-2- Kendin Ol

1.8K 95 6
                                    

Sabah uyandığımda saate baktım. 11! Olamaz maçı kaçırdım. Hemen mutfağa gidip birşeyler atıştırdım. Daha sonra dişimi fırçalayıp duş aldım ve gece silmediğim makyajımı silip yüzüme krem sürdüm. Koşarak dün giydiklerimi giydim ve telefonumu alarak evden çıktım.

Sahaya geldiğimde Mert topun üstüne oturmuş bekliyordu. "Mert özür dilerim"

"Önemli değil, istersen şimdi de oynarız" suratı oldukça asıktı. Yanına giderek yere oturdum "Neler oluyor sen iyi misin?"

"Değilim. Senalar siteden taşınacakmış. Bu sabah site yöneticisinden duydum" gözlerimi büyüterek Mert'e bakarken Mert'in gözleri yaşardı. "Ben onsuz ne yaparım Merve?"

"Arkadaşlığınız çok derin bunu hissedebiliyorum ,yapabileceğim bir şey olsa herşeyi yaparım"

"Anlamıyorsun, ben Sena'ya aşığım"

İçimden "hahhaha biliyorduum" diye sevinç çığlıkları atsam da üzüntülü ifademi devam ettirmeye çalıştım. Mert, Sena'nın geldiğini gördüğünde gözünden akan yaşları temizledi ve derin bir nefes aldı. "Ona şimdi söyleyeceğim"

Sırtına destek amaçlı sıvazlarken ayağa kalktık. Sena iyice yaklaşmıştı "Sena sana bir şey söyleyeceğim."  "Günaydın, kim kazandı?" ikisi de aynanda söylediği için laflar karıştı.

Tuhaf sessizlik sonrası lafı devraldım. "Ben geç kaldığım için oynayamadık , sen neden bu kadar mutlusun?" diye sorduğumda Sena'nın gözleri parlıyordu "Mert söyleyeceklerime hazır ol, bahsettiğim diğer sitedeki çocuk Erkan bana dün gece beni sevdiğini söyledi, sevgili olmak istiyormuş!"

"Sen ne dedin?" diye tereddütle sorduğumda Mert ile göz göze geldik. Oldukça hüzünlü bakıyordu.

"Evet dedim!" diye sevinç içinde zıplarken Sena'ya sarıldım. "Ayrıca bu dün gece taşınacağımızı öğrendim, ama sonradan babam bir şekilde halletti. Taşınmıyoruum!" 

"Bu çok güzel bir haber!" derken Sena'ya tekrardan sarıldım. Mert ise "Tebrikler Sena." diyerek Sena'yı kutlarken Sena'nın telefonu çaldı. Sahadan çıkarak telefonu açtı. Ben ise Mert'e döndüm "Nasıl hissediyorsun?"

"Nasıl mı? Boşlukta hissediyorum. Sanki... Tarifini edemediğim bir duygu. Zamanlamam yanlıştı, kendimden nefret ediyorum."

"Deme böyle, sana yardımcı olacağımı söyledim ama zorla da aşık edemem."

"Çöpçatanlık diyorsun yani..." derken ellerini cebine koyup omuzlarını kaldırdı.

"Aynen öyle, var mısın?" derken sadece sağ tarafım ile sırıtmıştım. 

Mert yere baktı, saçları rüzgar ile boğuşurken kafasını kaldırdı "Sena varsa ben de varım!" 

Biz gülüşürken Sena geldi "Bakın Erkan üniversiteye başlıyor, lütfen arada yaş farkı yok gibi davranın"

Kafamızı olumlu anlamda sallarken "Burak nerede?" dedim. 

"Oooo birileri Burak'ı merak mı ediyormuş?" derken Mert'in karnına hafif bir yumruk attım. "Kapa çeneni Mert Bey"

Kafeye doğru yürürken Mert beni dürtükledi "Pişt seninki geliyor" gelene baktığımda Burak'ı gördüm ve Mert karnına dirseği yedi.

Burak yanımıza gelince kolunu omzuma attı "Keyifler nasıııl?"

"İyi" derken kolunun ağırlığından dolayı biraz çöktüm. Sena bir erkeğe sarıldığında yanına gittim. Erkan 1.70 boylarında siyah saçlıydı. Çenesindeki gamze güldüğünde belli oluyordu. "Erkan bunlar arkadaşlarım. Sitemize yeni gelen Merve, bu Burak bu da Mert"

AŞKIN İZMİR HALİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin