Kapitola III : Provokácia

99 5 0
                                    

Kým Dima odomkne vchodové dvere ja sa v pokoji opieram o slnkom nahriatu stenu. Prečo má Dima kľúče od môjho domu? Dobrá otázka. Odpoveď na ňu je veľmi jednoduchá. Kvôli bezpečnosti sú mi pred podobnými akciami odobrané. Rovnako sú zaheslované moje sociálne siete aby som nerobila hovadiny. Navyše je mi Dimitrim určený nejaký dozor ako napríklad Márton včera.

Ráčte vstúpiť milostivá," osloví ma rusky, otvorí dvere a čaká kým vojdem.

Ty si ták strašne vtipný," zamrmlem, keď okolo neho prechádzam.

Čo si agresívna?" Pretočím očami a vyzujem sa v chodbe.

Som unavená a po opici. Nechaj ma žiť," založím si ruky na prsiach a opriem sa o zárubňu.

A pekne otravná," vystrie sa po vyzutí topánok.

To si si už mohol za tie roky zvyknúť," otočím sa na päte a mierim si to do obývačky dúfajúc, že tam nenájdem mamu. Nie je tam. Asi je v záhrade alebo na terase. Rýchlo zbehnem do izby, aby nevidela, že oblečenie, ktoré na sebe mám nie je ani zďaleka moje. To by dobre nedopadlo. Už dosť, že som sa neozvala celú noc.

Zavriem dvere do izby a  nahlas si vydýchnem. Dám si na seba kraťasy a športovú podprsenku, moje najobľúbenejšie a najpohodlnejšie oblečenie. Veľmi sympatické hlavne v lete. To, že sa dvere do izby otvorili a dnu vošiel Dima som si vôbec nevšimla, stojím k ním chrbtom.

Zrazu ma pichne čosi pod rebrá a mňa zkrúti. To je blbec ten chalan. Otočím sa naňho a čapnem ho po ruke. Sykne od bolesti čož absolútne nedáva zmysel lebo to bolo tak slabé, že to ledva cítil. Až teraz si všimnem, že má tričko s dlhým rukávom. V lete. On. Čo chodí v kraťasoch, keď je vonku tesne nad 10°C.

Podvihnem obočie: „ Dima? Prečo máš dlhé tričko?"

A nemožem ho mať?" bráni sa otázkou.

Odmietaš nosiť dlhé tričká, keď je vonku mínus a teraz je tridsať taže ne nemožeš," založím si ruky na prsiach a dožadujem sa jeho odpovede.

Len prekrúti očami.

Taže?" rozhodím rukami.

Len sa hrá s rukávom a ticho čumí do zeme.

Haló? Povieš mi už konečne, čo také strašné skrývaš alebo to mám z teba vypáčiť?" založím si ruky na prsiach.

Jak chceš," povie a stiahne zo seba to tričko dole.

Oči mi zbehnú do iksu, no potom sa vrátia späť. Pohľad naňho bez trička stál vždy za to, ale teraz je to troška iné. Od zápästí až po lakte má potetované obe ruky. Čierna farba vpitá do jeho svetlej pokožky z neho robí ešte viac sexi chalana akým bol do teraz. Myšlienka na to, že moje pripečené spolužiačky by mi teraz strašne závideli ma celkom dobre pobaví.

A to si sakra kedy stihol?" uvedomím si po chvíli. Bol to jeden deň čo som ho nevidela. Jeden deň. Teda, jeden deň, čo ho videlo moje triezve ja. To opité mi asi nepovie.

Zaškerí sa. „ Celkom dobré nie?" vystrie ku mne ruky.

Pche. Že celkom. Keď ťa baby nežrali doteraz tak teraz pojdu na tuty do kolien," odpoviem a podídem bližšie aby som si ho lepšie obzrela.

Úsmev má od ucha k uchu.

Ešte to nie je hotové. Pojde to až po tade," ukáže na začiatok krku nad ramenom.

Ľadový senWhere stories live. Discover now