbare proprie a orientarii

Exista unele persoane care in timpul pubertatii se indentifica drept Straight, dar mai tarziu in viata isi dau seama ca sunt atrase si de acelasi sex sau atractia pentru sexul opus dispare cu totul. Sexualitatea exista pe un spectru si uneori poate fluctua. De cele mai multe ori o orientare este o parte a unei persoane inca de cand se naste, dar se poate schimba din cauza mai multor factori(influente sociale, abuz sau altele).

2.Te-ai inteles gresit

Exista unele cazuri in care pur si simplu te-ai inteles gresit. Din nou, chestia asta are mai multe cauze, uneori sunt mai grave, alteori inofensive si alteori chiar hilare. Ideea este ca uneori pur si simplu nu vrem sa acceptam realitatea, sau suntem atat de disperati sa ne cunoastem pe noi insine incat putem sari la concluzii pripite. E 2019, avem o gramada de informatii la un click distanta si uneori ne putem incuraca in ele.

Aici vine partea despre care mi-a fost teama sa vorbesc, faptul ca am trecut prin asta deja.

Sa va spun povestea pe scurt, acum vreo doi, trei ani mi-am dat seama ca trebuie sa contest tot ceea ce mi s-a spus pana atunci de parinti si comunitatea in care m-am nascut si sa incep sa trag concluzii de una singura. Asa ca am inceput sa iau totul cu o urma de indoiala. Asa mi-am dat seama ca nu sunt Straight. 

Cand am ajuns la liceu mi-am mai dat seama de ceva foarte important, si anume faptul ca aveam o fascinatie pentru fete(asta suna atat de gresit si dubios). Nu vroiam sa am o relatie de orice fel cu ele, ci doar sa ma uit la ele, asta pentru ca mereu gaseam ceva ce sa admir la o fata. 

Cand mi-am dat seama logic ca m-am gandit ca sunt o lesbiana. La una dintre cartile mele chiar o sa gasiti un capitol mai vechi in care vorbesc despre asta, si desi este jenant, n-am de gand sa-l sterg. Dar apoi mai multe lucruri s-au intamplat si am ajuns chiar mai confuza decat la inceput si m-am pus din nou pe cercetat.

Dupa ore de cautari dubioase pe Google(in timpul carora am aflat ca exista aesthetic attaction si multe alte chestii) mi-am dat seama ca problema nu era cu fetele sau baietii, ci cu faptul ca nu-mi placeau oamenii in felul ala(si ca urasc relatiile), deci, da, sunt asexuala.

Dupa toata experienta asta nu am vrut sa spun prea multor persoane despre cum am gresit(imi vine sa ma bat pe mine insumi, vorbesc serios) si majoritatea inca mai cred ca imi plac fetele. Pur si simplu nu am vrut sa par o attention whore sau vreun snowflake. Pentru ca doar gandul ca am putut sa gresesc atat de mult ma consuma pe dinauntru cu intrebari:"Daca am gresit din nou?", "Am abia 16 ani, poate ca este prea devreme pentru a stii sigur.", "Dar daca chiar imi plac fetele/baietii?", "Chiar exista chestia asta?". 

Ceea ce a schimbat putin frica si confuzia asta a fost AVEN(The Asexual Visibility&Edication Network) unde am gasit foarte multi oameni care au trecut si trec prin chestiile astea, foarte multe intrebari mi-au fost raspunse si altele au iesit la suprafata. Cand mi-am spus fricile au existat oameni care sa-mi raspunda la ele rational si sa-mi spuna ca indiferent daca se dovedeste ca am gresit asta este cine sunt acum(in caz ca va intrebati acolo sunt oameni cu varste intre 12-75 din cate am observat).

Am vrut sa-mi spun povestea si aici pentru ca vreau sa distrug conceptia asta cum ca"doar stii" ce sexualitate ai, de cele mai multe ori este o aventura in sine sa-ti dai seama. Dar pana la urma astea sunt doar etichete, si da, doare cand iti pui singur eticheta gresita si dupa trebuie sa recunosti cand te-ai inselat, dar pana la urma cu totii gresim. Toate numele astea fitoase de orientari au rolul de a strange oamenii impreuna, iar viata ta nu ar trebui sa se invarta in jurul acelei etichete.


Parerea mea sincera despre LGBTQ+?

Cred ca foarte multa lume are impresia ca sunt vreun fel de Social Justice Worrior(ceea ce nu e adevarat, ii urasc pe tipii aia) care sustine LGBT trup si suflet, dar asta nu este adevarat.

LGBTQ+ este o organizatie politica mai mult decat orice. Sustin orice queer si non-queer din lumea asta(atat timp cat nu este vreun asshole care se baga in treaba mea), dar nu sustin organizatia in sine. 

Adevarul este ca apare foarte multa discriminare si acolo. Trans si Bi nici macar nu erau acceptati inainte si erau discutii intense pe tema asta. Exista un numar de persoane LGBT care sunt heterofobi si ataca orice cishet(cisgender+heterosexual) la care pot ajunge. Si toata supa aia alfabet e confuza si stupida, nici macar nu mai stiu care litere sunt cuprinse si care nu. Si nici macar nu vreau sa amintesc de SJW's. 

Am vazut multe persoane care se intreaba de ce Heterosexualitatea nu este inclusa in LGBT, ei bine este pentru ca LGBTQ+ este o organizatie politica, iar scopurile lor nu pot fi atinse daca sunt si Straight implicati.

Exista multe discutii in ultimul timp pe tema"Este Asexualitatea parte din LGBT?", parerile sunt impartite, pana si in comunitatea ace. Parerea me? NU.

Am doua motive pentru asta. Primul este ca exista asexuali care sunt hetero-romantici si cisgender si care deja sunt atacati de comunitatea LGBT. Al doilea este obsesia comunitatii cu sexul si sexualitatea. Ceea ce incearca asexualii sa demonstreze este ca poti trai si fara sex si sa fii fericit, ca nu este, si nu ar trebui sa fie, o parte atat de importanta din viata si relatia ta, si sincer chiar nu avem loc pentru asta in LGBT. Mai ales cu sloganul Love is Love care pentru Aromantici este doar ceva de genul"Ok.....?"



Sper ca asta a rezolvat cateva chestii care au fost intelese gresit despre mine in trecut. Si sper ca mi-am facut inteles punctul de vedere in prima parte asupra faptului ca este ok(si chiar normal) sa mai gresesti din cand in cand. 

Let's have a drinkWhere stories live. Discover now