Senarist Yapımı Kızlar

14.3K 896 262
                                    

Türk ve yabancı yapım filmlerde hayal gücü o kadar geniş ki, "Böyle şeyler gerçekten var mı?" diye çoğu kişi kendine sormuştur. Bir de sanki dalga geçer gibi filmin başında "Bu film gerçek bir hikayeden ilham alınmıştır." falan yazıyor. Nereden aldın ilhamı Allah aşkına söyle? Bence senin ilhamın "Bir elamet geldi vuuuuuuuuuu" diyen teyzeden geliyor. Her şeyi geçtim ben bir filmi "Ya gerçekte olursa?" mantığıyla izliyorum, bu yüzden de filmdeki kızları görünce hayattan soğuyorum.

Halka

Bu filmde bir kız var küçükken bu kızı bir kadın (şu an kim olduğunu hatırlamıyorum) kuyuya atıyor, kız kuyuda can çekişerek ölüyor. Ortada kısa bir film var, izleyen herkes yedi gün sonra bu kuyuda ölen kız tarafından 'çarpılıyor'. Bu filmi izlediğimde neden bilmiyorum ama hiç korkmadım. Çünkü televizyondan muşamba kılıklı bir karı çıkıyor ortalığın hunharca amına koyup yok oluyor. Neden televizyon? Çıkacak başka yer yok mu? Düşünün bunun Türkiye'de olduğunu, Aşk-ı Memnu izlerken bu muşamba kılıklı hatun çıkıyor televizyonun içinden, hemde dizinin en heyecanlı yerinde tam Beşir her şeyi Adnan'a söyleyeceği sırada. O ablayı var ya... Yaşatmazlar. Normal bir Türk erkeği maç izlerken karısının televizyon önünden geçmesine bile dayanamazken Halka ablamızı duvardan duvara vururlar herhalde. Ya da "Hazır evimize bir karşı cins gelmiş, üstelik nefeste alıyor." diyerek ablamızı oracıkta götürürler. 

Filmi kız arkadaşımla beraber izlemiştik, ben bu Halka ablayı ilk gördüğümde kız arkadaşıma bakıp "Aa aşkım bak makyajsız halin." demiştim. Kız beni elektrikli süpürgenin sapıyla dövdü.

Freaks

Belki de (bazı) kızların en doğru anlatıldığı film bu. Filmde bir karnaval var, bu karnavalda fiziksel olarak deforme olmuş insanlar var. Bir de bu karnavalda normal bir kadın var, güzel bir hanım ablamız ama kendini karnavaldakilerden dış görünüş üstün görüyor. Her neyse, karnavalın sahibi fiziksel olarak bebek gibi görünen bir adam, ayrıca çok zengin. Bu hanım abla sırf bu bebek tipli abimizin parası için adama boyuna yavşıyor. Planı bebek yüzlü abimizi öldürüp karnavaldaki yakışıklı bir adamla kaçmak. Bebek yüzlü abimizi zehirle öldürmek istediğini karnavaldakiler öğreniyor, bu ablayı bir sıkıştırıyorlar. Çatır çutur dövüyorlar bu kadını. Hatta kadın evrim geçiriyor solucan gibi bir şey oluyor. Kendini beğenmiş kızların izlemesi gereken bir film.

Evdeki Düşman

Filmi izledikten sonra vay anasını ya tarzı bir tepki vermiştim. Filmde evli bir çift var, bu evli çiftin bir çocukları var ama ikinci bebekleri ölmüş, bu yüzden kadın vicdan azabı çekiyor. Kocasıyla birlikte bir evlat edinmeye karar veriyorlar, gittikleri yetimhanede Esther diye bir kızla karşılaşıp bu kızı evlat ediniyorlar. Bu Esther kardeşimizde nasıl bir cenabetlik varsa, her seferinde adamla kadını uygunsuz zamanlarda görüyor. Bir de onların bu halini görünmez kalemlerle evin duvarlarına çiziyor. Filmin sonlarına doğru Esther'in aslında bir hastalığa yakalandığı bu yüzdende çocuk gibi göründüğü ortaya çıkıyor, yani kocaman bir kadın işte. Üvey babasına halleniyor, adam tabiki izin vermiyor buna. Düşünsenize bu olay Türkiye'de oluyor. Öz çocuğuna acımazsızca tecavüz eden adam (!) lar var bu ülkede, Esther arkadaşımızı altı ay kaşıkla beslenecek hale getirirler. Ayrıca Esther kardeşimize sormak istiyorum: Dışarıda o kadar çocuk varken neden üvey baban? Ben diyorum size çocuklar böyle fan fini fonlu şeylerden etkileniyor diye, dedim dedim inanmadınız bakın ne oldu şimdi? (Karşı Cinsi Tanımak konusundaki bölümü okuyan arkadaşlar bilir.)

The Notebook

Tek kelimeyle filmin boku çıktı, çıkardınız, çıkarttık. Her tarafta bu film var. Ben mi çok ruhsuzum yoksa siz mi çok duygusalsınız bilmiyorum ama filmi izlerken gözlerim bile dolmadı. Ama filmin altındaki yorumlara bakıyorum:

Yeni Başlayanlar İçin Erkek AnatomisiHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin