nöjd är det farligaste man kan bli

1.1K 30 0
                                    

Tisdag

Snabbt sprang jag uppför trapporna. Klockan visade 09:35, jag var 5 minuter för sen, och jag var tyvärr inte förvånad. Idag var dagen vi hade väntat på hela terminen, vi skulle få jullov, och det skulle bli mitt sista jullov. Försiktigt öppnade jag dörren till aulan, där julavslutningen var. Så tyst jag bara kunde smög jag in för att inte dra uppmärksamhet till mig, men de som satt längst bak hörde mig ändå och gav mig några blickar. Jag såg Wilma några rader fram vinkandes åt mig och jag gick fram och satte mig ner på platsen hon hade tagit åt mig.

"Svårt det här med tider eller?" Viskade hon och flinade åt mig.

"Godmorgon på dig också" Jag tog av mig jackan och lutade mig bak. Jag kollade upp på scenen för att se vad som hände, men rynkade snabbt på ögonbrynen.

"Vad händer?"

"Estet typ sjunger och sånt, det enda vi behöver göra är att lyssna" Wilma ryckte på axlarna och gav mig ett program för avslutningen man tydligen hade fått i början.

"Hur länge håller det på?"

"Typ tjugo minuter till, sen ska vi till klassrummen"

"Okej, bra"

Personerna på scenen fortsatte sjunga olika jullåtar och rektorn höll ett tal. Det var kanske inte det roligaste jag varit med om, men jag var bara glad över att få jullov, vem gillar inte det liksom? Tjugo minuter gick rätt fort ändå, det som tog lång tid var att komma ut från aulan när alla skulle ut samtidigt. Tillslut lyckades jag och Wilma och det kändes som en befrielse. Direkt såg jag Dante med sina kompisar stå några meter bort. Han vinkade så fort han såg mig och vi gick över dit.

"Hej" Jag gav honom en snabb puss och log. Dante la armen runt mig.

"Hej, är det bra?"

"Väldigt"

"Bra"

"Hörni turturduvor" Sa Ludwig och flinade mot oss.

"Jag vill inte störa er men vi måste nog dra för att hinna i tid" Fortsatte han.

"Okej, vi borde också gå, men vi ses efter skolan?"

"Absolut, skriv när du slutat"

"Okej" Sa jag och Dante pussade mig på tinningen innan han gick iväg med sina vänner. Jag och Wilma vände på oss och gick åt andra hållet i korridoren. Vi gick in i klassrummet där nästan hela vår klass redan var, och satte oss ner bredvid några andra tjejer i klassen.

>>

12:31 Julia
I'm free!! Iaf i två veckor hahah. Har du slutat?

12:32 Dante
Yep, sitter på bottenvåningen vid Noels skåp

12:32 Julia
Jag kommer

"Vi ses i mellandagarna va?" Sa Wilma när vi kommit ut från klassrummet.

"Ja såklart vi gör, och på nyår"

"Ja, det kommer bli riktigt kul!"

"Ja verkligen"

"Ska du möta upp Dante nu?"

"Yes, han väntar på mig nere vid Noels skåp"

"Okej, men god jul älskling, vi ses snart" Sa hon och kramade om mig.

"Ja det gör vi, god jul hjärtat" Sa jag och log. Wilma gick sen bort till sitt skåp längre bort i korridoren och jag sprang nerför trapporna för att möta upp Dante. Han fick ett leende på läpparna så fort han såg mig och reste på sig för att ge mig en puss.

verkligheten får sova | D.LWhere stories live. Discover now