4.

74 8 2
                                    

Koukl jsem se z okénka. Pod námi byla jachta s únosci. ,,Můžete skákat.", ozval se pilot. Dal jsem si na záda padák, stejně jako ostatní, a přešel ke "dveřím".

,,Tak jdeme na to.", vyzval jsem je a skočil. Po chvilce jsem dopadl na palubu jachty a vytáhl si z pouzdra pistoli. ,,Niku, Miku běžte doprava. Já a Beth půjdeme doleva.", zavelel jsem.
Přikývli.

Za rohem nás přepadli čtyři muži a nějaká žena. Beth si vzala na starost tu ženu a ještě jednoho chlapa. Na mě zůstali zbylí tři.

Jeden z nich se na mě vrhl a chtěl mi dát pěstí do břicha. Rychle jsem se mu vyhnul a útok mu oplatil. Koukl jsem se na Beth, jestli zvládá. Byla na tom celkem dobře, zrovna dostala do bezvědomí toho chlapa.

Otočil jsem se zpátky, jeden z nich mě praštil do hlavy břicha nějakou tyčí. Spadnul jsem na kolena a chytnul se za břicho. Ten muž si nade mě stoupnul se zbraní v ruce.

Najednou se za ním objevila Beth a namířila mu na hlavu pistolí. Zatím ale nevystřelila. Stála tam a hypnotizovala jeho záda.

,,Elizabeth, nebudeme hrát žádné divadýlka.", promluvil najednou. Proč jí říká Elizabeth?,,Elizabeth?".

,,Ano, tak se moje dcera jmenuje.", ušklíbl se a dal důraz na slovo dcera.
,,Počkat, cože?! Dcera?!",,Už to tak bude. Tak Elis, dělej, co musíš.".

Beth přesměrovala svou pistoli na mě, ale nevystřelila. ,,Takže ty jsi nám celou tu dobu lhala?", zeptal jsem se jí ublíženě. V očích se jí zaleskly slzy.
,,Promiň.", špitla a střelila mě do ramene.

Potom se i s jejím otcem otočila a odešli.

S potížemi jsem se zvedl a vydal se za ostatními.

,,Miku? Niku?", zavolal jsem do vysílačky.

,,No?"

,,Kde jste?"

,,V "jídelně. Je to v podpalubí. Vy už jste hotoví?"

,,V tom je ten problém."

,,Jaký problém? Tak jste hotoví nebo ne?"

,,Řeknu vám to potom. Teď jdu za vámi."

,,Dobře..... Počkáme tady na tebe."

,,Už jsem na cestě."

Takže..... oni jsou v jídelně,..... ale kde je jídelna. Vydal jsem se náhodnou chodbou a doufal, že to bude ta správná. A taky že byla.

V dálce jsem zahlédl kluky a skupinu lidí. Ihned, co jsem k nim došel, se ke mně nahrnuli. ,,Ty jseš teda..... první mise a stane se ti tohle?", zasmál se Nik. ,,Haha. Vážně vtipný.",,A kde je Beth?", přidal se Mike. ,,Ona..... to ona mě postřelila.", povzdychl jsem si.
,,Cože?",,Prostě jsem zjistil že jeden ze členů toho gangu byl její táta.". Ani jeden nic neřekl. Prostě na mě koukali s otevřenými pusami.

,,Takže, ona nám celou dobu lhala?"
,,Nejspíš jo, Niku. A teď pojďte, jedou sem ti záchranáři.", zavelel jsem.

Záchranáři přijeli asi za dvě minuty a ošetřili mi to rameno. Poté jsme se vydali na základnu, kde nás čekal nepříjemný rozhovor s Whitem.

Nejtěžší úkol 2Where stories live. Discover now